Utřeme vejce s cukrem, postupně přidáváme mouku a šťávu z ananasové konzervy. Do posledního zbytku mouky přidáme jedlou sodu a přidáme do těsta. Nakonec vmícháme i nakrájený ananas. Těsto nalijeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou (můžete použít i pečící papír, je to rychlejší) a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C asi 20 minut. Těsto v troubě zhnědne, i když je původně bílé.
2
Mezi pečením ušleháme krém: smícháme měkké máslo s cukrem a s lučinou nebo tvarohem. Krém zpracováváme, dokud není roztíratelný. Nakonec dochutíme lžičkou pudinku a vanil. cukru. Až těsto vychladne, pomažeme ho krémem a jako třešničku na dortu použijeme nastrouhanou hořkou čokoládu. S čokoládou je to delikatesa, bez čokolády je to celkem zdravá mňamka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Veronika Moravcová
|3. 8. 2009 17:35
Danko, tenhle recept je výjimečný právě tím, že v něm nejsou žádné ořechy, proto je těsto mnohem lepší a není tak tuhé (ne každý na světě totiž miluje ořechy).
Veronika Moravcová
|3. 8. 2009 17:30
paní Lenko H. já používám velkou konzervu ananasu (asi 500g), ale záleží na vás, jak moc máte rádi ovoce :-)
Iva Cabadajová
|2. 4. 2009 09:23
Tak se Vám Danko musím omluvit, teprve teď jsem pochopila, že jste mluvila o názvu receptu ne o duplicitním receptu... V čemž s Vámi ástečně souhlasím, ale upřímně musím říct, že je docela složité zde vyhledávat, když každý nazývá recept jinak... (příklad: cmunda vs. bramborák)
Iva Cabadajová
|2. 4. 2009 09:11
Danko, nevím proč přirovnáváte tuto buchtu k jiným, každý recept má spoustu obměn... Schválně jsem se mrkla na ty recepty, které jste uvedla jako příklad a chci říct: Vy snad v tomto receptu vidíte ořechy, které jsou ve Vámi uvedených?? Já teda ne, proto bych to ani nesrovnávala.
Danka Snášelová
|27. 3. 2009 11:52
Veroniko, podobných receptů je zde hodně. Např. "Ořechovo-ananasové řezy", "Rychlé ananasové řezy“, atd. atd. Nechápu, proč se někdo neřídí pokyny při zadávaní nových receptů.
Lenka H.
|25. 3. 2009 11:23
Jak velká konzerva kompotu je použita?
Miroslava Severová
|24. 3. 2009 07:23
Hned jsem včera vyzkoušela, místo ananasového kompotu jsem dala broskvový, protože byl v lednici načatej,udělala jen z poloviční dávky a zatím bez vrchního krému.Chtěla jsem jen zkusit , vznikla z toho moc dobrá a svěží buchta, manžel se hned o polovinu postaral. Hodnotím velkou 1 !!Příště udělám s ananasem i s krémem.