• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Americké zrnko
Napište svůj komentář k receptu

Americké zrnko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Americké zrnko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 475
      ml polohrubá mouka
    • 125
      ml máslo
    • 375
      ml moučkový cukr
    • 1
      lžička bi-soda
    • 4
      ks vejce
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • rozinky
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 125
      ml mák nepomletý

Postup přípravy receptu

1
Rozmíchat mouku se sodou bicarbonou. Vymíchat máslo s cukrem, přidávat po jednom celá vejce a vždy pořádně promíchat, přidat vanilku a mák.
2
Následně postupně střídavě přidávat mouku (se sodou) a smetanu, poslední musí být mouka! Nakonec přimíchat rozinky.
3
Celou směs nalít do formy (srnčí hřbet, příp. i bábovkové) a péct při 180 °C 40-45 minut, příp. déle (podle typu trouby).
4
Zákusek je výborný, celá zrnka máku mají po upečení zvláštní příchuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americké bochánky

Americké bochánky

Americké KFC kuře

Americké KFC kuře

Americké okurky

Americké okurky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karolína | 28. 10. 2012 17:49

    Dnes jsem pekla a dopadlo to úžasně, všem doporučuji! :) Nahoru jsem ještě dala jednoduchou polevu http://www.recepty.cz/recept/vyborna-cokoladova-poleva-149290 a bylo to boží. :)

  • Helena | 21. 10. 2007 16:50

    Pekla jsem,výborné!!!Mám radu bez odměrky,jinak vše stejné:mouky 40dkg,3/4rozp.másla i hery,30dkg cukru,15dkg máku.To jsou jen dávky,jinak postupujte podle receptu.

  • Helena | 21. 10. 2007 15:47

    Pekla jsem,výborné!!!Mám radu bez odměrky,jinak vše stejné:mouky 40dkg,3/4rozp.másla i hery,30dkg cukru,15dkg máku.To jsou jen dávky,jinak postupujte podle receptu.

  • Marsí | 7. 9. 2006 11:39

    jéé..tak to musí být dobrota....v závodce nám pečou něco podobného a pěkně to tam křupe ( doufám, že je to ten mák...:o)))...tak určitě vyzkouším.

  • Melita Melita | 6. 9. 2006 11:48

    Maslo sa nerozpúšťa, malo by byť zmäknuté, tak sa dá odmerať. Skúsené gazdinky to odhadnú i voľným okom.

  • beba | 6. 9. 2006 11:24

    To maslo sa má rozpustiť, aby sa dalo odmerať?

  • Jaroslava Oumarová | 6. 9. 2006 11:20

    Už jsem si taky uložila. S celým mákem peču bábovku a je moc dobrá, tak tohle taky bude dobré:-))

  • Věra | 6. 9. 2006 11:16

    Tak jsem se začetla a recept vyzkouším, vypadá nádherně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bi-soda Mák Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketové sušenky

Cuketové sušenky

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Špaldové housky

Špaldové housky

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Guláš

Guláš

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

82
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
56
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
45
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
40
Ořechové řezy s polevou z remosky
Ořechové řezy s polevou…
37
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a…

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

  • Recepty.cz
  • Americké zrnko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact