Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme smícháme s 2 lžícemi medu, 1 lžící kečupu, 1/2 lžící hořčice, trochou sójové a worchestrové omáčky, zakápneme olivovým olejem a necháme rychle zatáhnout na pánvi. Přidáme trochu tymiánu a rozmarýnu, zakápneme citrónem, podlijeme trochou vody nebo ananasové šťávy a necháme pod pokličkou dusit. Mezitím na druhé pánvi na troše oleje orestujeme na tenká kolečka nakrájenou jednu mrkev, trochu také nadrobno nakrájené papriky a půl plechovky ananasu, přidáme 1/2 lžíce medu, špetku rozmarýnu a tymiánu a zakápneme citrónem. Když je maso měkké, smícháme s orestovanou zeleninou, můžeme přidat trochu kečupu, aby se vytvořilo více omáčky.
2
Podáváme nejlépe s čínskými nudlemi, které na závěr vaření přidáme přímo do pánve a smícháme s masem.
Výborný recept. Moc nám chutnalo a můžeme jen doporučit. Manžel snědl i mrkev, ačkoliv ji v jídle moc nemusí. Nedochutila jsem worchestrem, takže si s námi pochutnaly i malé dětičky, kterým nasládlá chuť moc chutnala.
Simča Sládková
|9. 12. 2009 18:29
Michale, prosím, nekřič na nás.... (na netu se psaní velkými tiskacími písmeny považuje za křik či řev...)
michal jakouš
|9. 12. 2009 13:52
TAKTO JE OPRAVDU GURMÁNSKÝ ZÁŽITEK
Marcela Maternová
|29. 7. 2009 13:01
sice jsem ve vaření spíše začátečnice,ale tento recept se mi povedl na jedničku, je velmi chuťově příjemný a s nudlemi je to skutečná bašta!:-)
Daniela Trněná
|5. 2. 2009 22:12
Vynikající. Akorát podlité s anansovou šťávou je to moc sladké. Příště vodu a trochu míň medu. Jinak mňamka velká :o))
Ivona Novotná
|15. 12. 2008 12:18
Super mňamka! Manžel nemá rád moc kečupu tak jsem to zahustila vodou z rýže a i tak to bylo super!!! Díky za typ!!!
venyss venyss
|21. 11. 2008 18:53
Opravdová mňamka-moc nám chutnalo,třeba ještě tak přidat žampionky na doladění,ale jinak fakt bájo :-)
Danka Snášelová
|17. 2. 2008 22:52
Můj dospělý syn miluje podobné recepty. Je mu jedno jak se recept jmenuje a jestli jsou ingredience čínské nebo české. Důležité, že chuťovým buňkám šmakuje. Hořčici a kečup bych vůbec nevynechávala. Dodá masíčku tu správnou chuť a aroma. Syn zbaštil celý kastrol a za super recept posílá velikánskou 1.
Anonym
|20. 1. 2008 11:34
Podobný recept najdete v upraveném receptě Panenka s ananasem v hodnocení v úpravě dole.Nebo recept Mořské ovoce exotika.
Luboš
|2. 9. 2007 12:33
Výborný recept.
Martina Dvořáková
|18. 8. 2007 10:47
Naprosto úžasné a jak říká Standa, čínské nečínské, jednoduše super recept !!! Jako příloha je dobrá i rýže, ale nudle jsou lepší.:-)
Anonym
|12. 7. 2007 22:24
to kamil: radsi kecup, nez skrob. :-!
Michal Pohl
|11. 7. 2007 17:03
Opravdu vynikající, celá rodina si pochutnala
Alex
|3. 7. 2007 09:07
Vypada to dobre, jdu to dneska zkusit.. me to urco bude chutnat...
Martin Kacerovsky
|9. 6. 2007 14:09
je to fakt super, moje prvni jidlo ale kdyby jste videli ten ohlas, no neskutecne. Diky moc za ten recept.
Standa Jirásek
|13. 3. 2007 15:31
Čínská, nečínská, je to perfektní recept. Dělal jsem to tuto neděli a všichni pěli chválu.
Andy
|20. 12. 2006 23:44
To je uplne jedno jestli cinska kuchyne zna ty prisady nebo ne, hlavne ze ten recept je vynikajici a jedno jak si to kdo nazve!!!
Kamil Krybus
|7. 11. 2006 22:47
Čínská kuchyně nezná hořčici, tymián, rozmarýn. Ty pocházejí ze Středomoří. Kečup je produkt poblbaných američanů. Pokud chceš omáčku zahustit, tak se to dělá rozmočeným škrobem. Když uvedené suroviny vynecháš, mrkev a papriku nakrájíš na tenké nudličky, bude to taky dobré a hlavně se to začne blížit čínské kuchyni.