• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Americké zrnko
Napište svůj komentář k receptu

Americké zrnko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Americké zrnko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 475
      ml polohrubá mouka
    • 125
      ml máslo
    • 375
      ml moučkový cukr
    • 1
      lžička bi-soda
    • 4
      ks vejce
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • rozinky
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 125
      ml mák nepomletý

Postup přípravy receptu

1
Rozmíchat mouku se sodou bicarbonou. Vymíchat máslo s cukrem, přidávat po jednom celá vejce a vždy pořádně promíchat, přidat vanilku a mák.
2
Následně postupně střídavě přidávat mouku (se sodou) a smetanu, poslední musí být mouka! Nakonec přimíchat rozinky.
3
Celou směs nalít do formy (srnčí hřbet, příp. i bábovkové) a péct při 180 °C 40-45 minut, příp. déle (podle typu trouby).
4
Zákusek je výborný, celá zrnka máku mají po upečení zvláštní příchuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americké bochánky

Americké bochánky

Americké KFC kuře

Americké KFC kuře

Americké okurky

Americké okurky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karolína | 28. 10. 2012 17:49

    Dnes jsem pekla a dopadlo to úžasně, všem doporučuji! :) Nahoru jsem ještě dala jednoduchou polevu http://www.recepty.cz/recept/vyborna-cokoladova-poleva-149290 a bylo to boží. :)

  • Helena | 21. 10. 2007 16:50

    Pekla jsem,výborné!!!Mám radu bez odměrky,jinak vše stejné:mouky 40dkg,3/4rozp.másla i hery,30dkg cukru,15dkg máku.To jsou jen dávky,jinak postupujte podle receptu.

  • Helena | 21. 10. 2007 15:47

    Pekla jsem,výborné!!!Mám radu bez odměrky,jinak vše stejné:mouky 40dkg,3/4rozp.másla i hery,30dkg cukru,15dkg máku.To jsou jen dávky,jinak postupujte podle receptu.

  • Marsí | 7. 9. 2006 11:39

    jéé..tak to musí být dobrota....v závodce nám pečou něco podobného a pěkně to tam křupe ( doufám, že je to ten mák...:o)))...tak určitě vyzkouším.

  • Melita Melita | 6. 9. 2006 11:48

    Maslo sa nerozpúšťa, malo by byť zmäknuté, tak sa dá odmerať. Skúsené gazdinky to odhadnú i voľným okom.

  • beba | 6. 9. 2006 11:24

    To maslo sa má rozpustiť, aby sa dalo odmerať?

  • Jaroslava Oumarová | 6. 9. 2006 11:20

    Už jsem si taky uložila. S celým mákem peču bábovku a je moc dobrá, tak tohle taky bude dobré:-))

  • Věra | 6. 9. 2006 11:16

    Tak jsem se začetla a recept vyzkouším, vypadá nádherně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bi-soda Mák Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Marinovaná kuřecí prsa II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Buchta z mikrovlnky

Buchta z mikrovlnky

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Smaženka s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

20
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
14
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
12
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
Buřtguláš podle časopisu…
11
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…
10
Ravioli
Ravioli

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Americké zrnko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact