• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Andaluzská játra
Napište svůj komentář k receptu

Andaluzská játra

autor: petkak
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Andaluzská játra
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • cibule
    • vepřová játra
    • paprika
    • rajčata
    • kečup - jemný
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájená vepřová játra, chvíli restujeme, můžeme trochu podlít vodou. Pak přidáme nakrájenou papriku a rajčata - zeleniny může být více a vše společně podusíme. Nakonec vmícháme trochu kečupu, osolíme a kdo má rád ostré, tak přidat pepř.
2
Příloha - chléb
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Andaluzská omáčka

Andaluzská omáčka

Játra ze selete - raz, dva

Játra ze selete - raz, dva

Bylinková játra (nejen) se slaninou

Bylinková játra (nejen) se slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • XX | 23. 4. 2013 18:43

    Pro Carmen, asi jsi byla ve Španělsku jen s Čedokem, já tam žil a z prasete žerou všechno. Játra se jedí se vším, co Vám chutná. Tak zalez a nedělej tu učitelku národů

  • sarka rudlova | 12. 10. 2011 15:11

    Je to jako lečo s játry. Pro mě osobně nic moc, není to jídlo, které by vyzvedlo chuť jater. Ale tím nechci říct, že by to nebylo k jídlu.

  • Poppy | 27. 9. 2011 20:02

    No, já si udělám zítra drubeží :-) protože vepřové (játra nebo maso) moc nemusím, protože mi smrdí. A je úplně jedno jestli to byl samec, samice atd. Recept zní dobře, aspoň zužitkuju rajčata a papriky, kterých letos bohatě :-)

  • Alice | 9. 7. 2011 20:10

    v EU se ve většině případů prasata již nekastrují, porážejí se v nižší jatečné hmotnosti, než se to dělalo u nás, tzn před dosažením pohlavní dospělosti, tudíž "nesmrdí". Ale i u nás s nižší poptávkou po "tlustém" se poráží v nižší hmotnosti a předpokládá se , že i u nás se přestane kastrovat... TAkže pravda o "zápachu" samců asi bude na obou stranách. V cizině nekastrují, tzn. může se stát, že je maso cítit, u nás se selata do výkrmu kastrují, tzn. nesmrdí. Pokud se porazí kanec, maso se nekonzumuje...

  • Spanisch Vogel | 15. 5. 2011 13:29

    Nevíte ještě jak se to má se španělskými ptáčky?

  • Carmen | 25. 4. 2011 15:49

    Tak po první: V Andaluzii (a ve Spanelsku) nikto nejí veprová játra. Po druhé: Tady se kecup pouzívá na ochucení, ne na varení! Po tretí: Játra (nikdy veprová) se nikdy nejí s chlebem, ale treba s rýzi nebo s brambúrkama.

  • karel | 25. 1. 2011 08:21

    jestli jsou ty jídla tak dobrý jako tvoje čeština tak teda dobrou chuĎ :-D

  • karel | 25. 1. 2011 08:18

    ve slově jíška se píše Š :-D

  • karel1968 | 16. 1. 2011 11:43

    pro všechny rýpali " s rýží "

  • karel1968 | 16. 1. 2011 11:41

    Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájená vepřová játra, chvíli restujeme,pak podlít vodou dle množství omáčky přidáme kremžskou hořčici a dusíme. Jak budou játra uvařená přidáme trochu vegety,majoránky a zahustíme bramborovým škrobem nebo jížkou,necháme přejít varem a podáváme z rýží. Nevím jestli už tento recept někde není ale takto je děláme my.

  • karel1968 | 16. 1. 2011 11:29

    Chodíte vůbec mezi normální lidi,nebo máte nos nahoru a pokřivený názor na to co je dobré a co ne. Když vezmeme různé kultury tak vnitřnosti vždy byly uznávanější maso jak ten váš kvalitní BŮČEK. Aspoň prosím nikomu nevnucujte Váš názor, jediné co jte mohla sem podotknou je jestli je tento recept dobrý nebo jestli Játra děláte jinak. Myslím si že pro lidi co jedí Játra Váš názor je až urážející, poňevadž jako manažer v bance si rád společně s ředitelkou na dobré játra zajdu a o tom že by jsem si s dvojnásobným průměrným platem nemohl koupit tušný a nezdravý bůček? To asi ne. Jinak recept výborný. :-)

  • fdfd | 15. 11. 2010 21:30

    fdfd

  • vyky | 9. 11. 2010 15:42

    nota kcholky nechádejte se,je to tady o žradle tak čo žraliste ten blivajs. 8-)

  • Anděla Notaková | 17. 8. 2010 10:33

    Omlouvam se za chybu, nemelo tam byt zakaz chovu, ale zakaz prodeje z chovu na jatka. Jedna se hlavne o veprove maso.

  • Daniella O. | 16. 8. 2010 21:57

    Pani, Andelko, mam stejne pochybnosti, ze je pani Antonie specialista na cokoli, mozna na odsuzovani ostatnich, co vi a umi vic, nez ona.

  • Anděla Notaková | 16. 8. 2010 19:23

    Pani Antonia, podle vasich komentaru silne pochybuji, ze jste specialista prez potraviny. Vy a pani Andrea jste napsaly, ze zalezi na tom zda je maso ze samce nebo samice, coz je BLBOST!!! Zalezi jen na tom, zda je zvire vykastrovane. V zadnem obchode v EU vam neprodaji takove maso, za to je nejen obrovska pokuta, ale i zakaz chovu nebo u reznika zakaz prodeje masa. Nakonec kazdy si to muze zadat na Google a presvedcit se.

  • Antonia Kalabusínová | 16. 8. 2010 17:05

    P. Andela, není nutné se hned rozcilovat. Pracuji v necem, co v Ceskoslovensku se jmenovalo Státní potravinárská kontrola, jsem chemická inzenýrka - odbor potraviny - a jestli jsem neco napsala, tak jenom proto, ze v tom pracuji uz skoro 40 let! Predtím v Ceskoslovensku a ted v zahranicí. Takze klid a neurázet! Predpokládám, ze nikto se nesnazí psát blbosti (tak jste to nazvala..!!!)

  • Anděla Notaková | 16. 8. 2010 11:27

    P.Antonia, to co tvrdite je naprosta blbost!!! Nevykastrovane samce jsou chovne, totiz o mnohem drazsi nez vykastrovane kusy na maso. Nikdo neporazi chovne zvire kvuli masu, ktere navic neni pozivatelne, navic prodavat ho levneji...tato problematika je mi blizka a divim se, ze ostatni vam takove komentare toleruji. Co se tyce vasich poznamek o pristehovalcu z Jizni Ameriky - i v te nejhudsi vesnice vam pripravi jidlo o ktere se vam nesnilo. Pouzivaji levne produkty, ale nikdy vam do jidla nedaji nepozivatelne maso. Nemluve o tom, ze jsou to vetsinou pastevci a o maso vi kolikrat vic nez prodavac. Nepiste BLUDY!!!

  • Daniella O. | 14. 8. 2010 20:02

    P. Andelo, mate naprostou pravdu, ze maso ktere uvadite, (tzn. z chovnych nekastrovanych samcu) se zde take vubec neprodava. Nejsem prave turista pod stanem, co ji pouze konzervy , takze si take davam pozor, co je na pultech kazdy den.

  • Antonia Kalabusínová | 14. 8. 2010 17:41

    P. Andela, je mi lúto, ale sa velmi mýlite. Problém je v tom, ze niektorý predavac Vás upozorní (obycajne sa jedná o známeho klienta) a iný nie...

  • Anděla Notaková | 14. 8. 2010 17:31

    Maso je citit jen z porazeneho nevykastrovaneho samce! Takove maso se v obchodech neprodava! Ve statech EU uz vubec!

  • Antonia Kalabusínová | 14. 8. 2010 16:48

    P. Daniela, tesí ma, ze môj príspevok Vás pobavil. To znamená, ze poslúzil na nieco. Síce pre Vás nie, lebo ste nepochopili, o co ide. Keby ste tu zili, potom by ste mozno(?) pochopili, ale mám pocit, ze asi tiez nie. Ale k Vásmu "komentáru". Tie ostatné casti si kúpia tí, co na to majú. Stací sa len v niektorom obchode s mäsom spýtat, na co majú tie vnútornosti, ktoré tu predtým nikdy neboli a môzete sa dozvediet prícinu. Pretoze ja tu nezijem od vcera, zrejme sa dozviem viac, nez akýkolvek turista, co spí pod stanom a je konzervy dovezené z domu...!

  • Daniella O. | 13. 8. 2010 19:42

    Mila Antonie, vas komentar me pobavil. Kdyz myslite, ze pristehovalci z JIzni Ameriky konzumuji pouze veprova jatra a vnitrnosti , co potom delaji s tim zbytkem prasete, kdyz podle vas kvalitni maso vubec neznaji???Myslite, ze zbytek prasete vyhodi???? Zpracuji ho od usi po nozicky, stejne jako u nas na zabijacce. Take pisi ze zahranici a jedny z nejpopularnrjsich restauraci zde jsou mexicke a verte, ze umi vyborne varit a z velmi kvalitnich surovin. Nepovysujte se prosim na nekoho, kdo treba neprisel z nejbohatsich zemi a nedelejte z nich nekoho, kdo ji pouze podradne veci (podle Vas)... Vy jste sama asi ta podradne jatra take jedla, kdyz jste takova odbornice na zapach, ktery podle vas pri priprave vznika. Me se to nikdy nestalo, asi jste spatne upravovala... Recept jsem nezkosela, ale nevidim na nem nic zavadneho, naopak, pripada mi dobry.

  • Antonia Kalabusínová | 13. 8. 2010 18:13

    Musím zastat p. Andreu. Má pravdu v tom zápachu. Ja zijem v zahranicí a nie je ziadnou zvlástnostou, ze pri mäse je uvedené, ci je zo samca alebo zo samice. Je evidentné, ze pecen (játra) nemajú nic spolocné s mocom, ale problém je v tom, ze celé mäso je tým cítit. V Andalúzii (v celom Spanielsku) kupujú "vepřová játra" len pristahovalci z Juznej Ameriky, lebo je to najlacnejcie (najlevnejsí) mäso. Spanielska kuchyna toto mäso nepouzíva. Zacalo sa predávat, tak ako aj iné vnútornosti, az po dopyte týchto pristahovalcov, ktorí na lepsie mäso neboli zvyknutí a tiez ho ani nemôzu zaplatit.

  • Markéta Figurová | 5. 11. 2009 12:19

    No nejde asi tak o vaření jako o funkci různých orgánů, játra vážně nemohou zapáchat od moči. V játrech se tvoří žluč...

  • dada | 13. 10. 2007 10:52

    Milá Andrea, je to sprostý komentár dobrého receptu. Neviem akú pečienku/játra/ to opisuješ, ale tento orgán nemá s močou nič spoločné. To sú obličky/ledvinky/ ty toho asi o varení nevieš vôbec nič.

  • Zapletalka | 22. 3. 2007 23:09

    Výborné

  • Evča ŠINDELÁŘOVÁ | 22. 3. 2007 19:13

    Vynikající jatýrka, při dochucení jsem použila sojovku,vegetu a trošku tabaska na zahuštění solamyl,výsledek boule za ušima.

  • Pavel | 29. 1. 2007 22:25

    Díky za super recept. Rychlý a hlavně dobrý.

  • Andrea | 31. 8. 2006 22:02

    Pravdepodobne originálny recept obsahuje baraniu pecienku (skopová játra). Bravcová (veprová) pecienka sa pouzíva menej kvôli svojej dost prenikavej chuti (závisí ci je od samca alebo samice). To sa ale pri nákupe nedá rozoznat, az pri príprave. Casto výrazne zapácha od mocu (samec).

  • Jana | 30. 8. 2006 10:33

    Takhle připravená játra jsou velmi chutná,já dávám kuřecí,ale vepřová budou taky dobrá.Ještě trošku zapráším moukou,ale jen málo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Vepřové Večeře Vaření Rychlá večeře Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kečup - jemný Olej Paprika Pepř mletý Rajčata Sůl Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové omáčce

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové…

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

Americký koláč

Americký koláč

Meruňkový závin

Meruňkový závin

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Smoothie s Kinder Pinguí

Smoothie s Kinder Pinguí

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

187
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
43
Hlávkový míchaný salát s tuňákem
Hlávkový míchaný salát s…
42
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Karel Šíp: Utajená oslava 80!

Karel Šíp: Utajená oslava 80!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

  • Recepty.cz
  • Andaluzská játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact