• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Americký hamburger z vyzrálého hovězího
Napište svůj komentář k receptu

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 11
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Americký hamburger z vyzrálého hovězího
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 750
      g hovězí maso (vyzrálé, například odkrojky z roštěnce, pomleté)
    • 4
      ks žemle
    • 3
      lžička worcestrová omáčka
    • olej (několik kapek na potření)
    • sůl
    • pepř mletý
    • cibule (dle chuti)
    • rajčata (dle chuti)
    • salát (dle chuti)
    • plátkový sýr (dle chuti)

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso důkladně prohněťte se solí a pepřem. Můžete dochutit i worcesterovou omáčkou. Z masa vytvarujte plošší karbanátky a dobře je upěchujte. Potřete olejem a z obou stran dobře opečte nejlépe na grilu či grilovací pánvi, případně na nepřilnavé silnostěnné běžné pánvi.
2
Podávejte podle vlastní fantazie, v nasucho opečené rozkrojené žemli s oblohou ze salátových listů, cibule, rajčat a sýra, nebo „na vidličku“ jen na půlce žemle a ozdobené zeleninou, kterou jste krátce opekli ve výpeku v pánvi.
3
//**Know-how:** Aby se hamburger nerozpadal, je třeba použít vysoce kvalitní, šťavnaté maso, které má určité množství vnitřního tuku, jenž při umletí působí jako pojidlo. Je zapotřebí maso dobře upěchovat a vytvarovat – nám se osvědčil i přídavek lžičky škrobu do masové směsi a lehké slisování placek mezi dvěma prkénky.//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasický americký hamburger na grilu

Klasický americký hamburger na grilu

Americký hamburger

Americký hamburger

Závitky z hovězího masa

Závitky z hovězího masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdenál | 30. 6. 2015 12:18

    Používám hovězí krk, je to opravdu ideální maso na burgery (mletí 6mm). Koření dávám jen sůl (dává se 2% váhy masa), pepř a worchester. Jako sýr používejte určitě čedar, protože má velmi výraznou chuť ...třeba eidam tam nejde moc cítit a dá se říct, že je tam zbytečnej :) Bulky je vhodné opéct na vnitřní straně, aby tolik nenasakovaly a spodní potírám tatarkou+hořčice, na horní dávám tatarku a kečup (všeho s mírou, aby to nepřebíjelo ostatní chutě). Jako zeleninu si připravuji mix cibule a ledového salátu (nad i pod maso). jako bonus si můžete osmahnou cibuli se slaninou ;)

  • zsn
    zsn | 30. 12. 2014 22:51

    Bože, to je orgasmus! 8-) O:-)

  • penzionalenka
    penzionalenka | 8. 10. 2014 09:16

    Nádherná fotka, výborná chuť!

  • zmije.com | 22. 5. 2013 15:58

    mě to moc nechutnalo :-| blééééé :-$ nevim proč :-(

  • LukasKoprnicky
    LukasKoprnicky | 24. 2. 2013 15:03

    Výborný!!!

  • OBO | 12. 12. 2012 19:23

    Burger super, worchester dá masu příjemný neagresivní nádech. K hovězímu jsem přidal malinko bůčku, maso má potom víc šťávy. Nakonec jsem maso lehce potřel v burgeru dipem z hořtice a kečupu v poměru 1:1 a burger byl fakt výbornej.

  • martina | 6. 8. 2012 15:18

    zapomela jsem pridat odkaz :-) www.databazereceptu.org

  • martina | 6. 8. 2012 15:10

    Delala jsem hamburger odsud. Je tam podrobny postup

  • Laza226
    Laza226 | 6. 5. 2012 13:05

    to teda je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3 Já jsem se do toho zamiloval

  • NikiNikol
    NikiNikol | 23. 2. 2012 14:03

    To je dobrota

  • Simča S.
    Simča S. | 22. 2. 2012 20:57

    To víš, fotku si dodal F.O.O.D. - hlavní sponzor těchto stránek, takže tam prostě je....

  • kucerazd | 22. 2. 2012 20:00

    co ta fotka? :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Burgery
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Grilování USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí maso Olej Pepř mletý Plátkový sýr Rajčata Salát Sůl Worcestrová omáčka Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

"Bramborák" se švestkami

"Bramborák" se švestkami

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

Masíčko v hermelínu-minutka

Masíčko v hermelínu-minutka

Nudle se shiitake

Nudle se shiitake

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

21
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
18
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
17
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
16
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Kuřecí miso polévka s…
14
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s polevou
Americký Coca-Cola koláč (buchta) s…
Americký dýňový koláč
Americký dýňový koláč
Americký hamburger
Americký hamburger
Americký cheesecake
Americký cheesecake
Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou
Americký jablečný koláč s ořechovou…
Americký koláč
Americký koláč
  • Recepty.cz
  • Americký hamburger z vyzrálého hovězího
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact