Žloutky s cukrem ušlehejte, pak postavte do hrnce s horkou vodou a šlehejte nad párou až získáte hustý krém. Želatinu nechte nabobtnat ve 1/4 l ananasového nálevu, pak ohřejte, nevařte (!) a nechte vychladnout. Želatina ale musí být zatím ještě stále řídká. Vmíchejte do studeného krému a po ztuhnutí přidejte našlehanou šlehačku. Piškoty namáčejte v ananasové šťávě s rumem. Do mísy vrstvěte piškoty, část krému, ananas. Střídejte a poslední vrstva je krém, který posypte mandlovými lupínky. Přikryjte folií a nechte v lednici ztuhnout.
2
Poznámka: ananasového nálevu není samozřejmě tolik, takže ho rozdělím na půl a naředím vodou a přidám trochu cukru. Anebo je možno doplnit ananasovým džusem, ale není to nutné. Je to fakt vynikající, zdá se to pracné, ale to jen napoprvé, pak už je to brnkačka. Ale stojí to opravdu za to!