• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Americké okurky
Napište svůj komentář k receptu

Americké okurky

autor: zrzka
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 84
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Americké okurky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      kg okurka
    • 3
      lžíce sůl
    • 6
      ks cibule
  • Nálev
    • 6
      dl ocet
    • 4
      dl cukr
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička chilli
    • 1
      lžička kopr

Postup přípravy receptu

1
Okurky a cibuli nakrájíme na kolečka, smícháme se solí a necháme stát 2 hodiny. Potom z nich rukama vymačkáme vodu, přidáme nálev a plníme do skleniček. Zavíčkujeme a zavařujeme 20 minut.
2
Těchto okurek jsem loni dostala malou skleničku na ochutnání. Dost dlouho ležela, než jsem dostala odvahu je ochutnat - díky tomu, že tam není žádná voda, ale jsou opravdu bezkonkurenční.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné okurky

Plněné okurky

Okurky

Okurky

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • josef | 15. 7. 2016 18:08

    ten nálev,to je ta vymačkaná voda,,,

  • ivan | 6. 8. 2015 09:50

    ja okurky okrajuji a jsou pro lidi co mají horší zuby lepší dříve jsme neokrajovali a byli taky dobré

  • martula123 | 30. 11. 2013 20:59

    Také dělám , jsou výborné , hlavně když potřebujete zpracovat přerostlé okurky <3

  • iqocbld | 2. 11. 2013 06:05

    xoEWCC <a href="http://lkzrztylvcrs.com/">lkzrztylvcrs</a>, [url=http://vxbrotxugwvv.com/]vxbrotxugwvv[/url], [link=http://ccurhtcahmld.com/]ccurhtcahmld[/link], http://bdosfomkaums.com/

  • Pavla | 27. 8. 2013 08:21

    okurky se mají oloupat-nebo krájet neoloupané? Děkuji

  • Jituš | 24. 8. 2013 11:16

    okurky jsem děla už loni byly moc dobré,dnes je budu zase dělat

  • mynonA | 5. 4. 2013 17:53

    Zkuste to :-*

  • =-O | 5. 4. 2013 17:52

    Jasně že ano Recept je recept =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O

  • Franta 1-cestovni.cz | 14. 3. 2013 17:27

    no okurky mám moc rád, tohle mě láká takže letos to testnu :)

  • hikle | 13. 8. 2012 18:23

    Děláme je každoročně, cpeme do sklenic od tatarky a je to výborný lehce pálivý salát, který je pryč mezi prvníma.

  • landyk | 28. 8. 2011 23:02

    jsou výbornéééé! Při druhé várce jsem přidal více cibule a česnek.ale i tak jsou velice pokantní a je to rychlé

  • Monika | 12. 8. 2011 12:36

    Jsou výborné :-), dělám je každý rok a všem moc chutnají.

  • Tereza T
    Tereza T | 30. 6. 2011 10:41

    Recept je stejný jako ve staré verzi. Odměřila bych to ve stejné odměrce jako ten ocet ;)

  • Ladia
    Ladia | 30. 6. 2011 10:31

    4 dl cukru odměříte buď v odměrce, nebo jsou to dva 2 dl hrnky.

  • mysalin | 30. 6. 2011 09:52

    Prosím vás jak poznám 4 dl cukru? Nemá to být 4 dkg? Děkuju za odpověď.

  • recepty73
    recepty73 | 4. 1. 2011 18:34

    Moje reakce na tento recept byly stejné jako u Kamily doma :-D a dlouho jsem sbíral odvahu ochutnat,natož je udělat.Teď je dělám každoročně,jsou výborné jako příloha k masu,ke grilovačce.... ;-) :-)

  • Květa - | 30. 6. 2010 13:25

    Bude vadit, když zavařím bez kari koření? Nemám ho ráda.

  • Kamila Tatíčková | 30. 6. 2010 09:49

    Tenhle receptík je naprosto úžasný. Naučila jsem se ho od mamky a když jsem poprvé udělala tomu svému, moc důvěry neměl. Minulé léto mi nadával, ať se s tím nedělám. Když v únoru dojídal poslední skleničku, ptal se, jestli budu dělat další. Budu. Právě dnes :-)

  • Tereza J. | 16. 10. 2008 07:08

    Dobrá rada Marsí, na budúci rok zavarím, teda až mi to narastie, čo dúfam, že áno:)))

  • Marsí *** | 15. 10. 2008 22:12

    Děvčata...ačokča je opravdu moc dobrá, nakládaná ve sladkokyselém nálevu jako okurek je vynikající..:-) dostala jsem skleničku od bývalé kolegyně a nemělo to chybu..:-)

  • Marie L. | 14. 10. 2008 07:40

    Ačokču jsem také neznala, letos jí mám poprvé. Je to rostlina docela odolná a takový nezmar. Mám jednu rostlinu a obrostla nám skoro celý balkón. Je to popínavka, plody jsou něco jako malé papričky. Chutná po okurkách a mně chuťově připadá jako hrášek. Sklízím soustavně ještě teď, ale veliké výnosy to nemá. Výborná je do salátů, z listů se dá připravit špenát. Dávala jsem ji na pizzu, také výborné.

  • Tereza J. | 13. 10. 2008 21:24

    Oľga, ja som to doteraz tiež nepoznala, sestra tie semená dostala od kolegyne, tak sa podelila. Uvidím, čo mi vyrastie :)))

  • Jana Pátková | 13. 10. 2008 20:01

    Omluva děvčatům, už jsem také našla a jsem také "múdrejší" aji chytřejší, vypadá to dobře,objednám a uvidíme, co z toho na horách vypěstuji. Díky za dobrou radu Terezko, hezký večer Jana.

  • Olga Zehnalová | 13. 10. 2008 19:58

    No a už viem čo je "ačokča". Janka Pátková, najdite si stránku, kt.uvádza p.Tereza J. a dozviete sa všetko o ačokče. Zasa som o niečo múdrejšia vďaka tejto stránke. Zaujímavá zelenina, ktorá sa dá rôzne využiť, ale u nás v širokom okolí to nikto nepestuje.

  • Tereza J. | 13. 10. 2008 18:48

    Dievčatá, pozrite si http://achocha.unas.cz/, mne dala semená sestra, na jar budem sadiť :)))

  • Jana Pátková | 13. 10. 2008 17:27

    Oli, nic si z toho nedělejte, já to také nevím, mám dojem, že je to překlep, a nebo nám to holky zítra vysvětlí, já jsem to dnes viděla také poprvé, takže budeme čekat na čokčáky ?

  • Olga Zehnalová | 13. 10. 2008 16:31

    Dievčatá, čo je to " čokča"?, možno som to aj zle napísala, ale vidím to prvýkrát a nemám ani páru čo to môže byť. Ďakujem

  • Jana Pátková | 13. 10. 2008 15:39

    Holky, já bych si také ráda zavařila, ale nemám semínka "čokču", tak asi nevypěstuji, zašlete na dobírku, ahoj a zdravím čokčáčky.

  • Věra Štroblová | 13. 10. 2008 14:55

    Marie, to je dobrý nápad, co vás napad s tím květákem, cibulí a ačokčou... příští rok okurko-papriku dávám na zahradu a vyzkouším :-) dík za tip.

  • Marie L. | 13. 10. 2008 14:49

    Recept výborný. Objevila jsem ho trochu pozdě, okurky už nebyly, ale dala jsem místo toho: květák, cibuli, cuketu a ačokču. Výborné, pikantní. Za 1.

  • Věra Štroblová | 1. 9. 2008 14:01

    Okurky jsou vynikající, neváhejte a vyzkoušejte :-)dávám jaké mém tzn. hadovky i obyčejné.

  • Iveta Bílková | 24. 8. 2008 19:14

    Jaké okurky jste použili? Salátové /hadovky/ nebo malé na zavařování? Děkuji za odpověď. Chtěla bych to také vyzkoušet.

  • Jana Kaboňová | 24. 8. 2008 13:13

    Dělala jsem na začátku srpna z jedné dávky-dnes u oběda měly velký úspěch,takže se jdu vrhnout na další zavařování.Jen jsem vynechala chili,ať to není až tak ostré,ale jsou opravdu moc dobré!!!Děkuji za receptík!!!Jana

  • Ludvík Storkan | 12. 9. 2007 22:51

    Nemá to chybu! Dávám 1.Vřele doporučuju.

  • Hana C. | 28. 7. 2007 09:51

    Dnes jdu vyzkoušet Váš recept.Když nám budou okurky chutnat, tak napíšu aby to vyzkoušeli i jiní.

  • Věra | 13. 9. 2006 13:18

    Jsou vynikající příští rok udělám více. Strašně rychle to mizí. Doporučuji vyzkoušet. Dávám 1

  • Věra | 15. 8. 2006 08:33

    Vyzkušela jsem včera Váš recept, jen jsem si nebyla jistá zdra se ocet převařuje s cukrem nebo ne. Nakonec jsem nepřevařovala a nalila na vymačkané okurky s cibulí jen tak. Lák je pěkně ostrý, tak jsem zvědavá, zda se to vůbec dá jíst. Možná tak za týden dám zprávu, je-li to jedlé nebo se to vyhodí. (Jo vše jsem nakrájela na robotu a jsou to asi 2mm silná kolečka)

  • Petra Kaválková | 12. 8. 2006 20:59

    Tak tyhle okurky jsem včera ochutnala u švagrové a jsou opravdu skvělé, mňam mňam. Byla jsem rozhodnuta letos naložit pouze květák, ale zítra se vrhnu na tyhle okurky.

  • Anonym | 11. 8. 2006 21:57

    Prosím, ty okurky jsou nakladačky nebo salátové -hadovky?díky

  • VILIAM ČACHO | 10. 8. 2006 12:35

    idem to skusiť potom vám napíšem ako to dopadlo

  • Maruš | 31. 7. 2006 17:55

    Tak čtu a nabrala jsem odvahu vyzkoušet.Jinak na mixéru Ronic,na kotouči na hranolky strouhám jablka a ty pak dělám steril.ve vlastní šťávě.Více se mi osvědčily.Když chci hranolky z brambor,tak mám z toho sečku a šlehání močníků se mi taky nedaří.

  • tequilla Tequilla | 31. 7. 2006 15:48

    Já jsem očištěné okurky nastrouhala i se slupkami na mixeru RONIC - struhadlo "hranolky".Dávala jsem do sklenic 0,7 l - nálevu mi zbylo. Měla jsem proto obavu,ˇže jsem okurky příliš vymačkala ne chuť bude mdlá. Nevydržela jsema a jednu sklenici otevřela - chuť byla velmi dobrá - spíše ostřejší. Jako příloha k jídlu nebo do bramborového salátu - nebude mít chybu.Oceňuji_ rychlou přípravua fakt, že polovinu sklenice netvoří nálev.

  • Květoslava B. | 27. 7. 2006 18:38

    Spíš trochu silnější, odhadem tak 1/2 centimentru, může být i silnější.

  • Jana | 27. 7. 2006 14:35

    Nakrájajú sa kolečka na silnejšie alebo na slabšie.Vyzerá to ako šalát. Robila som niečo podobné,ale som vodu nezlievala, ale všetko zaliala marinádou a nechala 1 1/2 hod. stáť - pustilo to ešte i vodu a tak som to potom dala do pohárov.Bolo to vynikajúce - ale je to ako okurkový šalát,čiže kolečká nakrájané ako na šalát. Neviem ako je to u tohto receptu - môžte ozrejmiť?

  • Květoslava B. | 26. 7. 2006 19:18

    To nastrouhání by asi nebylo moc dobré, ale zkusit to můžete.

  • Anonym | 21. 7. 2006 10:06

    Daly by se ty okurky nastrouhat?

  • Marie Svobodová | 20. 7. 2006 22:08

    Tu vodu jsem si ověřovala z důvodu, že je zde ještě jeden skoro stejný recept Americká okurková čalamáda a tam voda je. Bohužel než jsem dostala odpověď okurky jsem zavařila. Tak vyzkoušíím při další příležitosti.

  • Anonym | 19. 7. 2006 19:04

    Taky bych měla obavu,ale třeba je to vážně dobré.o)

  • anonym | 19. 7. 2006 07:29

    ano, žádná voda, máte to napsané v poslední větě

  • Květoslava B. | 17. 7. 2006 22:04

    Opravdu žádná voda, dlouho stály na lince, než jsem se odvážila je ochutnat, ale byly opravdu vynikající, což mi potvrdila i má jinak zmlsaná 10-leta dcera.

  • Marie Svobodová | 17. 7. 2006 14:24

    Do nálevu se nepřidává žádná voda??????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Okurky
Zdravě i chutně Ostatní Zelenina Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli Cibule Cukr Kari Kopr Ocet Okurka Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na houbách

Kotlety na houbách

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Obalované koblížky

Obalované koblížky

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Bageta se sýry - zapečená

Bageta se sýry - zapečená

Čokoládový dort s broskvemi

Čokoládový dort s broskvemi

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

90
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
55
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
52
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
42
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Americké lívance
Americké lívance
Americké muffiny
Americké muffiny
Americké nepečené sušenky (No-bake cookies)
Americké nepečené sušenky (No-bake…
Americké palačinky s horkými jablky
Americké palačinky s horkými jablky
Americký banánový koláč
Americký banánový koláč
Americký Coca-Cola koláč (buchta) s polevou
Americký Coca-Cola koláč (buchta) s…
  • Recepty.cz
  • Americké okurky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact