**Křehké těsto:** na vál prosijeme hladkou mouku a uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme moučkový cukr, sůl, vodu a pokrájené máslo a zpracujeme na hladké těsto, které dáme na 1-2 hodiny do chladna odpočinout. Vymažeme dortovou formu o průměru asi 28 cm, vyložíme ji těstem, těsto přitlačíme u okrajů 2-3 cm vysoko. Na několika místech ho propíchneme vidličkou.
2
**Vrstva ovoce:** ananas z konzervy necháme okapat a nakrájíme ho na menší kousky.
3
**Třené těsto:** jemně utřeme máslo s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme 3 žloutky. Prosijeme hladkou mouku a smícháme ji s ořechy. Po lžících směs přidáváme do první části těsta. Hotové těsto rozetřeme na křehké těsto a uhladíme. Ananasové kousky zaboříme do třeného těsta.
4
Smetanu ušleháme do tuha a z bílků ušleháme tuhý sníh a smícháme ho se šlehačkou. Hmotou natřeme povrch koláče a uhladíme. Pečeme na 180 °C v elektrické troubě asi 40-50 minut. Povrch koláče přikryju pečícím papírem, je to lepší.
Zajímavý recept,chtěla bych ho vyzkoušet,ale nějak nechápu kolik mouky mám dát do třeného těsta??? Nebo je to myšleno tak,že se mají ty ořechy pouze obalit v mouce aby se nepropadaly??? No pak by to byl spíš jakýsi krém než těsto. Prosím autorku jestli by to mohla upřesnit... Děkuji