• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Andaluzská omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Andaluzská omáčka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Andaluzská omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 1
      sklenice rostlinný olej
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks nakládané kapie
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozehřejeme protlak se dvěma lžícemi oleje a za stálého míchání přidáme kapii nakrájenou na nudličky.
2
Žloutky šleháme se solí a pepřem, postupně přidáváme citronovou šťávu a zbytek oleje. Šleháme tak dlouho, až vznikne majonéza.
3
Do vychladlého rajčatového protlaku s paprikou přidáme majonézu a promícháme. Tato omáčka je vynikající k vařené nebo smažené rybě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňová omáčka

Třešňová omáčka

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Holandská omáčka

Holandská omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ariska | 15. 4. 2012 17:47

    mohu poprosit o upresneni, jak velkou (s jakym obsahem) sklenici ? a jak to ma vypadat,kdyz se usleha zloutek s olejem ? i kdyz jsem na to vzala slehaci metly,tak porad to vypadalo jako tekuty rozmichany zloutek :-(

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 30. 6. 2011 15:36

    Tak ji zkuste a uvidíte sama. Budete se olizovat za ušima :-)

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 30. 6. 2011 15:35

    Také mi to tak přišlo, ale po ochutnání to bylo perfektní. :-)

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 30. 6. 2011 15:33

    Chutná i ke kuřeti :-)

  • Aninka | 23. 6. 2006 23:21

    Skvělá omáčka, je trochu pracnější,než jiné omáčky. Ale chutově dobrá.

  • Lada Hrabovská | 10. 5. 2006 19:14

    Drahá paní Lado,zdá se mi že jste zde nejpravidelnější spisovatel receptů.Ale co je hlavní,tak to je to,že jsou vaše pokrmy opravdu dobré a chutné.Můžete takto pokračovat a já budu mít za chvíli skvělou novou a chutnou kuchařku. Vaše čtenářkyně Lada

  • Anonym | 2. 5. 2006 16:39

    vazena Darino, az to ochutnate, pak teprve muzete tvrdit, jestli to chutne je nebo neni, nebo vy to poznate od pohledu? uplne klasicke GAZPACHO, ktere je tady v Andalusii narodnim pojmem. bezne se pije napr. jako polevka, ale dobre vychlazena. Ja osobne doporucuji, na horke letni dny neni nic lepsiho a je to dietnejsi nez zmrzliny

  • darina sablij | 18. 2. 2006 12:49

    nevypada to chutně

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Nakládané kapie Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zavináče

Zavináče

Salát z mozzarelly a rajčat

Salát z mozzarelly a rajčat

Kuřecí kousky s hořčicí

Kuřecí kousky s hořčicí

Sýrový nákyp II.

Sýrový nákyp II.

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

194
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
43
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
42
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
40
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Ananasový koláč naruby
Ananasový koláč naruby
Ananasový salát
Ananasový salát
Andaluský rajčatový salát s Chorizem
Andaluský rajčatový salát s Chorizem
Andělská očka
Andělská očka
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělské zvony
Andělské zvony
  • Recepty.cz
  • Andaluzská omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact