ks
ztužovač šlehačky
není nutný, pokud máme dost tučnou smetanu
400
ml
smetana ke šlehání
33% tuku
bílý rum
na pokapání rolády (není nutné)
5
lžíce
strouhaný kokos
cca
350
g
ananasový kompot
cca
Postup přípravy receptu
1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vodu s olejem, mouku s kypřidlem, vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a upečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova.
Po vytažení z trouby roládu srolujeme i s pečícím papírem a necháme zchladnout. Pak rozmotáme, opatrně sundáme papír a pokapeme bílým rumem.
3
Smetanu vyšleháme s cukry a dvěma lžícemi kokosu dotuha. Větší polovinou potřeme plát rolády, který pak posypeme nakrájeným ananasem a pevně roládu zavineme. Zbylou kokosovou smetanou potřeme povrch rolády a nakonec ji celou posypeme kokosem a dáme vychladit a proležet.
Výborná roláda. Dala jsem 1 šlehačku a 1 zakysanou smetanu (neměla jsem doma 2 šlehačky).
S potěšením zařazuju do "reportoáru" :-P
Mony
|9. 9. 2014 20:41
Týjo uplně slintám na klávesnici :-D oo
Maruš
|26. 6. 2014 17:09
Zdravím,dnes jsem upekla roládu a je perfektní,krásně nadýchaná a vysoká.Pekla jsem na 180 stupňů jen necelých 7 minut.Příště už vím kterou roládu dělat!!!!!Ta kakaová roláda s čok.krémem je stejného složení,takže musí být taky super! :-[
ajinka
|20. 6. 2014 17:07
Naprosto luxusni testicko..ja delam jen kokosovou roladku ale vysledek je super..jine testo delat uz nebudu..nasla sve misto v me kucharce:-)