Sušenky nalámejte na kousky, rozdrťte např. pomocí hrnečku a smíchejte s rozpuštěným máslem. Dortovou formu vyložte papírem na pečení a strany vytřete máslem. Na dno natlačte připravenou směs, povrch uhlaďte a dejte na 10 minut do lednice. Troubu předehřejete na 160 °C a vložte do ní nádobu s vodou, aby byl cheesecake vláčný.
Do mísy dejte sýr, tvaroh, jednu smetanu, šťávu z citronu a krátce prošlehejte. Přidejte cukr, po jednom vmíchejte vejce (2 celá vejce, 2 žloutky). Krém vlijte na vychlazený korpus a formou lehce bouchněte o pracovní plochu, aby odešel vzduch. Pečte 40 minut. Potom potřete povrch dezertu druhou smetanou a pečte dalších 20 minut. Cheesecake nechte vychladnout v troubě.