V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1 vejce, vymícháme a přidáme vlažné mléko dle potřeby, aby bylo těsto řidší. Necháme vykynout. Pečeme na pánvi (nebo na lívanečníku) na oleji nebo sádle. Plníme džemem nebo povidly, svineme a sypeme cukrem.
Na ten jeden hrnek polohrubé mouky, kolik dáváte mléka? A jak moc to těsto má být řídké? Jsou to mé první pokusy s kynutým těstem, tak nic nevím... a jak dlouho se pak nechává kynout? Děkuji za rady...
gfdfdfd
|19. 4. 2013 18:26
Promiňte ten komentář podtím..to sem si jen na něco hrála není doopravdickej
gfdfdfd
|19. 4. 2013 18:23
Ahoj Daisy dostav se dnes večer pro Matese Zaťka ..až si ho odneseš už si ho nech
Díky za bezva recept. Amolety jsou moc dobré a jen se po nich zaprášilo!
Hana
|30. 9. 2011 12:41
zapoměla sem dodat, že smažím zásadně na sádle, na oleji už nejsou tak dobrý a hustota těsta je trochu jako řidší krupicová kaše.
hana
|30. 9. 2011 12:40
konečně název amoleta.
Dá se to udělat i trochu jinak. litr mléka, 3vajíčka, kostka kvasnic, lžíce cukru, uděláme kvásek a potom přidáváme polohrubou mouku. A bude jich opravdu hodně........nás je na to 7lidí. ;-)
N.
|9. 6. 2011 11:05
no hurá ! konenčně někdo, kdo taky používá název amolety !!! ;-)