Plech vyložíme pečicím papírem. Amonium (tzv. "cukrářské droždí" - koupí se v drogerii) rozpustíme v trošce mléka. Jedno vajíčko necháme na potření a z ostatních uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto. Vyválíme z něj plát asi 3 mm silný, ten nakrájíme rádlem na proužky cca 7-8 mm široké a 20-30 cm dlouhé. Stočíme je do podoby preclíků ("brýle"), v dlani je potřeme rozšlehaným vajíčkem a z jedné strany omočíme v hrubém krystalovém cukru nasypaném na talířku. Položíme na plech pocukrovanou stranou nahoru a upečeme do růžova.
2
Jsou málo sladké, křupavé a mají zcela specifickou chuť, kterou si pamatuju z dětství. Věřím, že si je také oblíbíte!
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.