• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Americký bramborák
Napište svůj komentář k receptu

Americký bramborák

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Americký bramborák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • olej
    • sýr
    • vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle a poklademe na pánev s rozpáleným olejem. Rozprostřeme, osolíme.
2
Nastrouhaný sýr nasypeme dokola po krajích bramboráku a doprostřed vlijeme rozšlehané vejce.
3
Osolíme, opepříme a posypeme majoránkou.
4
Smažíme pozvolněji, aby bramborák nebyl uvnitř syrový.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americký banánový koláč

Americký banánový koláč

Americký koláč II.

Americký koláč II.

Klasický americký hamburger na grilu

Klasický americký hamburger na grilu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • J.S. | 4. 4. 2011 23:04

    Z mé předchozí poznámky to není dost jasné, tak bych si dovolil pro úplnost ještě tuto poznámku: vařené brambory oloupeme syrové brambory oškrábeme jablka okrájíme. To je terminologie, která se používá u nás (sever jižních Čech)

  • J. S. | 4. 4. 2011 22:57

    Přesně tak, u nás také.

  • milfis | 23. 2. 2011 15:18

    Jabka si taky asi škrábeš viď. Asi u Vás ve Lhotě to tak je :-D

  • Linda | 10. 11. 2010 11:00

    Jsi dokonale přechytralá se svojí verzí o loupání nebo škrábání.Tvé starosti bych chtěla mít!

  • Šárka Rudlová | 2. 12. 2008 18:59

    Dělala jsem po dlouhé době znovu a bylo to fajn, jen ta vajíčka se dlouho propékají...

  • Jenka | 14. 12. 2007 16:49

    Recept je jednoduchý a výborný. My takové jídlo děláme spoustu let. Brambory nejprve z jedné strany dobře opeču a obrátím. Jsou- li ještě brambory málo opečené, špatně se obracejí. A až potom na obrácený bramborák dávám co kuchyň dá. Sýr, salám, koření dle chuti, vejce i rajčata nebo paprikové lusky.

  • s s | 11. 7. 2007 15:19

    s

  • Pavel Jaroš | 22. 6. 2006 01:45

    Prostě syrové brambory zbavené slupky, to už snad pochopí každej :-)

  • Olga Lešáková | 20. 4. 2006 11:25

    Při téhle diskusi jsem se opravdu zasmála, tak přidám svou trošku do mlýna: U nás se syrové brambory škrábou a vařené loupou. Hezký den.

  • mina | 3. 3. 2006 07:50

    Já to vajíčko vmíchám jiždo rozstrouhaných syrových brambor, ještědo nich rozstrouhám cibuli a promíchám s kořením, tak se bramborák lépe obrátí a propeče. Je to velmi rychlé a dobré jídlo.

  • Sarka R. | 3. 12. 2005 15:29

    Souhlasim s tim, ze slovicka nejsou podstatna, pokud je zena opravdu odbornice, rozumi tomu. Brmborak je opravdu vynikajici i prestoze je to jen jednoduchy recept.

  • Helča | 27. 10. 2005 08:19

    Milý Karle, ale i ostatní, rozprostřené brambory na panvičce napřed usmažte (nebo opečte ) pouze z jedné strany do křupava, pak je otoč na na tu osmaženou stranu přidej vejce se sýrem a bude to i hezky vypadat.

  • Libor | 7. 8. 2005 06:15

    Ahoj :-) musim uznat ze se mi recept libi a je chutný.Ja mam rad ostřejší jidla tak zkuste pridat pálivou papriku ci kecup (s rozumem).Kdo chce maso.....nakrajet na kousky salam ci predem upravene (uvarene) maso.Zkousel sem to je to supr proste jidlo na cesky zpusob ,kere jak se rika da se upravit podle surovin co dum da.:-)

  • karel novak | 6. 8. 2005 09:45

    pro Airan: Jak je psáno v receptu, brambory se posolí - jinak se fantazii meze nekladou, můžeš je i opepřit, přidat další oblíbené koření či bylinky. Bramborák můžeš i obrátit, ale už nebude tak hezky vypadat. Budeš-li ho dopékat přikrytý, nebude již tak křupavý. Každý recept je základní návod, dál zapoj fantazii.

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 14:51

    abych se piznala, pro mne ten recept neni tak dobre popsany, ty bramory se tam davaji jen tak neochucene? Neobraci se? To vajicko se syrem se dopeka prikryte?

  • Jarka Kohoutová | 26. 4. 2005 17:09

    Škrábeme škrabkou nebo nožem nové brambory,starší brambory loupeme, ale nepřipadá mi to podstatné. Čeština je bohatá řeč a má projednu činnost několik výrazů. Recept je výbornýa dobře popsaný. Nechápu ty výhrady k němu. Snad, že někoho nebaví vařit, tak si raději hraje se slovíčky?

  • Sofa | 23. 4. 2005 21:03

    Souhlasim s tebou

  • jaja 13 | 30. 3. 2005 06:17

    Tedy škrabka sem škarbka tam, myslím, že všichni pochopili, že mají býl bez slupek.

  • Karel | 26. 3. 2005 11:01

    Nerad mluvím ženám - odbornicím - do jejich království, nebylo by lepší oškrábané ?? Alespoň náčiní na toto se nazývá ŠKRABKA !

  • Alena | 23. 2. 2005 10:20

    Markéto zkus si ostrouhané brambory oloupat...a snad pochopíš...

  • Markéta J. | 23. 2. 2005 09:14

    Souhlasím s Kuchařkou, také to tak chápu.

  • Kuchařka on-line | 23. 12. 2004 11:34

    Nevím, co přesně myslíte, ale loupat znamená zbavovat ovoce nebo zeleninu slupky. Strouháním se rozumí úprava potravin (zelenina, ovoce...) v syrovém či vařeném stavu na struhadle na nudličky.

  • markéta | 23. 12. 2004 11:03

    proč všichni všude píšou oloupané, když se říká ostrouhané-mě to pak strašně mate a nevím jestli je vařit nebo ne:)

  • Lída | 16. 12. 2004 20:18

    Rychlá, dobrá večeře. Doporučuju přidat slaninu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Smažení Vegetariáni Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Kuřecí roláda IV.

Kuřecí roláda IV.

Brambory se sýrovou náplní

Brambory se sýrovou náplní

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Placičky z brokolice a cukety

Placičky z brokolice a cukety

Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou

Gnocchi se slaninou, špenátem a…

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

277
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
199
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
104
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
27
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
26
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

  • Recepty.cz
  • Americký bramborák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact