Do větší mísy dáme 200 g mouky, 125 g studeného, na kousky nakrájeného tuku, přidáme 1 žloutek, citrónovou a pomerančovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a pak necháme 1 hodinu odpočinout v lednici. Potom těsto rozválíme mezi 2 vrstvami fólie do kruhu o průměru asi 26 cm. Vymastíme dortovou formu o témže průměru. Vložíme do ní těsto, několikrát je propíchneme vidličkou a předpečeme asi 12 - 15 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Necháme vystydnout.
2
Zbytek tuku, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Dále přidáme tvaroh, mléko, zbytek citronové a pomerančové kůry a utřeme do hladké hmoty, kterou spojíme s vejci, dalšími dvěma žloutky a moukou. Vymícháme krémovou hmotu.
3
Zbylé těsto vyválíme opět mezi 2 fóliemi na pás o velikosti asi 12 x 40 cm. Pásy těsta podélně rozpůlíme, vyložíme jimi dokola dortovou formu, okraje těsta přeložíme a pevně stiskneme. Formu naplníme krémem a v předehřáté troubě pečeme při mírné teplotě asi 10 minut. Potom teplotu snížíme na 100 °C a koláč pečeme dále asi hodinu. Podáváme vystydlé