• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ananasové řezy "Piña Colada"
Napište svůj komentář k receptu

Ananasové řezy "Piña Colada"

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice
    • 180
      g polohrubá mouka
    • vanilkové aroma dle chuti
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 4
      lžíce horká voda
    • 4
      lžíce olej
    • pečící papír
  • Náplň
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 5
      lžíce moučkový cukr dle chuti, cca 4 -
    • 50
      g strouhaný kokos
  • Dále
    • hnědý rum nebo kokosový likér na pokapání korpusu
    • 300
      g ananas kompotovaný, okapaný, cca
    • strouhaný kokos na posypání

Postup přípravy receptu

1
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma dle chuti (není nutné), olej a vodu, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. Těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct dorůžova. Po upečení necháme korpus vychladnout a poté rozdělíme nožem na tři díly (již bez papíru), které lehce pokapeme rumem nebo likérem.
2
Náplň: smetanu vyšleháme s cukrem a kokosem na šlehačku, pak vmícháme i tvaroh.
3
Díly mezi sebou potíráme tvarohovou náplní a sypeme okapaným ananasem. Vždy na sebe díly natiskneme a lehce přimáčkneme. Poslední díl potřeme krémem (i po obvodě) a posypeme kokosem (stačí vršek).
4
Celé necháme v chladnu proležet nejlépe přes noc, pak krájíme na plátky a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Virgin Colada - Piña Colada bez alkoholu

Virgin Colada - Piña Colada bez…

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy…

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jindra | 16. 7. 2016 13:32

    Violetto, koukám, že sis přetvořila celý recept a nic ti není recht. Asi se Ti recept zdál příliš obyčejný :-| . I mě jako chlapovi se podařilo těsto rozříznout dvakrát, a to nejsem kuchař. Mě recept chutnal, i když ani Tvůj nebude špatný. Ale měla jsi ho zařadit jako svůj a jinde než pod tento samostatný recept, nic ve zlém ;-)

  • ViolettaX | 12. 2. 2016 20:11

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • ViolettaX | 12. 2. 2016 20:03

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • ViolettaX | 12. 2. 2016 20:01

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • ViolettaX | 12. 2. 2016 19:59

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • Violetta | 12. 2. 2016 19:52

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré. 8-)

  • Violetta | 12. 2. 2016 19:51

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • Maruš | 3. 4. 2015 22:00

    Dnes jsem pekla řezy a povedly se skvěle.Těsto je nadýchané a dost vysoké,takže příště budu péct na velkém plechu.S ananasem výborný. <:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Cukr krupice Hnědý rum Horká voda Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Strouhaný kokos Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Pikantule

Pikantule

Dobré kuře

Dobré kuře

Vegetariánský guláš

Vegetariánský guláš

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

(nejen) Hořčicové řízky

(nejen) Hořčicové řízky

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Kokosové řezy s citronem

Kokosové řezy s citronem

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

46
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
35
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
35
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Bujarý večírek pořadu Showtime: Zasahovala policie!

Bujarý večírek pořadu Showtime: Zasahovala policie!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Ananasová podkova
Ananasová podkova
Ananasová pohádka
Ananasová pohádka
Ananasové řezy
Ananasové řezy
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosový chlebíček
Ananasovo-kokosový chlebíček
Ananasovo-sýrový salát
Ananasovo-sýrový salát
  • Recepty.cz
  • Ananasové řezy "Piña Colada"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact