• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ananasový dort
Napište svůj komentář k receptu

Ananasový dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ananasový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g jablka
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 70
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,50
      balíček dětské piškoty
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • smetana ke šlehání
    • voda dvakrát 1/8 l
    • 1
      lžička aroma (do těsta)

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, vložíme do většího kastrolu. Posypeme pískovým cukrem, zalijeme 1/8 l vody a na mírném ohni mícháme, až jsou jablka téměř měkká - nesmí se rozvařit.
2
Pak je zalijeme 1/8 l vody, v níž jsme rozmíchali pudink. Necháme přejít varem. Přidáme piškoty předem zvlhčené rumem. Těsto rozložíme do dortové formy a dáme zchladit na 2 hodiny. Porce zdobíme šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosovo-ananasový dort

Kokosovo-ananasový dort

Kokosovo-ananasový dort / řez na poslední chvíli

Kokosovo-ananasový dort / řez na…

Ananasový koláč

Ananasový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 1. 12. 2006 21:28

    Do receptu nedávám ananasové aroma ani rum, ale puding rozmíchám ve šťávě z ananas.kompotu a ananas přidávám do hotové hmoty, takže v hotovém dortu jsou i kousky ananasu.

  • Di | 14. 9. 2006 10:17

    Máte pravdu, nastává čas jablek a někdy je třeba rychle zkounzumovat, co napadá. Takže se tenhle recept úžasne hodí, je třeba ho připomenout! Včera jsem ho dělala z jedné a půl dávky a vzala s sebou na návštěvu. Nezbyl ani kousíček, přestože se sladkostí sešlo hodně. A to se ni nestačil rozležet do třetího dne (to je totiž o=ravdu nejlepší).

  • Maruš | 20. 8. 2006 17:08

    Zase nastává čas jablek,dělala jsem velmi podobně.Použila jsem banánový pudink a vynechala aroma a rum.Po vychlazení je velmi osvěžující a jablečná náplň je chutná i v DIA verzi.Někdy prokládám přímo do misek a nechám ztuhnout.

  • Simona | 26. 6. 2006 23:35

    ja aroma vynechavam, skladam vrstvu piskot, vrstvu jablecne hmoty a po zchladnuti to cele poliju jeste cokoladovou polevou a opet necham ztuhnout

  • Jana | 20. 2. 2006 14:30

    toto není ananasový dort ... ale jablkový! To ananasový aroma tomu moc nepomůže, když jsou tam jablka! Nevím, radši bych v ananasovým dortu měla kousky ananasu ...

  • Di | 3. 11. 2005 22:32

    Souhlasím, dort je skvělý. Místo tresti dávám 1/8 l pomerančové šťávy nebo džusu. Přesto dort chutná jako ananasový. Jen ho nechám rozležet do druhého dne.

  • Anonym | 3. 11. 2005 21:48

    Nemá to chybu,když máte chuť na zmrzku a zažene to hlad....

  • Zlatka Petrasova | 25. 6. 2005 05:17

    je to skvele, hlavne v lete.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Vaření Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Aroma Cukr krupice Dětské piškoty Hnědý rum Jablka Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vanilkový pudink Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Flamendří česnečka

Flamendří česnečka

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Jablkové řezy V.

Jablkové řezy V.

Bambusové výhonky s tofu

Bambusové výhonky s tofu

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

40
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně
28
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
26
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
25
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Ananasový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact