• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ananasová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Ananasová bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ananasová bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g margarín
    • 300
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • sůl
    • 6
      ks vejce
    • citronová kůra Strouhaná
    • 450
      g pohanková mouka
    • 3
      lžička prášek do pečiva
    • strouhanka Na vysypání formy
    • 250
      g ananas čerstvý nebo kompot

Postup přípravy receptu

1
Tento recept je vhodný i pro bezlepkovou dietu, akorát se musí nahradit běžný prášek do pečiva speciální směsí. Margarín, cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce, citronovou kůru a šťávu, mouku a prášek promícháme a vypracujeme těsto. Dobře okapané kousky ananasu obalíme v trošce mouky a přimícháme do těsta. Těsto dáme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté formě 65-70 minut při teplotě 150-175 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Ananasová čína

Ananasová čína

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 6. 1. 2011 18:27

    Pekli jsme s hladkou moukou, v dortove forme a povedlo se.Povrch dortu jsme potreli maslovou polevou a vsem to moc chutnalo. :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 29. 11. 2010 16:22

    450 g pohankové mouky, opraveno, děkujeme.

  • novacisko | 26. 11. 2010 12:05

    Kolik mouky?

  • Mila Foglova | 3. 5. 2009 15:51

    mam dotaz, vyse se uvadi, ze se bezny prasek do peciva musi nahradit specialni smesi - jakou specialni smesi ? :)

  • Anonym | 24. 11. 2007 19:04

    come

  • Peťas | 17. 5. 2006 20:51

    To byla ael dobrůtka...

  • Lenka Hrábková | 16. 2. 2006 14:03

    Šťávou se rozumí šťáva z ananasového kompotu nebo citronová? Děkuji

  • Martina Chloubová | 9. 9. 2005 13:04

    pro Evču: s jinou moukou jsem tento recept nezkoušela, ale myslím, že by to moc vadit nemělo. Pak musíte ale dbát na to, aby mělo těsto tu pravou konzistenci, protože pohanková mouka má trochu jiné vlastnosti. Snad se povede.

  • Evča | 2. 9. 2005 14:16

    stane se něco, když použiji normální polohrubou mouku místo pohankové?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Citronová kůra Margarín Moučkový cukr Pohanková mouka Prášek do pečiva Strouhanka Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocno-tvarohový koláč

Ovocno-tvarohový koláč

Buchty trochu jinak

Buchty trochu jinak

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

Těstoviny (nejen) s krevetami a…

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

54
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…
38
Bramborovo - rybí krokety
Bramborovo - rybí krokety
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
16
Švestková povidla
Švestková povidla

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

  • Recepty.cz
  • Ananasová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact