• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Ananasová podkova
Napište svůj komentář k receptu

Ananasová podkova

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ananasová podkova
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 8
      ks vejce
    • 4
      lžíce vařící voda
    • 340
      g cukr krupice 320 - 340
    • 340
      g polohrubá mouka 320 - 340 g výběrové - podle velikosti vajec (cca 40 g cukru a mouku na 1 vejce)
  • Krém
    • 6
      dl mléko
    • vanilkový pudink 2 a 1/2 balíčku
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • máslo 2 - 2 a 1/2 másla po 250 g
    • moučkový cukr Podle chuti (já sypu od oka, tak asi 200-250 g)
  • Dále
    • 1
      ks ananasový kompot Raději velký
    • rybízová marmeláda
    • hnědý rum
    • kokos Na obalení
  • Na zdobení
    • čokoláda Cukrové kuličky, růžičky nebo cokoliv

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si dno podkovy obstřihnu na papír na pečení, dělám to tak, že ho tužkou obkreslím a vystřihnu. Stříhám trochu více, než je obrys tužkou. K dostání jsou i formy bez dna, ale tu já nemám. Boky formy lehce vymáznu kouskem ztuhlého tuku z lednice, třeba pokrmový, normálně prstama a vysypu hrubou moukou. Z vlastní zkušenosti nedoporučuji vykládat papírem na pečení boky, ty pak spadnou a korpus je celý nakřivo. Pak vložím na dno vystřihnutou šablonu. Nevadí, jestli je trošku nakřivo a pošrábou se trošku vysypané boky, krém to schová. Po upečení se boky ostrým nožem odříznou a po vyklopení se papír ze dna se krásně sloupne.
2
Celá vejce ušlehám s cukrem, po chvilce přidám vařící vodu, když drží pod metlami tvar - dělají se za metlami spirálky a když metly nadzvedneme a směs je pevná, tak pomalinku přisypávám mouku a opatrně míchám. Pak vleji do formy, upravím hmotu víc ke krajům a trošku méně prostředkem, dám do vlažné trouby asi na 120 °C, neudělá se krusta a po 10 min. zvýším teplotu asi na 150 °C a peču asi hodinu. Pokud někomu peče trouba více nahoře, dá se přikrýt papírem, ať se nespálí. Zkouším špejlí. Peču do zlatova, nedopečený korpus se hodně rozmočí. Nechám vychladnout. Tento korpus peču 2 dny před plněním.
3
Krém: večer před plněním uvařím pudink s vanilkovým cukrem, ve studené vodě míchám do vychladnutí, neudělá se škraloup a pak hrnec zabalím do mikrotenového sáčku, dám ho do mírného chladna spolu s máslem a tak zaručím, že budou mít obě suroviny stejnou teplotu.
4
Ráno podkovu rozkrájím na 3 díly, jak kdo je zručný, já nožem, někdo je zvyklý nití, dolní díl může být malinko silnější a rozložím. Pak klasicky šlehám nastavovaný krém, máslo s cukrem a po troškách pudink. Scedím ananas, nakrájím na malé kousky, trochu nechám na zdobení. Šťávu z ananasu smíchám s rumem a peroutkou načvachtám na povrchu řezu spodní a prostřední díl, tak akorát, ať se moc nepromočí a potřu marmeládou - zase spodní a prostřední díl. Krém si opticky rozdělím na 4 díly. 2 díly na naplnění korpusu, 1 díl na obtáhnutí korpusu a 1 díl na ozdobu. Díl na ozdobu dejte raději bokem, ať v něm nemáte drobky. V sáčku se zdobičkou pak dělají paseku. To samé s ananasem, ale na 3 díly, 2 do korpusu, 1 na ozdobu. Na spodní díl natřu krém, posypu ananasem, položím prostřední díl, postup opakuji a nakonec přiložím horní díl a zatížím třeba plechem. Jestli máte čas, dejte na chvilku ztuhnout. Klasicky povrch a boky korpusu potřeme krémem, nejdříve povrch, pak sáčkem s ustřihnutým růžkem postříkám čokoládou a pak až boky, ať se neumažou, obsypeme kokosem nebo mandlovými lupínky, nebo ořechy, u nás doma se k ananasové dortě nejvíce osvědčil kokos a je levný. Povrch také stačí bílý nebo vlnovky, jak kdo umí, nazdobíme zdobičkou, poklademe ananasem, nebo oříšky, prostě jak kdo chce a pak jen vychladit.
5
Je to piplačka, nejsem žádná cukrářka, jen laik, ale vlastní dort mamince k narozeninám, nebo dětem,ať je jakkoli nazdobený, určitě potěší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podkova - dort

Podkova - dort

Ananasová čína

Ananasová čína

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 9. 10. 2012 00:05

    Superr.... ;-)

  • zdenka. | 1. 3. 2012 18:10

    :'( Výborný

  • Olga | 13. 1. 2012 11:09

    Ahoj, popis a recept celkově úžasně zpracovaný, podrobný, vychytaný. Pekla jsem v úterý, včera plnila. Bohužel u nás chlapi neradi ananas, tak jsem udělala světlý s čokoládovou polevou navrchu, nazdobila, růžičky...snad bude dobrý. Dle mé zkušenosti (podkovu dle jiného receptu jsem pekla už xkrát) stačí krém :2 pudinky v 1/2 l mléka vešlehat do 1 + kousek másla. Bohatě množství stačí, velké vrstvy u nás nikdo nechce.

  • verca | 22. 7. 2011 18:45

    koli davas na naplnení jedné vrstvy? A kolik obtáhnutí korpusu?

  • verca.valkova
    verca.valkova | 2. 6. 2011 09:50

    Moc děkuji za recept, dort byl naprosto úžasný.

  • Šárka TKáčová | 23. 3. 2011 08:41

    Děkuji všem,j komu chutnala a za pochvalu popisu :-)

  • Lenka | 16. 3. 2011 16:25

    Šárko,jsem z toho popisu úplně nadšená.Pekla jsem taky podkovu a díky ,Vaší radě-péct zpočátku na 120 stupňů a potom d°opékat na 160- se mi podkovička krásně propekla(a nepřipekla)-takže,přesto,že často peču,tak mi,Váš- velmi přehledný a srozumitelný návod moc pomohl!Děkuji.

  • Káťa K. | 26. 2. 2011 11:02

    Ahoj Šári, myslím, že postup je psaný moc dobře. Vím, že ti, co pečou už dlouho nebo jsou cukráři to neocení, ale začátečníkům to moc pomůže. Každá dobrá rada se cení. Podkova vypadá lákavě a jistě je výborná. A ti, co si stěžují, že je to pracné, ať si upečou buchtu :-) Já si s tím tu práci klidně dám. Vždyť výsledek pak stojí za to!

  • nela opočenská 10 let | 23. 12. 2010 16:04

    Udělali sme to dědoj k svátku. Moc mu to chutnalo, a ptal se mně: Odkut ten recept máš? Já sem ale řekla: Najdi si to na počítači na www.recepty.cz. Tak to šel na počítač a zadal www.recepty.cz. Chvilku mu to trvalo. Ale nakonec ten recept našel. A hnet si to dal do záložek. A děkujeme.

  • Dana | 14. 11. 2010 21:45

    Milá Šárko,pudinkový krém používám také.Po uvaření ihned smíchám s cukrem a proti škraloupu mám jednoduchou fintu.Ještě horký ho ihned přikryju mikrotenovým sáčkem,který přitisknu na povrch pudinku.Po vychladnutí mikroten stáhnu a můžu zašlehat do másla.Tuhle přípravu provádím většinou ráno než jdu do práce,abych mohla večer našlehat krém a slepit dort.Tvoje podkova vypadá krásně a jistě i výborně chutná.Napsala bych víc zkušeností,ale slíbila jsem sousedce dort,tak jdu na to.Hodně úspěchů při pečení!!!

  • Saša Dobrovičová | 3. 11. 2009 11:55

    Milá Šárko,touto cestou bych Ti ráda poděkovala za dokonalou ukázku a pomoc při pečení podkovy.Obava co vznikne z dortu jestliže použijeme pohankovou mouku se naštěstí nenaplnila a podkova byla výborná a vůbec ne složitá.Dělala jsem dort poprvé v životě a vůbec mě to neodradilo.Myslím že tohoto receptu budu využívat při každé příležitosti.Chutnala všem.Děkuji Ti za všechno a nejen já ale i švagr pro kterého podkova byla.

  • Martina Skokánková | 5. 12. 2008 12:15

    ahojky sarko cetla jsem recept na dort moc nepecu jen nejaky babovky nebo buchty ale ze ma kluk narozeniny tak jsem narazila zrovna na tento a moc se mi libil samozrejme vsem moc chutnal a tobe davam jednicku ta podkova nam prinesla stesti dekuji moc

  • Anonym | 8. 11. 2007 16:04

    strašně dobrý ale náročný jinak mo děkuji za inspiraci

  • Šárka Tkáčová | 23. 8. 2007 23:07

    Edito,.když jsem se vrátila z dovolené a přečetla si příspěvek cukrářky Kláry, že se to zdá moc složité , tak jsem uvažovala , jak by to šlo zjednodušit a mrzela mě skutečnost - proč to dělat jednoduše , když to lze dělat složitě , ale na nic jsem nepřišla.Ovoce do krému nepřidávám záměrně.Velice špatně by se dort zdobil přes trubičku a v létě se dort s čerstvým ovocem více kazí. Opět bych musela vyčlenit další mísu na zdobení máslového krému přes pytlík se zdobičkou na krém bez ovoce.Jsem vděčná za všechny děvčata ,které dort odzkoušely a povedl se. Díky

  • Edita | 23. 8. 2007 22:24

    Dort byl vynikající. Peču již 15 let různé moučníky a tento patřil k jedněm z nejpracnějších, ale povedl se velice, hlavně i proto, že popis paní napsala velice dobře a já si recept trošku přikrášlila dle svého. Skombinovala jsem jednu vrstvu ananasu a druhou čerstvých jahod, ještě na každou vrstvu namazala marmeládu. Doporučuji ovoce nedávat na krém, ale smíchat dohromady. Je to druhý či dokonce třetí den s máslovým krémem výborné a lepší. Jinak těsto se na formu "podkova" hodí velice, protože se při prokrojování a přenášení neláme. Nevýhodou je ale nevýrazná chuť těsta oproti jiným druhům, ale to zase dotvoří perfektní krém s ovocem, čili super kombinace. Já děkuji za radu, jak docílit stejné teploty másla a pudinku při přípravě krému.

  • KLÁRA | 21. 8. 2007 10:24

    Ahoj zda se me moc složity přitem by to šlo jednoduší jsem cukrařka

  • Veronika | 21. 5. 2007 08:30

    Dort byl výborný! Děkuji moc za tento recept a odpověď na můj dotaz. Veronika

  • Šárka Tkáčová | 17. 5. 2007 12:12

    Verčo, já opravdu šlehám celá vejce + cukr krupice , krásně se našlehá a mouku přisypávat pomalu a po trošičkách a míchat opatrně , ať hmota neklesne.Přeji ať se podaří.

  • Veronika | 17. 5. 2007 07:22

    Recept vypadá moc dobře. Chci ho vyzkoušet. Nemám moc zkušeností, a tak bych se tě chtěla zeptat: Skutečně jsi celá vejce ušlehala s cukrem? Tzn. nešlehala jsi bílek zvlášť?Díky moc předem za odpověď.

  • Markéta Bíblová | 11. 5. 2007 12:53

    Šárko, ten dort je skvěle popsaný, zkusila jsem podlě něj kulatý synkovi k 1.narozkám a povedl se mi, i babičky si pošmákly a to jsem taky amatér.

  • Kateřina | 5. 5. 2007 14:22

    Milá Šárko jsem stejný laik jak vy žádná cukrářka,ale peču taky hodně.Váš dort určitě vyzkouším.Postup geniální.Dort krásně nazdoben.

  • Šárka Tkáčová | 22. 1. 2007 18:03

    Andělko,děkuji za pochvalu i za to,že Tě neodradil dost rozmáchle popsaný postup.Právě na ty poprvé pekařinky jsem myslela.Ty zkušené si to přeberou.Tak vše nejlepší k 1.svíčce na dortu vašeho chlapečka.

  • Andělka | 21. 1. 2007 21:04

    Díky za recept. Dort jsem pekla poprvé v životě a to k 1.narozeninám našeho syna, takže podrobný popis byl pro mě namístě. Dort se povedl na jedničku a všichni si jej velice chválili, ještě jednou díííky.

  • Zuza -- | 19. 12. 2006 21:46

    To není postup přípravy,to je román!.Než jsem dočetla do konce, už zase nevím,co bylo na začátku.:-)))Ale jinak určitě velká dobrota.

  • Alia | 13. 8. 2006 19:49

    Diky za recept, je perfektne popsany, tak doufam, ze se mi podari. Akorat nemam formu podkovu, tak udelam normalni kulaty.

  • Jana | 12. 8. 2006 09:49

    Šárko,určitě vyzkouším,jen co mi opraví troubu.Mě dá vždycky nejvíc práce zdobení,ale pro svoje nejbližší to dělám ráda.Díky za recept.

  • Anonym | 11. 8. 2006 18:24

    trochu pracné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový kompot Čokoláda Cukr krupice Hnědý rum Kokos Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rybízová marmeláda Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vařící voda Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Šišky z bramborové kaše

Šišky z bramborové kaše

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché lečo z trouby

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

Poslední sledované recepty

295
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
57
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
35
Strakaté blondie
Strakaté blondie
31
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
24
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Russel Crowe zdrcený jeho úmrtím!

Jiří Bartoška (†78): Russel Crowe zdrcený jeho úmrtím!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Ananas v těstíčku
Ananas v těstíčku
Ananasová bábovka - vláčná
Ananasová bábovka - vláčná
Ananasová čína
Ananasová čína
Ananasová pohádka
Ananasová pohádka
Ananasové řezy
Ananasové řezy
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
  • Recepty.cz
  • Ananasová podkova
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact