Já to dělám tak, že vykrojím jadřinec a udělám pomazánku z eidamu, petrželky, nivy a másla. Naplním papriky a dám do ledničky vychladit. A krájím na kolečka. Máslo asi bude lepší pomazánkové než klasické. Myslím si že by tam mohla být i jiná pomazánka. Jak kdo má rád.
zkuste někdy obyčejný zbytek salámu a jakýkoli plátkový sýr, vše na kosteky, hodně uhňahňat a péct do zhnědnutí papriky na olivovém oleji
Katko, myslíte smetanu na šlehání nebo tu na vaření?
Podobné papriky dělávám, pokaždé přidám, co mám zrovna v lednici, lze dát i smetanu (sladkou, nikoliv kysanou - s tou jsem to ještě nezkoušela) vyšlehanou s vejcem, občas přidám do směsi měkký sýr, na drobno nakrájený pórek, případně sušenou pažitku. Občas do toho všeho přidám ještě kukuřici. Příloha jsou nejlepší pečené brambory na másle (nejlépe ve slupce!), mňam ;o)