Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, vložíme do většího kastrolu. Posypeme pískovým cukrem, zalijeme 1/8 l vody a na mírném ohni mícháme, až jsou jablka téměř měkká - nesmí se rozvařit.
2
Pak je zalijeme 1/8 l vody, v níž jsme rozmíchali pudink. Necháme přejít varem. Přidáme piškoty předem zvlhčené rumem. Těsto rozložíme do dortové formy a dáme zchladit na 2 hodiny. Porce zdobíme šlehačkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|1. 12. 2006 21:28
Do receptu nedávám ananasové aroma ani rum, ale puding rozmíchám ve šťávě z ananas.kompotu a ananas přidávám do hotové hmoty, takže v hotovém dortu jsou i kousky ananasu.
Di
|14. 9. 2006 10:17
Máte pravdu, nastává čas jablek a někdy je třeba rychle zkounzumovat, co napadá. Takže se tenhle recept úžasne hodí, je třeba ho připomenout! Včera jsem ho dělala z jedné a půl dávky a vzala s sebou na návštěvu. Nezbyl ani kousíček, přestože se sladkostí sešlo hodně. A to se ni nestačil rozležet do třetího dne (to je totiž o=ravdu nejlepší).
Maruš
|20. 8. 2006 17:08
Zase nastává čas jablek,dělala jsem velmi podobně.Použila jsem banánový pudink a vynechala aroma a rum.Po vychlazení je velmi osvěžující a jablečná náplň je chutná i v DIA verzi.Někdy prokládám přímo do misek a nechám ztuhnout.
Simona
|26. 6. 2006 23:35
ja aroma vynechavam, skladam vrstvu piskot, vrstvu jablecne hmoty a po zchladnuti to cele poliju jeste cokoladovou polevou a opet necham ztuhnout
Jana
|20. 2. 2006 14:30
toto není ananasový dort ... ale jablkový! To ananasový aroma tomu moc nepomůže, když jsou tam jablka! Nevím, radši bych v ananasovým dortu měla kousky ananasu ...
Di
|3. 11. 2005 22:32
Souhlasím, dort je skvělý. Místo tresti dávám 1/8 l pomerančové šťávy nebo džusu. Přesto dort chutná jako ananasový. Jen ho nechám rozležet do druhého dne.
Anonym
|3. 11. 2005 21:48
Nemá to chybu,když máte chuť na zmrzku a zažene to hlad....