Tento recept je vhodný i pro bezlepkovou dietu, akorát se musí nahradit běžný prášek do pečiva speciální směsí. Margarín, cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce, citronovou kůru a šťávu, mouku a prášek promícháme a vypracujeme těsto. Dobře okapané kousky ananasu obalíme v trošce mouky a přimícháme do těsta. Těsto dáme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté formě 65-70 minut při teplotě 150-175 °C.
mam dotaz, vyse se uvadi, ze se bezny prasek do peciva musi nahradit specialni smesi - jakou specialni smesi ? :)
Anonym
|24. 11. 2007 19:04
come
Peťas
|17. 5. 2006 20:51
To byla ael dobrůtka...
Lenka Hrábková
|16. 2. 2006 14:03
Šťávou se rozumí šťáva z ananasového kompotu nebo citronová? Děkuji
Martina Chloubová
|9. 9. 2005 13:04
pro Evču: s jinou moukou jsem tento recept nezkoušela, ale myslím, že by to moc vadit nemělo. Pak musíte ale dbát na to, aby mělo těsto tu pravou konzistenci, protože pohanková mouka má trochu jiné vlastnosti. Snad se povede.
Evča
|2. 9. 2005 14:16
stane se něco, když použiji normální polohrubou mouku místo pohankové?