• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Americký bramborák
Napište svůj komentář k receptu

Americký bramborák

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Americký bramborák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • olej
    • sýr
    • vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle a poklademe na pánev s rozpáleným olejem. Rozprostřeme, osolíme.
2
Nastrouhaný sýr nasypeme dokola po krajích bramboráku a doprostřed vlijeme rozšlehané vejce.
3
Osolíme, opepříme a posypeme majoránkou.
4
Smažíme pozvolněji, aby bramborák nebyl uvnitř syrový.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americký banánový koláč

Americký banánový koláč

Americký koláč II.

Americký koláč II.

Klasický americký hamburger na grilu

Klasický americký hamburger na grilu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • J.S. | 4. 4. 2011 23:04

    Z mé předchozí poznámky to není dost jasné, tak bych si dovolil pro úplnost ještě tuto poznámku: vařené brambory oloupeme syrové brambory oškrábeme jablka okrájíme. To je terminologie, která se používá u nás (sever jižních Čech)

  • J. S. | 4. 4. 2011 22:57

    Přesně tak, u nás také.

  • milfis | 23. 2. 2011 15:18

    Jabka si taky asi škrábeš viď. Asi u Vás ve Lhotě to tak je :-D

  • Linda | 10. 11. 2010 11:00

    Jsi dokonale přechytralá se svojí verzí o loupání nebo škrábání.Tvé starosti bych chtěla mít!

  • Šárka Rudlová | 2. 12. 2008 18:59

    Dělala jsem po dlouhé době znovu a bylo to fajn, jen ta vajíčka se dlouho propékají...

  • Jenka | 14. 12. 2007 16:49

    Recept je jednoduchý a výborný. My takové jídlo děláme spoustu let. Brambory nejprve z jedné strany dobře opeču a obrátím. Jsou- li ještě brambory málo opečené, špatně se obracejí. A až potom na obrácený bramborák dávám co kuchyň dá. Sýr, salám, koření dle chuti, vejce i rajčata nebo paprikové lusky.

  • s s | 11. 7. 2007 15:19

    s

  • Pavel Jaroš | 22. 6. 2006 01:45

    Prostě syrové brambory zbavené slupky, to už snad pochopí každej :-)

  • Olga Lešáková | 20. 4. 2006 11:25

    Při téhle diskusi jsem se opravdu zasmála, tak přidám svou trošku do mlýna: U nás se syrové brambory škrábou a vařené loupou. Hezký den.

  • mina | 3. 3. 2006 07:50

    Já to vajíčko vmíchám jiždo rozstrouhaných syrových brambor, ještědo nich rozstrouhám cibuli a promíchám s kořením, tak se bramborák lépe obrátí a propeče. Je to velmi rychlé a dobré jídlo.

  • Sarka R. | 3. 12. 2005 15:29

    Souhlasim s tim, ze slovicka nejsou podstatna, pokud je zena opravdu odbornice, rozumi tomu. Brmborak je opravdu vynikajici i prestoze je to jen jednoduchy recept.

  • Helča | 27. 10. 2005 08:19

    Milý Karle, ale i ostatní, rozprostřené brambory na panvičce napřed usmažte (nebo opečte ) pouze z jedné strany do křupava, pak je otoč na na tu osmaženou stranu přidej vejce se sýrem a bude to i hezky vypadat.

  • Libor | 7. 8. 2005 06:15

    Ahoj :-) musim uznat ze se mi recept libi a je chutný.Ja mam rad ostřejší jidla tak zkuste pridat pálivou papriku ci kecup (s rozumem).Kdo chce maso.....nakrajet na kousky salam ci predem upravene (uvarene) maso.Zkousel sem to je to supr proste jidlo na cesky zpusob ,kere jak se rika da se upravit podle surovin co dum da.:-)

  • karel novak | 6. 8. 2005 09:45

    pro Airan: Jak je psáno v receptu, brambory se posolí - jinak se fantazii meze nekladou, můžeš je i opepřit, přidat další oblíbené koření či bylinky. Bramborák můžeš i obrátit, ale už nebude tak hezky vypadat. Budeš-li ho dopékat přikrytý, nebude již tak křupavý. Každý recept je základní návod, dál zapoj fantazii.

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 14:51

    abych se piznala, pro mne ten recept neni tak dobre popsany, ty bramory se tam davaji jen tak neochucene? Neobraci se? To vajicko se syrem se dopeka prikryte?

  • Jarka Kohoutová | 26. 4. 2005 17:09

    Škrábeme škrabkou nebo nožem nové brambory,starší brambory loupeme, ale nepřipadá mi to podstatné. Čeština je bohatá řeč a má projednu činnost několik výrazů. Recept je výbornýa dobře popsaný. Nechápu ty výhrady k němu. Snad, že někoho nebaví vařit, tak si raději hraje se slovíčky?

  • Sofa | 23. 4. 2005 21:03

    Souhlasim s tebou

  • jaja 13 | 30. 3. 2005 06:17

    Tedy škrabka sem škarbka tam, myslím, že všichni pochopili, že mají býl bez slupek.

  • Karel | 26. 3. 2005 11:01

    Nerad mluvím ženám - odbornicím - do jejich království, nebylo by lepší oškrábané ?? Alespoň náčiní na toto se nazývá ŠKRABKA !

  • Alena | 23. 2. 2005 10:20

    Markéto zkus si ostrouhané brambory oloupat...a snad pochopíš...

  • Markéta J. | 23. 2. 2005 09:14

    Souhlasím s Kuchařkou, také to tak chápu.

  • Kuchařka on-line | 23. 12. 2004 11:34

    Nevím, co přesně myslíte, ale loupat znamená zbavovat ovoce nebo zeleninu slupky. Strouháním se rozumí úprava potravin (zelenina, ovoce...) v syrovém či vařeném stavu na struhadle na nudličky.

  • markéta | 23. 12. 2004 11:03

    proč všichni všude píšou oloupané, když se říká ostrouhané-mě to pak strašně mate a nevím jestli je vařit nebo ne:)

  • Lída | 16. 12. 2004 20:18

    Rychlá, dobrá večeře. Doporučuju přidat slaninu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Smažení Vegetariáni Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Sýrové kuličky-smažené

Sýrové kuličky-smažené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Utajená česneková krkovička

Utajená česneková krkovička

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

51
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
25
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
23
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
21
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Americký bramborák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact