• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Americké zrnko
Napište svůj komentář k receptu

Americké zrnko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Americké zrnko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 475
      ml polohrubá mouka
    • 125
      ml máslo
    • 375
      ml moučkový cukr
    • 1
      lžička bi-soda
    • 4
      ks vejce
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • rozinky
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 125
      ml mák nepomletý

Postup přípravy receptu

1
Rozmíchat mouku se sodou bicarbonou. Vymíchat máslo s cukrem, přidávat po jednom celá vejce a vždy pořádně promíchat, přidat vanilku a mák.
2
Následně postupně střídavě přidávat mouku (se sodou) a smetanu, poslední musí být mouka! Nakonec přimíchat rozinky.
3
Celou směs nalít do formy (srnčí hřbet, příp. i bábovkové) a péct při 180 °C 40-45 minut, příp. déle (podle typu trouby).
4
Zákusek je výborný, celá zrnka máku mají po upečení zvláštní příchuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americké bochánky

Americké bochánky

Americké KFC kuře

Americké KFC kuře

Americké okurky

Americké okurky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karolína | 28. 10. 2012 17:49

    Dnes jsem pekla a dopadlo to úžasně, všem doporučuji! :) Nahoru jsem ještě dala jednoduchou polevu http://www.recepty.cz/recept/vyborna-cokoladova-poleva-149290 a bylo to boží. :)

  • Helena | 21. 10. 2007 16:50

    Pekla jsem,výborné!!!Mám radu bez odměrky,jinak vše stejné:mouky 40dkg,3/4rozp.másla i hery,30dkg cukru,15dkg máku.To jsou jen dávky,jinak postupujte podle receptu.

  • Helena | 21. 10. 2007 15:47

    Pekla jsem,výborné!!!Mám radu bez odměrky,jinak vše stejné:mouky 40dkg,3/4rozp.másla i hery,30dkg cukru,15dkg máku.To jsou jen dávky,jinak postupujte podle receptu.

  • Marsí | 7. 9. 2006 11:39

    jéé..tak to musí být dobrota....v závodce nám pečou něco podobného a pěkně to tam křupe ( doufám, že je to ten mák...:o)))...tak určitě vyzkouším.

  • Melita Melita | 6. 9. 2006 11:48

    Maslo sa nerozpúšťa, malo by byť zmäknuté, tak sa dá odmerať. Skúsené gazdinky to odhadnú i voľným okom.

  • beba | 6. 9. 2006 11:24

    To maslo sa má rozpustiť, aby sa dalo odmerať?

  • Jaroslava Oumarová | 6. 9. 2006 11:20

    Už jsem si taky uložila. S celým mákem peču bábovku a je moc dobrá, tak tohle taky bude dobré:-))

  • Věra | 6. 9. 2006 11:16

    Tak jsem se začetla a recept vyzkouším, vypadá nádherně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bi-soda Mák Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Dalamánky

Dalamánky

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Bramborovo-houskové knedlíky

Bramborovo-houskové knedlíky

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Cuketové špekáčky

Cuketové špekáčky

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

41
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
26
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Nejdřív řádil jako Vinnetou a teď... Kotek bude Gott-ek!

Nejdřív řádil jako Vinnetou a teď... Kotek bude Gott-ek!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Americké zrnko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact