• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Americký hamburger z vyzrálého hovězího
Napište svůj komentář k receptu

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 11
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Americký hamburger z vyzrálého hovězího
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 750
      g hovězí maso (vyzrálé, například odkrojky z roštěnce, pomleté)
    • 4
      ks žemle
    • 3
      lžička worcestrová omáčka
    • olej (několik kapek na potření)
    • sůl
    • pepř mletý
    • cibule (dle chuti)
    • rajčata (dle chuti)
    • salát (dle chuti)
    • plátkový sýr (dle chuti)

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso důkladně prohněťte se solí a pepřem. Můžete dochutit i worcesterovou omáčkou. Z masa vytvarujte plošší karbanátky a dobře je upěchujte. Potřete olejem a z obou stran dobře opečte nejlépe na grilu či grilovací pánvi, případně na nepřilnavé silnostěnné běžné pánvi.
2
Podávejte podle vlastní fantazie, v nasucho opečené rozkrojené žemli s oblohou ze salátových listů, cibule, rajčat a sýra, nebo „na vidličku“ jen na půlce žemle a ozdobené zeleninou, kterou jste krátce opekli ve výpeku v pánvi.
3
//**Know-how:** Aby se hamburger nerozpadal, je třeba použít vysoce kvalitní, šťavnaté maso, které má určité množství vnitřního tuku, jenž při umletí působí jako pojidlo. Je zapotřebí maso dobře upěchovat a vytvarovat – nám se osvědčil i přídavek lžičky škrobu do masové směsi a lehké slisování placek mezi dvěma prkénky.//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasický americký hamburger na grilu

Klasický americký hamburger na grilu

Americký hamburger

Americký hamburger

Závitky z hovězího masa

Závitky z hovězího masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdenál | 30. 6. 2015 12:18

    Používám hovězí krk, je to opravdu ideální maso na burgery (mletí 6mm). Koření dávám jen sůl (dává se 2% váhy masa), pepř a worchester. Jako sýr používejte určitě čedar, protože má velmi výraznou chuť ...třeba eidam tam nejde moc cítit a dá se říct, že je tam zbytečnej :) Bulky je vhodné opéct na vnitřní straně, aby tolik nenasakovaly a spodní potírám tatarkou+hořčice, na horní dávám tatarku a kečup (všeho s mírou, aby to nepřebíjelo ostatní chutě). Jako zeleninu si připravuji mix cibule a ledového salátu (nad i pod maso). jako bonus si můžete osmahnou cibuli se slaninou ;)

  • zsn
    zsn | 30. 12. 2014 22:51

    Bože, to je orgasmus! 8-) O:-)

  • penzionalenka
    penzionalenka | 8. 10. 2014 09:16

    Nádherná fotka, výborná chuť!

  • zmije.com | 22. 5. 2013 15:58

    mě to moc nechutnalo :-| blééééé :-$ nevim proč :-(

  • LukasKoprnicky
    LukasKoprnicky | 24. 2. 2013 15:03

    Výborný!!!

  • OBO | 12. 12. 2012 19:23

    Burger super, worchester dá masu příjemný neagresivní nádech. K hovězímu jsem přidal malinko bůčku, maso má potom víc šťávy. Nakonec jsem maso lehce potřel v burgeru dipem z hořtice a kečupu v poměru 1:1 a burger byl fakt výbornej.

  • martina | 6. 8. 2012 15:18

    zapomela jsem pridat odkaz :-) www.databazereceptu.org

  • martina | 6. 8. 2012 15:10

    Delala jsem hamburger odsud. Je tam podrobny postup

  • Laza226
    Laza226 | 6. 5. 2012 13:05

    to teda je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3 Já jsem se do toho zamiloval

  • NikiNikol
    NikiNikol | 23. 2. 2012 14:03

    To je dobrota

  • Simča S.
    Simča S. | 22. 2. 2012 20:57

    To víš, fotku si dodal F.O.O.D. - hlavní sponzor těchto stránek, takže tam prostě je....

  • kucerazd | 22. 2. 2012 20:00

    co ta fotka? :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Burgery
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Grilování USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí maso Olej Pepř mletý Plátkový sýr Rajčata Salát Sůl Worcestrová omáčka Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Pražené mandle

Pražené mandle

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Americký hamburger

Americký hamburger

Afrika řezy

Afrika řezy

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Česneková plec

Česneková plec

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
16
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
15
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hvězda Ulice, Ordinace i Pomády Badinková: S partnerem už nejdeme spolu…

Hvězda Ulice, Ordinace i Pomády Badinková: S partnerem už nejdeme spolu…

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s polevou
Americký Coca-Cola koláč (buchta) s…
Americký dýňový koláč
Americký dýňový koláč
Americký hamburger
Americký hamburger
Americký cheesecake
Americký cheesecake
Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou
Americký jablečný koláč s ořechovou…
Americký koláč
Americký koláč
  • Recepty.cz
  • Americký hamburger z vyzrálého hovězího
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact