• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Americké okurky
Napište svůj komentář k receptu

Americké okurky

autor: zrzka
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 84
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Americké okurky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      kg okurka
    • 3
      lžíce sůl
    • 6
      ks cibule
  • Nálev
    • 6
      dl ocet
    • 4
      dl cukr
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička chilli
    • 1
      lžička kopr

Postup přípravy receptu

1
Okurky a cibuli nakrájíme na kolečka, smícháme se solí a necháme stát 2 hodiny. Potom z nich rukama vymačkáme vodu, přidáme nálev a plníme do skleniček. Zavíčkujeme a zavařujeme 20 minut.
2
Těchto okurek jsem loni dostala malou skleničku na ochutnání. Dost dlouho ležela, než jsem dostala odvahu je ochutnat - díky tomu, že tam není žádná voda, ale jsou opravdu bezkonkurenční.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné okurky

Plněné okurky

Okurky

Okurky

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • josef | 15. 7. 2016 18:08

    ten nálev,to je ta vymačkaná voda,,,

  • ivan | 6. 8. 2015 09:50

    ja okurky okrajuji a jsou pro lidi co mají horší zuby lepší dříve jsme neokrajovali a byli taky dobré

  • martula123 | 30. 11. 2013 20:59

    Také dělám , jsou výborné , hlavně když potřebujete zpracovat přerostlé okurky <3

  • iqocbld | 2. 11. 2013 06:05

    xoEWCC <a href="http://lkzrztylvcrs.com/">lkzrztylvcrs</a>, [url=http://vxbrotxugwvv.com/]vxbrotxugwvv[/url], [link=http://ccurhtcahmld.com/]ccurhtcahmld[/link], http://bdosfomkaums.com/

  • Pavla | 27. 8. 2013 08:21

    okurky se mají oloupat-nebo krájet neoloupané? Děkuji

  • Jituš | 24. 8. 2013 11:16

    okurky jsem děla už loni byly moc dobré,dnes je budu zase dělat

  • mynonA | 5. 4. 2013 17:53

    Zkuste to :-*

  • =-O | 5. 4. 2013 17:52

    Jasně že ano Recept je recept =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O

  • Franta 1-cestovni.cz | 14. 3. 2013 17:27

    no okurky mám moc rád, tohle mě láká takže letos to testnu :)

  • hikle | 13. 8. 2012 18:23

    Děláme je každoročně, cpeme do sklenic od tatarky a je to výborný lehce pálivý salát, který je pryč mezi prvníma.

  • landyk | 28. 8. 2011 23:02

    jsou výbornéééé! Při druhé várce jsem přidal více cibule a česnek.ale i tak jsou velice pokantní a je to rychlé

  • Monika | 12. 8. 2011 12:36

    Jsou výborné :-), dělám je každý rok a všem moc chutnají.

  • Tereza T
    Tereza T | 30. 6. 2011 10:41

    Recept je stejný jako ve staré verzi. Odměřila bych to ve stejné odměrce jako ten ocet ;)

  • Ladia
    Ladia | 30. 6. 2011 10:31

    4 dl cukru odměříte buď v odměrce, nebo jsou to dva 2 dl hrnky.

  • mysalin | 30. 6. 2011 09:52

    Prosím vás jak poznám 4 dl cukru? Nemá to být 4 dkg? Děkuju za odpověď.

  • recepty73
    recepty73 | 4. 1. 2011 18:34

    Moje reakce na tento recept byly stejné jako u Kamily doma :-D a dlouho jsem sbíral odvahu ochutnat,natož je udělat.Teď je dělám každoročně,jsou výborné jako příloha k masu,ke grilovačce.... ;-) :-)

  • Květa - | 30. 6. 2010 13:25

    Bude vadit, když zavařím bez kari koření? Nemám ho ráda.

  • Kamila Tatíčková | 30. 6. 2010 09:49

    Tenhle receptík je naprosto úžasný. Naučila jsem se ho od mamky a když jsem poprvé udělala tomu svému, moc důvěry neměl. Minulé léto mi nadával, ať se s tím nedělám. Když v únoru dojídal poslední skleničku, ptal se, jestli budu dělat další. Budu. Právě dnes :-)

  • Tereza J. | 16. 10. 2008 07:08

    Dobrá rada Marsí, na budúci rok zavarím, teda až mi to narastie, čo dúfam, že áno:)))

  • Marsí *** | 15. 10. 2008 22:12

    Děvčata...ačokča je opravdu moc dobrá, nakládaná ve sladkokyselém nálevu jako okurek je vynikající..:-) dostala jsem skleničku od bývalé kolegyně a nemělo to chybu..:-)

  • Marie L. | 14. 10. 2008 07:40

    Ačokču jsem také neznala, letos jí mám poprvé. Je to rostlina docela odolná a takový nezmar. Mám jednu rostlinu a obrostla nám skoro celý balkón. Je to popínavka, plody jsou něco jako malé papričky. Chutná po okurkách a mně chuťově připadá jako hrášek. Sklízím soustavně ještě teď, ale veliké výnosy to nemá. Výborná je do salátů, z listů se dá připravit špenát. Dávala jsem ji na pizzu, také výborné.

  • Tereza J. | 13. 10. 2008 21:24

    Oľga, ja som to doteraz tiež nepoznala, sestra tie semená dostala od kolegyne, tak sa podelila. Uvidím, čo mi vyrastie :)))

  • Jana Pátková | 13. 10. 2008 20:01

    Omluva děvčatům, už jsem také našla a jsem také "múdrejší" aji chytřejší, vypadá to dobře,objednám a uvidíme, co z toho na horách vypěstuji. Díky za dobrou radu Terezko, hezký večer Jana.

  • Olga Zehnalová | 13. 10. 2008 19:58

    No a už viem čo je "ačokča". Janka Pátková, najdite si stránku, kt.uvádza p.Tereza J. a dozviete sa všetko o ačokče. Zasa som o niečo múdrejšia vďaka tejto stránke. Zaujímavá zelenina, ktorá sa dá rôzne využiť, ale u nás v širokom okolí to nikto nepestuje.

  • Tereza J. | 13. 10. 2008 18:48

    Dievčatá, pozrite si http://achocha.unas.cz/, mne dala semená sestra, na jar budem sadiť :)))

  • Jana Pátková | 13. 10. 2008 17:27

    Oli, nic si z toho nedělejte, já to také nevím, mám dojem, že je to překlep, a nebo nám to holky zítra vysvětlí, já jsem to dnes viděla také poprvé, takže budeme čekat na čokčáky ?

  • Olga Zehnalová | 13. 10. 2008 16:31

    Dievčatá, čo je to " čokča"?, možno som to aj zle napísala, ale vidím to prvýkrát a nemám ani páru čo to môže byť. Ďakujem

  • Jana Pátková | 13. 10. 2008 15:39

    Holky, já bych si také ráda zavařila, ale nemám semínka "čokču", tak asi nevypěstuji, zašlete na dobírku, ahoj a zdravím čokčáčky.

  • Věra Štroblová | 13. 10. 2008 14:55

    Marie, to je dobrý nápad, co vás napad s tím květákem, cibulí a ačokčou... příští rok okurko-papriku dávám na zahradu a vyzkouším :-) dík za tip.

  • Marie L. | 13. 10. 2008 14:49

    Recept výborný. Objevila jsem ho trochu pozdě, okurky už nebyly, ale dala jsem místo toho: květák, cibuli, cuketu a ačokču. Výborné, pikantní. Za 1.

  • Věra Štroblová | 1. 9. 2008 14:01

    Okurky jsou vynikající, neváhejte a vyzkoušejte :-)dávám jaké mém tzn. hadovky i obyčejné.

  • Iveta Bílková | 24. 8. 2008 19:14

    Jaké okurky jste použili? Salátové /hadovky/ nebo malé na zavařování? Děkuji za odpověď. Chtěla bych to také vyzkoušet.

  • Jana Kaboňová | 24. 8. 2008 13:13

    Dělala jsem na začátku srpna z jedné dávky-dnes u oběda měly velký úspěch,takže se jdu vrhnout na další zavařování.Jen jsem vynechala chili,ať to není až tak ostré,ale jsou opravdu moc dobré!!!Děkuji za receptík!!!Jana

  • Ludvík Storkan | 12. 9. 2007 22:51

    Nemá to chybu! Dávám 1.Vřele doporučuju.

  • Hana C. | 28. 7. 2007 09:51

    Dnes jdu vyzkoušet Váš recept.Když nám budou okurky chutnat, tak napíšu aby to vyzkoušeli i jiní.

  • Věra | 13. 9. 2006 13:18

    Jsou vynikající příští rok udělám více. Strašně rychle to mizí. Doporučuji vyzkoušet. Dávám 1

  • Věra | 15. 8. 2006 08:33

    Vyzkušela jsem včera Váš recept, jen jsem si nebyla jistá zdra se ocet převařuje s cukrem nebo ne. Nakonec jsem nepřevařovala a nalila na vymačkané okurky s cibulí jen tak. Lák je pěkně ostrý, tak jsem zvědavá, zda se to vůbec dá jíst. Možná tak za týden dám zprávu, je-li to jedlé nebo se to vyhodí. (Jo vše jsem nakrájela na robotu a jsou to asi 2mm silná kolečka)

  • Petra Kaválková | 12. 8. 2006 20:59

    Tak tyhle okurky jsem včera ochutnala u švagrové a jsou opravdu skvělé, mňam mňam. Byla jsem rozhodnuta letos naložit pouze květák, ale zítra se vrhnu na tyhle okurky.

  • Anonym | 11. 8. 2006 21:57

    Prosím, ty okurky jsou nakladačky nebo salátové -hadovky?díky

  • VILIAM ČACHO | 10. 8. 2006 12:35

    idem to skusiť potom vám napíšem ako to dopadlo

  • Maruš | 31. 7. 2006 17:55

    Tak čtu a nabrala jsem odvahu vyzkoušet.Jinak na mixéru Ronic,na kotouči na hranolky strouhám jablka a ty pak dělám steril.ve vlastní šťávě.Více se mi osvědčily.Když chci hranolky z brambor,tak mám z toho sečku a šlehání močníků se mi taky nedaří.

  • tequilla Tequilla | 31. 7. 2006 15:48

    Já jsem očištěné okurky nastrouhala i se slupkami na mixeru RONIC - struhadlo "hranolky".Dávala jsem do sklenic 0,7 l - nálevu mi zbylo. Měla jsem proto obavu,ˇže jsem okurky příliš vymačkala ne chuť bude mdlá. Nevydržela jsema a jednu sklenici otevřela - chuť byla velmi dobrá - spíše ostřejší. Jako příloha k jídlu nebo do bramborového salátu - nebude mít chybu.Oceňuji_ rychlou přípravua fakt, že polovinu sklenice netvoří nálev.

  • Květoslava B. | 27. 7. 2006 18:38

    Spíš trochu silnější, odhadem tak 1/2 centimentru, může být i silnější.

  • Jana | 27. 7. 2006 14:35

    Nakrájajú sa kolečka na silnejšie alebo na slabšie.Vyzerá to ako šalát. Robila som niečo podobné,ale som vodu nezlievala, ale všetko zaliala marinádou a nechala 1 1/2 hod. stáť - pustilo to ešte i vodu a tak som to potom dala do pohárov.Bolo to vynikajúce - ale je to ako okurkový šalát,čiže kolečká nakrájané ako na šalát. Neviem ako je to u tohto receptu - môžte ozrejmiť?

  • Květoslava B. | 26. 7. 2006 19:18

    To nastrouhání by asi nebylo moc dobré, ale zkusit to můžete.

  • Anonym | 21. 7. 2006 10:06

    Daly by se ty okurky nastrouhat?

  • Marie Svobodová | 20. 7. 2006 22:08

    Tu vodu jsem si ověřovala z důvodu, že je zde ještě jeden skoro stejný recept Americká okurková čalamáda a tam voda je. Bohužel než jsem dostala odpověď okurky jsem zavařila. Tak vyzkoušíím při další příležitosti.

  • Anonym | 19. 7. 2006 19:04

    Taky bych měla obavu,ale třeba je to vážně dobré.o)

  • anonym | 19. 7. 2006 07:29

    ano, žádná voda, máte to napsané v poslední větě

  • Květoslava B. | 17. 7. 2006 22:04

    Opravdu žádná voda, dlouho stály na lince, než jsem se odvážila je ochutnat, ale byly opravdu vynikající, což mi potvrdila i má jinak zmlsaná 10-leta dcera.

  • Marie Svobodová | 17. 7. 2006 14:24

    Do nálevu se nepřidává žádná voda??????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Okurky
Zdravě i chutně Ostatní Zelenina Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli Cibule Cukr Kari Kopr Ocet Okurka Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dýňový krém

Dýňový krém

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Masíčko po námořnicku

Masíčko po námořnicku

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Rychlá perníková roláda

Rychlá perníková roláda

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené

Špenátové těstoviny se sýrem -…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

77
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
67
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
61
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
51
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
50
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Americké lívance
Americké lívance
Americké muffiny
Americké muffiny
Americké nepečené sušenky (No-bake cookies)
Americké nepečené sušenky (No-bake…
Americké palačinky s horkými jablky
Americké palačinky s horkými jablky
Americký banánový koláč
Americký banánový koláč
Americký Coca-Cola koláč (buchta) s polevou
Americký Coca-Cola koláč (buchta) s…
  • Recepty.cz
  • Americké okurky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact