ks
hamburger
houska, nebo hot dog - koupíte v Lidlu
Postup přípravy receptu
1
Mleté maso dáme do nerozehřáté pánve spolu s najemno nakrájenou cibulí. Mícháme až do zhnědnutí masa a oddělení se na malé kousíčky (jako když děláme boloňskou).
2
Vmícháme rozdrcený česnek, poté nakrájenou papriku. Mícháme cca 3 minuty, poté vlejeme po kouskách sklenici vody.
3
Přidáme kečup, hnědý cukr, hořčici a worchester, sůl a pepř. S tím kečupem nešetříme - má to být hodně "kečupové", takže když se vám zatím mix bude zdát takový suchý, určitě přidejte kečup. Já dávám i dvě sklenice. (1 sklenice - 250 ml)
4
Můžeme přidat ještě trochu vody, nemusíme se bát, jestliže je to víc vodové, ono se to vyvaří.
5
Vše zamícháme, a vaříme na mírném ohni 30-45 minut (občas zamícháme) dokud se většina tekutého nevyvaří a zbyde nám tužší kečupová masová směs. Můžeme ještě dochutit solí nebo pepřem.
6
Masovou směs podáváme do hamburgerových housek (nebo hotdogových, obojí se dají koupit v Lidlu, balení po 6ti okolo 20kč). Housky předem dávám do trouby, aby byly křupavé a teplé, poté rozříznu a plním směsí.
7
Je to nezdravý americký jídlo (tzv junk food :)), ale sakra dobrý :)