Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část okrajů plechu vyloženého pečícím papírem.
2
Nastrouhaná jablka osladíme, ochutíme a za občasného promíchání podusíme pod poklicí doměkka. Pak odstavíme, necháme vychladnout. Do vychladlých jablek vmícháme tuhý sníh z bílků. Jablečnou náplň rovnoměrně naneseme na těsto a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (170°C) dorůžova. Po upečení necháme vychladnout.
3
Z mléka a pudinku uvaříme hustý pudink, který necháme pod fólií (abychom neměli škraloup) vychladnout. Po vychladnutí pudink vyšleháme s cukrem. Smetanu vyšleháme a smícháme s pudinkem. Krémem potřeme vychladlý řez (koláč) a dáme vychladit.
4
Před podáváním můžeme řez (koláč) dozdobit skořicí, plátkem jablka, lístkem meduňky..., ale vůbec to není nutné.
...žloutky můžete použít do cca 30-ti receptů po zadání slovního základu "žloutkov" nebo si můžete upéct vánočku, mazanec či kynuté buchty, do kterých se většinou používají žloutky bez bílků a taky mě napadá spousta druhů cukroví, kde se používají právě jen žloutky a bílky si necháváme většinou do kokosek, pusinek...
Jen bych se chtěla zeptat co stěmi pěti žloutky když se tam dávají jen bílky .Děkuji
boruvka
|10. 1. 2016 18:37
kolac je silene dobry, odolat se mu ani neda a tak jime a jime :-D
Jana Hromádková
|15. 10. 2015 17:24
Koláč je vynikající a mizí takřka před očima. Výborný je chuťový kontrast mezi spodním levným lineckým těstem, jablky a nadýchaným vrškem. Vřele doporučuji.
Eva
|23. 7. 2015 12:17
Vynikající . <3
Andrea Pelikánová
|6. 3. 2015 19:22
Už jsme ochutnali a jsou výborné. Vyzkošejte a nebudete litovat
Vrele doporucuji, je to velmi chutny rez, ktery ohromil nejen navstevu, ale i mne samotnou.
Denisa
|18. 1. 2014 17:51
tak už jsme chutnali a je dobrý, ale nic extra, asi jsme od toho čekali až moc..
Denisa
|18. 1. 2014 15:45
Dnes jsme dělali váš recept a zatím se chladí, tak uvidíme jak bude chutnat. Jen mě překvapilo, že příprava tohoto koláče nám zabrala 1,5 odiny, což je teda hodně...
Už podle obrázky nylo jasné, že tyhle řezy budou pohádkové :-) :-) děkuji
Martina
|7. 11. 2013 19:08
Skvělý řez. všem doporučuji. Naservírovali jsme si ho na naší nové kávové soupravě z www.dinezon.cz. Perfektní mňamka. :-*
Pavla
|3. 11. 2013 06:53
Boží. Dělám je ted furt. Snim za noc celý pekáč. 8-)
Klárka Tomanová
|9. 10. 2013 11:43
Lepší řezy zatím neznám, jsou boží!
Pavla
|21. 4. 2013 18:41
Úžasné :-* . Gumových jablek mám ve sklepě ještě bedýnku a tak krom štrůdlu bude tenhle skvost ještě nejméně jednou.
Doležalová
|17. 2. 2013 16:45
Děkuji za recept na senzační řezy. Koláče máme nejradši jablečné a tento recept je tak výborný, že jsem nemohla dát dětem ani kousek domů, jako to obvykle dělám. Všechno se snědlo, a to za pouhý jeden den. Ještě jednou děkuji!
Monika S.
|12. 1. 2013 12:22
Křehké těsto s jablky se výborně doplňuje s nadýchaným krémem, je to výborný řez, chutná všem a zařazuji ho do svých receptů, které se osvědčily.