• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Americké okurky
Napište svůj komentář k receptu

Americké okurky

autor: zrzka
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 84
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Americké okurky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      kg okurka
    • 3
      lžíce sůl
    • 6
      ks cibule
  • Nálev
    • 6
      dl ocet
    • 4
      dl cukr
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička chilli
    • 1
      lžička kopr

Postup přípravy receptu

1
Okurky a cibuli nakrájíme na kolečka, smícháme se solí a necháme stát 2 hodiny. Potom z nich rukama vymačkáme vodu, přidáme nálev a plníme do skleniček. Zavíčkujeme a zavařujeme 20 minut.
2
Těchto okurek jsem loni dostala malou skleničku na ochutnání. Dost dlouho ležela, než jsem dostala odvahu je ochutnat - díky tomu, že tam není žádná voda, ale jsou opravdu bezkonkurenční.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné okurky

Plněné okurky

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Okurky

Okurky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • josef | 15. 7. 2016 18:08

    ten nálev,to je ta vymačkaná voda,,,

  • ivan | 6. 8. 2015 09:50

    ja okurky okrajuji a jsou pro lidi co mají horší zuby lepší dříve jsme neokrajovali a byli taky dobré

  • martula123 | 30. 11. 2013 20:59

    Také dělám , jsou výborné , hlavně když potřebujete zpracovat přerostlé okurky <3

  • iqocbld | 2. 11. 2013 06:05

    xoEWCC <a href="http://lkzrztylvcrs.com/">lkzrztylvcrs</a>, [url=http://vxbrotxugwvv.com/]vxbrotxugwvv[/url], [link=http://ccurhtcahmld.com/]ccurhtcahmld[/link], http://bdosfomkaums.com/

  • Pavla | 27. 8. 2013 08:21

    okurky se mají oloupat-nebo krájet neoloupané? Děkuji

  • Jituš | 24. 8. 2013 11:16

    okurky jsem děla už loni byly moc dobré,dnes je budu zase dělat

  • mynonA | 5. 4. 2013 17:53

    Zkuste to :-*

  • =-O | 5. 4. 2013 17:52

    Jasně že ano Recept je recept =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O

  • Franta 1-cestovni.cz | 14. 3. 2013 17:27

    no okurky mám moc rád, tohle mě láká takže letos to testnu :)

  • hikle | 13. 8. 2012 18:23

    Děláme je každoročně, cpeme do sklenic od tatarky a je to výborný lehce pálivý salát, který je pryč mezi prvníma.

  • landyk | 28. 8. 2011 23:02

    jsou výbornéééé! Při druhé várce jsem přidal více cibule a česnek.ale i tak jsou velice pokantní a je to rychlé

  • Monika | 12. 8. 2011 12:36

    Jsou výborné :-), dělám je každý rok a všem moc chutnají.

  • Tereza T
    Tereza T | 30. 6. 2011 10:41

    Recept je stejný jako ve staré verzi. Odměřila bych to ve stejné odměrce jako ten ocet ;)

  • Ladia
    Ladia | 30. 6. 2011 10:31

    4 dl cukru odměříte buď v odměrce, nebo jsou to dva 2 dl hrnky.

  • mysalin | 30. 6. 2011 09:52

    Prosím vás jak poznám 4 dl cukru? Nemá to být 4 dkg? Děkuju za odpověď.

  • recepty73
    recepty73 | 4. 1. 2011 18:34

    Moje reakce na tento recept byly stejné jako u Kamily doma :-D a dlouho jsem sbíral odvahu ochutnat,natož je udělat.Teď je dělám každoročně,jsou výborné jako příloha k masu,ke grilovačce.... ;-) :-)

  • Květa - | 30. 6. 2010 13:25

    Bude vadit, když zavařím bez kari koření? Nemám ho ráda.

  • Kamila Tatíčková | 30. 6. 2010 09:49

    Tenhle receptík je naprosto úžasný. Naučila jsem se ho od mamky a když jsem poprvé udělala tomu svému, moc důvěry neměl. Minulé léto mi nadával, ať se s tím nedělám. Když v únoru dojídal poslední skleničku, ptal se, jestli budu dělat další. Budu. Právě dnes :-)

  • Tereza J. | 16. 10. 2008 07:08

    Dobrá rada Marsí, na budúci rok zavarím, teda až mi to narastie, čo dúfam, že áno:)))

  • Marsí *** | 15. 10. 2008 22:12

    Děvčata...ačokča je opravdu moc dobrá, nakládaná ve sladkokyselém nálevu jako okurek je vynikající..:-) dostala jsem skleničku od bývalé kolegyně a nemělo to chybu..:-)

  • Marie L. | 14. 10. 2008 07:40

    Ačokču jsem také neznala, letos jí mám poprvé. Je to rostlina docela odolná a takový nezmar. Mám jednu rostlinu a obrostla nám skoro celý balkón. Je to popínavka, plody jsou něco jako malé papričky. Chutná po okurkách a mně chuťově připadá jako hrášek. Sklízím soustavně ještě teď, ale veliké výnosy to nemá. Výborná je do salátů, z listů se dá připravit špenát. Dávala jsem ji na pizzu, také výborné.

  • Tereza J. | 13. 10. 2008 21:24

    Oľga, ja som to doteraz tiež nepoznala, sestra tie semená dostala od kolegyne, tak sa podelila. Uvidím, čo mi vyrastie :)))

  • Jana Pátková | 13. 10. 2008 20:01

    Omluva děvčatům, už jsem také našla a jsem také "múdrejší" aji chytřejší, vypadá to dobře,objednám a uvidíme, co z toho na horách vypěstuji. Díky za dobrou radu Terezko, hezký večer Jana.

  • Olga Zehnalová | 13. 10. 2008 19:58

    No a už viem čo je "ačokča". Janka Pátková, najdite si stránku, kt.uvádza p.Tereza J. a dozviete sa všetko o ačokče. Zasa som o niečo múdrejšia vďaka tejto stránke. Zaujímavá zelenina, ktorá sa dá rôzne využiť, ale u nás v širokom okolí to nikto nepestuje.

  • Tereza J. | 13. 10. 2008 18:48

    Dievčatá, pozrite si http://achocha.unas.cz/, mne dala semená sestra, na jar budem sadiť :)))

  • Jana Pátková | 13. 10. 2008 17:27

    Oli, nic si z toho nedělejte, já to také nevím, mám dojem, že je to překlep, a nebo nám to holky zítra vysvětlí, já jsem to dnes viděla také poprvé, takže budeme čekat na čokčáky ?

  • Olga Zehnalová | 13. 10. 2008 16:31

    Dievčatá, čo je to " čokča"?, možno som to aj zle napísala, ale vidím to prvýkrát a nemám ani páru čo to môže byť. Ďakujem

  • Jana Pátková | 13. 10. 2008 15:39

    Holky, já bych si také ráda zavařila, ale nemám semínka "čokču", tak asi nevypěstuji, zašlete na dobírku, ahoj a zdravím čokčáčky.

  • Věra Štroblová | 13. 10. 2008 14:55

    Marie, to je dobrý nápad, co vás napad s tím květákem, cibulí a ačokčou... příští rok okurko-papriku dávám na zahradu a vyzkouším :-) dík za tip.

  • Marie L. | 13. 10. 2008 14:49

    Recept výborný. Objevila jsem ho trochu pozdě, okurky už nebyly, ale dala jsem místo toho: květák, cibuli, cuketu a ačokču. Výborné, pikantní. Za 1.

  • Věra Štroblová | 1. 9. 2008 14:01

    Okurky jsou vynikající, neváhejte a vyzkoušejte :-)dávám jaké mém tzn. hadovky i obyčejné.

  • Iveta Bílková | 24. 8. 2008 19:14

    Jaké okurky jste použili? Salátové /hadovky/ nebo malé na zavařování? Děkuji za odpověď. Chtěla bych to také vyzkoušet.

  • Jana Kaboňová | 24. 8. 2008 13:13

    Dělala jsem na začátku srpna z jedné dávky-dnes u oběda měly velký úspěch,takže se jdu vrhnout na další zavařování.Jen jsem vynechala chili,ať to není až tak ostré,ale jsou opravdu moc dobré!!!Děkuji za receptík!!!Jana

  • Ludvík Storkan | 12. 9. 2007 22:51

    Nemá to chybu! Dávám 1.Vřele doporučuju.

  • Hana C. | 28. 7. 2007 09:51

    Dnes jdu vyzkoušet Váš recept.Když nám budou okurky chutnat, tak napíšu aby to vyzkoušeli i jiní.

  • Věra | 13. 9. 2006 13:18

    Jsou vynikající příští rok udělám více. Strašně rychle to mizí. Doporučuji vyzkoušet. Dávám 1

  • Věra | 15. 8. 2006 08:33

    Vyzkušela jsem včera Váš recept, jen jsem si nebyla jistá zdra se ocet převařuje s cukrem nebo ne. Nakonec jsem nepřevařovala a nalila na vymačkané okurky s cibulí jen tak. Lák je pěkně ostrý, tak jsem zvědavá, zda se to vůbec dá jíst. Možná tak za týden dám zprávu, je-li to jedlé nebo se to vyhodí. (Jo vše jsem nakrájela na robotu a jsou to asi 2mm silná kolečka)

  • Petra Kaválková | 12. 8. 2006 20:59

    Tak tyhle okurky jsem včera ochutnala u švagrové a jsou opravdu skvělé, mňam mňam. Byla jsem rozhodnuta letos naložit pouze květák, ale zítra se vrhnu na tyhle okurky.

  • Anonym | 11. 8. 2006 21:57

    Prosím, ty okurky jsou nakladačky nebo salátové -hadovky?díky

  • VILIAM ČACHO | 10. 8. 2006 12:35

    idem to skusiť potom vám napíšem ako to dopadlo

  • Maruš | 31. 7. 2006 17:55

    Tak čtu a nabrala jsem odvahu vyzkoušet.Jinak na mixéru Ronic,na kotouči na hranolky strouhám jablka a ty pak dělám steril.ve vlastní šťávě.Více se mi osvědčily.Když chci hranolky z brambor,tak mám z toho sečku a šlehání močníků se mi taky nedaří.

  • tequilla Tequilla | 31. 7. 2006 15:48

    Já jsem očištěné okurky nastrouhala i se slupkami na mixeru RONIC - struhadlo "hranolky".Dávala jsem do sklenic 0,7 l - nálevu mi zbylo. Měla jsem proto obavu,ˇže jsem okurky příliš vymačkala ne chuť bude mdlá. Nevydržela jsema a jednu sklenici otevřela - chuť byla velmi dobrá - spíše ostřejší. Jako příloha k jídlu nebo do bramborového salátu - nebude mít chybu.Oceňuji_ rychlou přípravua fakt, že polovinu sklenice netvoří nálev.

  • Květoslava B. | 27. 7. 2006 18:38

    Spíš trochu silnější, odhadem tak 1/2 centimentru, může být i silnější.

  • Jana | 27. 7. 2006 14:35

    Nakrájajú sa kolečka na silnejšie alebo na slabšie.Vyzerá to ako šalát. Robila som niečo podobné,ale som vodu nezlievala, ale všetko zaliala marinádou a nechala 1 1/2 hod. stáť - pustilo to ešte i vodu a tak som to potom dala do pohárov.Bolo to vynikajúce - ale je to ako okurkový šalát,čiže kolečká nakrájané ako na šalát. Neviem ako je to u tohto receptu - môžte ozrejmiť?

  • Květoslava B. | 26. 7. 2006 19:18

    To nastrouhání by asi nebylo moc dobré, ale zkusit to můžete.

  • Anonym | 21. 7. 2006 10:06

    Daly by se ty okurky nastrouhat?

  • Marie Svobodová | 20. 7. 2006 22:08

    Tu vodu jsem si ověřovala z důvodu, že je zde ještě jeden skoro stejný recept Americká okurková čalamáda a tam voda je. Bohužel než jsem dostala odpověď okurky jsem zavařila. Tak vyzkoušíím při další příležitosti.

  • Anonym | 19. 7. 2006 19:04

    Taky bych měla obavu,ale třeba je to vážně dobré.o)

  • anonym | 19. 7. 2006 07:29

    ano, žádná voda, máte to napsané v poslední větě

  • Květoslava B. | 17. 7. 2006 22:04

    Opravdu žádná voda, dlouho stály na lince, než jsem se odvážila je ochutnat, ale byly opravdu vynikající, což mi potvrdila i má jinak zmlsaná 10-leta dcera.

  • Marie Svobodová | 17. 7. 2006 14:24

    Do nálevu se nepřidává žádná voda??????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Okurky
Zdravě i chutně Ostatní Zelenina Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli Cibule Cukr Kari Kopr Ocet Okurka Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Meruňkový koláč s müsli

Meruňkový koláč s müsli

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Kuře pečené na medu a citronu

Kuře pečené na medu a citronu

Podzimní salát Coleslaw

Podzimní salát Coleslaw

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Doporučujeme

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

150
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
137
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
52
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
50
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
AHA.cz Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Běžecký pás inSPORTline ZenRun 45 – ideální parťák pro domácí běhání

Vyzkoušeli jsme: Běžecký pás inSPORTline ZenRun 45 – ideální parťák pro domácí běhání

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Policie má dobré zprávy: Našli synovce Petra Rychlého! Jáchym zmizel po hádce s mámou

Policie má dobré zprávy: Našli synovce Petra Rychlého! Jáchym zmizel po hádce s mámou

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Další doporučené recepty:

Americké lívance
Americké lívance
Americké muffiny
Americké muffiny
Americké nepečené sušenky (No-bake cookies)
Americké nepečené sušenky (No-bake…
Americké palačinky s horkými jablky
Americké palačinky s horkými jablky
Americký banánový koláč
Americký banánový koláč
Americký Coca-Cola koláč (buchta) s polevou
Americký Coca-Cola koláč (buchta) s…
  • Recepty.cz
  • Americké okurky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact