Odměříme si sypké ingredience a nasypeme je do mísy, smícháme, přidáme tekuté ingredience a dobře promícháme. Pokud nemáme rádi moc sladké koláče či buchty, doporučuji ubrat cukr, jelikož poleva je také dost sladká. Pokud máme rádi sladké, ponecháme množství cukru dle receptu.
2
Těsto nalijeme do připraveného plechu, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na cca 15-20 minut. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
3
Do ještě teplého korpusu uděláme špejlí nebo jehlicí dírky.
4
Korpus polijeme připravenou polevou, kterou stěrkou nebo mašlovačkou rozetřeme po celé ploše a necháme pěkně zatéct i do napíchaných otvorů. Můžeme ještě posypat kokosem nebo ořechy.
5
Po vychladnutí pokrájíme a podáváme.
6
Nečekejte výraznou chuť Coca-Coly, ale jednoduchou nadýchanou buchtu s pořádnou dávkou čokopolevy.
7
Poleva:
8
Máslo rozpustíme v kastrolku, vmícháme cukr a kakao a dle potřeby přiléváme za stálého míchání Coca-Colu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Viky
|3. 12. 2016 11:46
je to jednoduchá a výborná fofr buchta <3 kus jsem posypala kokosem, protože se to na tu polevu úplně nabízelo a osvědčilo se to jako skvělý nápad <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) díky
Mirka
|22. 5. 2016 21:13
Dneska jsme ji zkusili z pepsi. Coca cola totiz nebyla a chteli jsem ji udelat hned. Byla moc dobra <3
Mirka
|22. 5. 2016 21:12
Dneska jsme ji zkusili z pepsi. Coca cola totiz nebyla a chteli jsem ji udelat hned. Byla moc dobra <3
Petržálková
|21. 4. 2016 10:44
Buchta je skvělá, všichni jsme se na ní sesypali a za chvíli z ní zbylo jen trochu drobků a zašpiněný plech. Děkuji za recept, určitě jí znova upeču, je krásně nadýchaná a ta poleva je taky vynikající.
Verra
|14. 3. 2016 23:19
Výborný recept :) Pavel umře hladový a tlustý zatím co my ( nebo aspoň já :D) co do sebe denně dostanem bez přehánění půl kila cukru umřem spokojený se šedesáti kily a cukrem 4,2 :D :D :D :D
Bec coca-coly
|5. 3. 2016 12:24
Dělám tuto buchtu, ale bez coca-coly a s přidáním rumu. Je určitě lepší <3
Olina
|24. 10. 2015 16:19
Jednou za čas to nikomu neublíží ani nezabije. Nám chutnala moc.
WTF
|6. 10. 2015 15:10
Vsadím se, že jste rodina otesánků
beruska
|9. 8. 2015 20:24
je skvela <3
Pavel
|6. 8. 2015 19:02
Jeden pekáč nestačil? To jste zvládli do sebe naládovat 2 plechy se 40% cukru min.? :'(
Denisa
|7. 7. 2015 07:19
Výborná buchta :-* . Hotová za pár okamžiků a tááák nadýchaná.
Petr
|6. 6. 2015 18:44
Buchta s půl kilem cukru! (To je tak 35-40%)... nedoporučuji z důvodu zdraví
Jitka
|7. 3. 2015 19:33
Rychlá, snadná a velmi chutná. Nečekaná návštěva byla spokojená ;-)
Anonymous
|1. 3. 2015 16:05
velmi dobrá
Lucie
|24. 11. 2014 14:21
Naprosto úžasná dobrůtka a navíc velmi snadná a rychlá. Za 30 minut upečeno i s přípravou. Všem moc chutná :-)
Kláruška
|25. 10. 2014 19:43
Buchtička je skvělá. Teda byla, protože mi jí přítel skoro celou zbouchaaal :'(
Ilona Čermáková
|23. 10. 2014 07:38
To se mi líbí, to vyzkouším :-)
Renata
|20. 9. 2014 12:25
Ještě že mám ještě colu. Jeden pekáč nám prostě nestačil, je to dobrůtka a oceňuji snadnou přípravu. Než udělám polevu je pečená i buchta. Super :*))