Papriky zbavíme jadýrek a rozpůlíme. Půlku naplníme směsí, kterou získame smícháním nastrouhaného eidamu, petrželky a nivy. Utlačíme a navrch přidáme plátek másla. Ohříváme v troubě nebo na grilu.
Já to dělám tak, že vykrojím jadřinec a udělám pomazánku z eidamu, petrželky, nivy a másla. Naplním papriky a dám do ledničky vychladit. A krájím na kolečka. Máslo asi bude lepší pomazánkové než klasické. Myslím si že by tam mohla být i jiná pomazánka. Jak kdo má rád.
Bakulová Jarmila
|24. 9. 2008 17:26
zkuste někdy obyčejný zbytek salámu a jakýkoli plátkový sýr, vše na kosteky, hodně uhňahňat a péct do zhnědnutí papriky na olivovém oleji
Maryleu
|8. 2. 2008 20:45
Katko, myslíte smetanu na šlehání nebo tu na vaření?
Katka Sequensová
|4. 1. 2008 20:59
Podobné papriky dělávám, pokaždé přidám, co mám zrovna v lednici, lze dát i smetanu (sladkou, nikoliv kysanou - s tou jsem to ještě nezkoušela) vyšlehanou s vejcem, občas přidám do směsi měkký sýr, na drobno nakrájený pórek, případně sušenou pažitku. Občas do toho všeho přidám ještě kukuřici. Příloha jsou nejlepší pečené brambory na másle (nejlépe ve slupce!), mňam ;o)