• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Americký bramborák
Napište svůj komentář k receptu

Americký bramborák

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Americký bramborák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • olej
    • sýr
    • vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle a poklademe na pánev s rozpáleným olejem. Rozprostřeme, osolíme.
2
Nastrouhaný sýr nasypeme dokola po krajích bramboráku a doprostřed vlijeme rozšlehané vejce.
3
Osolíme, opepříme a posypeme majoránkou.
4
Smažíme pozvolněji, aby bramborák nebyl uvnitř syrový.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americký banánový koláč

Americký banánový koláč

Americký koláč II.

Americký koláč II.

Klasický americký hamburger na grilu

Klasický americký hamburger na grilu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • J.S. | 4. 4. 2011 23:04

    Z mé předchozí poznámky to není dost jasné, tak bych si dovolil pro úplnost ještě tuto poznámku: vařené brambory oloupeme syrové brambory oškrábeme jablka okrájíme. To je terminologie, která se používá u nás (sever jižních Čech)

  • J. S. | 4. 4. 2011 22:57

    Přesně tak, u nás také.

  • milfis | 23. 2. 2011 15:18

    Jabka si taky asi škrábeš viď. Asi u Vás ve Lhotě to tak je :-D

  • Linda | 10. 11. 2010 11:00

    Jsi dokonale přechytralá se svojí verzí o loupání nebo škrábání.Tvé starosti bych chtěla mít!

  • Šárka Rudlová | 2. 12. 2008 18:59

    Dělala jsem po dlouhé době znovu a bylo to fajn, jen ta vajíčka se dlouho propékají...

  • Jenka | 14. 12. 2007 16:49

    Recept je jednoduchý a výborný. My takové jídlo děláme spoustu let. Brambory nejprve z jedné strany dobře opeču a obrátím. Jsou- li ještě brambory málo opečené, špatně se obracejí. A až potom na obrácený bramborák dávám co kuchyň dá. Sýr, salám, koření dle chuti, vejce i rajčata nebo paprikové lusky.

  • s s | 11. 7. 2007 15:19

    s

  • Pavel Jaroš | 22. 6. 2006 01:45

    Prostě syrové brambory zbavené slupky, to už snad pochopí každej :-)

  • Olga Lešáková | 20. 4. 2006 11:25

    Při téhle diskusi jsem se opravdu zasmála, tak přidám svou trošku do mlýna: U nás se syrové brambory škrábou a vařené loupou. Hezký den.

  • mina | 3. 3. 2006 07:50

    Já to vajíčko vmíchám jiždo rozstrouhaných syrových brambor, ještědo nich rozstrouhám cibuli a promíchám s kořením, tak se bramborák lépe obrátí a propeče. Je to velmi rychlé a dobré jídlo.

  • Sarka R. | 3. 12. 2005 15:29

    Souhlasim s tim, ze slovicka nejsou podstatna, pokud je zena opravdu odbornice, rozumi tomu. Brmborak je opravdu vynikajici i prestoze je to jen jednoduchy recept.

  • Helča | 27. 10. 2005 08:19

    Milý Karle, ale i ostatní, rozprostřené brambory na panvičce napřed usmažte (nebo opečte ) pouze z jedné strany do křupava, pak je otoč na na tu osmaženou stranu přidej vejce se sýrem a bude to i hezky vypadat.

  • Libor | 7. 8. 2005 06:15

    Ahoj :-) musim uznat ze se mi recept libi a je chutný.Ja mam rad ostřejší jidla tak zkuste pridat pálivou papriku ci kecup (s rozumem).Kdo chce maso.....nakrajet na kousky salam ci predem upravene (uvarene) maso.Zkousel sem to je to supr proste jidlo na cesky zpusob ,kere jak se rika da se upravit podle surovin co dum da.:-)

  • karel novak | 6. 8. 2005 09:45

    pro Airan: Jak je psáno v receptu, brambory se posolí - jinak se fantazii meze nekladou, můžeš je i opepřit, přidat další oblíbené koření či bylinky. Bramborák můžeš i obrátit, ale už nebude tak hezky vypadat. Budeš-li ho dopékat přikrytý, nebude již tak křupavý. Každý recept je základní návod, dál zapoj fantazii.

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 14:51

    abych se piznala, pro mne ten recept neni tak dobre popsany, ty bramory se tam davaji jen tak neochucene? Neobraci se? To vajicko se syrem se dopeka prikryte?

  • Jarka Kohoutová | 26. 4. 2005 17:09

    Škrábeme škrabkou nebo nožem nové brambory,starší brambory loupeme, ale nepřipadá mi to podstatné. Čeština je bohatá řeč a má projednu činnost několik výrazů. Recept je výbornýa dobře popsaný. Nechápu ty výhrady k němu. Snad, že někoho nebaví vařit, tak si raději hraje se slovíčky?

  • Sofa | 23. 4. 2005 21:03

    Souhlasim s tebou

  • jaja 13 | 30. 3. 2005 06:17

    Tedy škrabka sem škarbka tam, myslím, že všichni pochopili, že mají býl bez slupek.

  • Karel | 26. 3. 2005 11:01

    Nerad mluvím ženám - odbornicím - do jejich království, nebylo by lepší oškrábané ?? Alespoň náčiní na toto se nazývá ŠKRABKA !

  • Alena | 23. 2. 2005 10:20

    Markéto zkus si ostrouhané brambory oloupat...a snad pochopíš...

  • Markéta J. | 23. 2. 2005 09:14

    Souhlasím s Kuchařkou, také to tak chápu.

  • Kuchařka on-line | 23. 12. 2004 11:34

    Nevím, co přesně myslíte, ale loupat znamená zbavovat ovoce nebo zeleninu slupky. Strouháním se rozumí úprava potravin (zelenina, ovoce...) v syrovém či vařeném stavu na struhadle na nudličky.

  • markéta | 23. 12. 2004 11:03

    proč všichni všude píšou oloupané, když se říká ostrouhané-mě to pak strašně mate a nevím jestli je vařit nebo ne:)

  • Lída | 16. 12. 2004 20:18

    Rychlá, dobrá večeře. Doporučuju přidat slaninu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Smažení Vegetariáni Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Plněný květák mletým masem

Plněný květák mletým masem

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Kuře v sýrovém těstíčku

Kuře v sýrovém těstíčku

Mrkvová-pažitková pomazánka

Mrkvová-pažitková pomazánka

Kokosové řezy s citronem

Kokosové řezy s citronem

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

30
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou
Meruňkový koláč s…
24
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
21
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Kuřecí miso polévka s…
20
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
19
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Americký bramborák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact