• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Ananasové řezy "Piña Colada"
Napište svůj komentář k receptu

Ananasové řezy "Piña Colada"

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice
    • 180
      g polohrubá mouka
    • vanilkové aroma dle chuti
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 4
      lžíce horká voda
    • 4
      lžíce olej
    • pečící papír
  • Náplň
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 5
      lžíce moučkový cukr dle chuti, cca 4 -
    • 50
      g strouhaný kokos
  • Dále
    • hnědý rum nebo kokosový likér na pokapání korpusu
    • 300
      g ananas kompotovaný, okapaný, cca
    • strouhaný kokos na posypání

Postup přípravy receptu

1
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma dle chuti (není nutné), olej a vodu, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. Těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct dorůžova. Po upečení necháme korpus vychladnout a poté rozdělíme nožem na tři díly (již bez papíru), které lehce pokapeme rumem nebo likérem.
2
Náplň: smetanu vyšleháme s cukrem a kokosem na šlehačku, pak vmícháme i tvaroh.
3
Díly mezi sebou potíráme tvarohovou náplní a sypeme okapaným ananasem. Vždy na sebe díly natiskneme a lehce přimáčkneme. Poslední díl potřeme krémem (i po obvodě) a posypeme kokosem (stačí vršek).
4
Celé necháme v chladnu proležet nejlépe přes noc, pak krájíme na plátky a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Virgin Colada - Piña Colada bez alkoholu

Virgin Colada - Piña Colada bez…

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy…

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jindra | 16. 7. 2016 13:32

    Violetto, koukám, že sis přetvořila celý recept a nic ti není recht. Asi se Ti recept zdál příliš obyčejný :-| . I mě jako chlapovi se podařilo těsto rozříznout dvakrát, a to nejsem kuchař. Mě recept chutnal, i když ani Tvůj nebude špatný. Ale měla jsi ho zařadit jako svůj a jinde než pod tento samostatný recept, nic ve zlém ;-)

  • ViolettaX | 12. 2. 2016 20:11

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • ViolettaX | 12. 2. 2016 20:03

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • ViolettaX | 12. 2. 2016 20:01

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • ViolettaX | 12. 2. 2016 19:59

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • Violetta | 12. 2. 2016 19:52

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré. 8-)

  • Violetta | 12. 2. 2016 19:51

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • Maruš | 3. 4. 2015 22:00

    Dnes jsem pekla řezy a povedly se skvěle.Těsto je nadýchané a dost vysoké,takže příště budu péct na velkém plechu.S ananasem výborný. <:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Cukr krupice Hnědý rum Horká voda Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Strouhaný kokos Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Lahodný čokoládový krém na dorty

Lahodný čokoládový krém na dorty

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Salát z čínského nebo pekingského zelí s ananasem

Salát z čínského nebo pekingského…

Portobello s nivou a šunkou

Portobello s nivou a šunkou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

73
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
51
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
33
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
26
Mexický salát Pico de Gallo
Mexický salát Pico de…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Ananasová podkova
Ananasová podkova
Ananasová pohádka
Ananasová pohádka
Ananasové řezy
Ananasové řezy
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosový chlebíček
Ananasovo-kokosový chlebíček
Ananasovo-sýrový salát
Ananasovo-sýrový salát
  • Recepty.cz
  • Ananasové řezy "Piña Colada"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact