• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Americké okurky
Napište svůj komentář k receptu

Americké okurky

autor: zrzka
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 84
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Americké okurky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      kg okurka
    • 3
      lžíce sůl
    • 6
      ks cibule
  • Nálev
    • 6
      dl ocet
    • 4
      dl cukr
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička chilli
    • 1
      lžička kopr

Postup přípravy receptu

1
Okurky a cibuli nakrájíme na kolečka, smícháme se solí a necháme stát 2 hodiny. Potom z nich rukama vymačkáme vodu, přidáme nálev a plníme do skleniček. Zavíčkujeme a zavařujeme 20 minut.
2
Těchto okurek jsem loni dostala malou skleničku na ochutnání. Dost dlouho ležela, než jsem dostala odvahu je ochutnat - díky tomu, že tam není žádná voda, ale jsou opravdu bezkonkurenční.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné okurky

Plněné okurky

Okurky

Okurky

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • josef | 15. 7. 2016 18:08

    ten nálev,to je ta vymačkaná voda,,,

  • ivan | 6. 8. 2015 09:50

    ja okurky okrajuji a jsou pro lidi co mají horší zuby lepší dříve jsme neokrajovali a byli taky dobré

  • martula123 | 30. 11. 2013 20:59

    Také dělám , jsou výborné , hlavně když potřebujete zpracovat přerostlé okurky <3

  • iqocbld | 2. 11. 2013 06:05

    xoEWCC <a href="http://lkzrztylvcrs.com/">lkzrztylvcrs</a>, [url=http://vxbrotxugwvv.com/]vxbrotxugwvv[/url], [link=http://ccurhtcahmld.com/]ccurhtcahmld[/link], http://bdosfomkaums.com/

  • Pavla | 27. 8. 2013 08:21

    okurky se mají oloupat-nebo krájet neoloupané? Děkuji

  • Jituš | 24. 8. 2013 11:16

    okurky jsem děla už loni byly moc dobré,dnes je budu zase dělat

  • mynonA | 5. 4. 2013 17:53

    Zkuste to :-*

  • =-O | 5. 4. 2013 17:52

    Jasně že ano Recept je recept =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O

  • Franta 1-cestovni.cz | 14. 3. 2013 17:27

    no okurky mám moc rád, tohle mě láká takže letos to testnu :)

  • hikle | 13. 8. 2012 18:23

    Děláme je každoročně, cpeme do sklenic od tatarky a je to výborný lehce pálivý salát, který je pryč mezi prvníma.

  • landyk | 28. 8. 2011 23:02

    jsou výbornéééé! Při druhé várce jsem přidal více cibule a česnek.ale i tak jsou velice pokantní a je to rychlé

  • Monika | 12. 8. 2011 12:36

    Jsou výborné :-), dělám je každý rok a všem moc chutnají.

  • Tereza T
    Tereza T | 30. 6. 2011 10:41

    Recept je stejný jako ve staré verzi. Odměřila bych to ve stejné odměrce jako ten ocet ;)

  • Ladia
    Ladia | 30. 6. 2011 10:31

    4 dl cukru odměříte buď v odměrce, nebo jsou to dva 2 dl hrnky.

  • mysalin | 30. 6. 2011 09:52

    Prosím vás jak poznám 4 dl cukru? Nemá to být 4 dkg? Děkuju za odpověď.

  • recepty73
    recepty73 | 4. 1. 2011 18:34

    Moje reakce na tento recept byly stejné jako u Kamily doma :-D a dlouho jsem sbíral odvahu ochutnat,natož je udělat.Teď je dělám každoročně,jsou výborné jako příloha k masu,ke grilovačce.... ;-) :-)

  • Květa - | 30. 6. 2010 13:25

    Bude vadit, když zavařím bez kari koření? Nemám ho ráda.

  • Kamila Tatíčková | 30. 6. 2010 09:49

    Tenhle receptík je naprosto úžasný. Naučila jsem se ho od mamky a když jsem poprvé udělala tomu svému, moc důvěry neměl. Minulé léto mi nadával, ať se s tím nedělám. Když v únoru dojídal poslední skleničku, ptal se, jestli budu dělat další. Budu. Právě dnes :-)

  • Tereza J. | 16. 10. 2008 07:08

    Dobrá rada Marsí, na budúci rok zavarím, teda až mi to narastie, čo dúfam, že áno:)))

  • Marsí *** | 15. 10. 2008 22:12

    Děvčata...ačokča je opravdu moc dobrá, nakládaná ve sladkokyselém nálevu jako okurek je vynikající..:-) dostala jsem skleničku od bývalé kolegyně a nemělo to chybu..:-)

  • Marie L. | 14. 10. 2008 07:40

    Ačokču jsem také neznala, letos jí mám poprvé. Je to rostlina docela odolná a takový nezmar. Mám jednu rostlinu a obrostla nám skoro celý balkón. Je to popínavka, plody jsou něco jako malé papričky. Chutná po okurkách a mně chuťově připadá jako hrášek. Sklízím soustavně ještě teď, ale veliké výnosy to nemá. Výborná je do salátů, z listů se dá připravit špenát. Dávala jsem ji na pizzu, také výborné.

  • Tereza J. | 13. 10. 2008 21:24

    Oľga, ja som to doteraz tiež nepoznala, sestra tie semená dostala od kolegyne, tak sa podelila. Uvidím, čo mi vyrastie :)))

  • Jana Pátková | 13. 10. 2008 20:01

    Omluva děvčatům, už jsem také našla a jsem také "múdrejší" aji chytřejší, vypadá to dobře,objednám a uvidíme, co z toho na horách vypěstuji. Díky za dobrou radu Terezko, hezký večer Jana.

  • Olga Zehnalová | 13. 10. 2008 19:58

    No a už viem čo je "ačokča". Janka Pátková, najdite si stránku, kt.uvádza p.Tereza J. a dozviete sa všetko o ačokče. Zasa som o niečo múdrejšia vďaka tejto stránke. Zaujímavá zelenina, ktorá sa dá rôzne využiť, ale u nás v širokom okolí to nikto nepestuje.

  • Tereza J. | 13. 10. 2008 18:48

    Dievčatá, pozrite si http://achocha.unas.cz/, mne dala semená sestra, na jar budem sadiť :)))

  • Jana Pátková | 13. 10. 2008 17:27

    Oli, nic si z toho nedělejte, já to také nevím, mám dojem, že je to překlep, a nebo nám to holky zítra vysvětlí, já jsem to dnes viděla také poprvé, takže budeme čekat na čokčáky ?

  • Olga Zehnalová | 13. 10. 2008 16:31

    Dievčatá, čo je to " čokča"?, možno som to aj zle napísala, ale vidím to prvýkrát a nemám ani páru čo to môže byť. Ďakujem

  • Jana Pátková | 13. 10. 2008 15:39

    Holky, já bych si také ráda zavařila, ale nemám semínka "čokču", tak asi nevypěstuji, zašlete na dobírku, ahoj a zdravím čokčáčky.

  • Věra Štroblová | 13. 10. 2008 14:55

    Marie, to je dobrý nápad, co vás napad s tím květákem, cibulí a ačokčou... příští rok okurko-papriku dávám na zahradu a vyzkouším :-) dík za tip.

  • Marie L. | 13. 10. 2008 14:49

    Recept výborný. Objevila jsem ho trochu pozdě, okurky už nebyly, ale dala jsem místo toho: květák, cibuli, cuketu a ačokču. Výborné, pikantní. Za 1.

  • Věra Štroblová | 1. 9. 2008 14:01

    Okurky jsou vynikající, neváhejte a vyzkoušejte :-)dávám jaké mém tzn. hadovky i obyčejné.

  • Iveta Bílková | 24. 8. 2008 19:14

    Jaké okurky jste použili? Salátové /hadovky/ nebo malé na zavařování? Děkuji za odpověď. Chtěla bych to také vyzkoušet.

  • Jana Kaboňová | 24. 8. 2008 13:13

    Dělala jsem na začátku srpna z jedné dávky-dnes u oběda měly velký úspěch,takže se jdu vrhnout na další zavařování.Jen jsem vynechala chili,ať to není až tak ostré,ale jsou opravdu moc dobré!!!Děkuji za receptík!!!Jana

  • Ludvík Storkan | 12. 9. 2007 22:51

    Nemá to chybu! Dávám 1.Vřele doporučuju.

  • Hana C. | 28. 7. 2007 09:51

    Dnes jdu vyzkoušet Váš recept.Když nám budou okurky chutnat, tak napíšu aby to vyzkoušeli i jiní.

  • Věra | 13. 9. 2006 13:18

    Jsou vynikající příští rok udělám více. Strašně rychle to mizí. Doporučuji vyzkoušet. Dávám 1

  • Věra | 15. 8. 2006 08:33

    Vyzkušela jsem včera Váš recept, jen jsem si nebyla jistá zdra se ocet převařuje s cukrem nebo ne. Nakonec jsem nepřevařovala a nalila na vymačkané okurky s cibulí jen tak. Lák je pěkně ostrý, tak jsem zvědavá, zda se to vůbec dá jíst. Možná tak za týden dám zprávu, je-li to jedlé nebo se to vyhodí. (Jo vše jsem nakrájela na robotu a jsou to asi 2mm silná kolečka)

  • Petra Kaválková | 12. 8. 2006 20:59

    Tak tyhle okurky jsem včera ochutnala u švagrové a jsou opravdu skvělé, mňam mňam. Byla jsem rozhodnuta letos naložit pouze květák, ale zítra se vrhnu na tyhle okurky.

  • Anonym | 11. 8. 2006 21:57

    Prosím, ty okurky jsou nakladačky nebo salátové -hadovky?díky

  • VILIAM ČACHO | 10. 8. 2006 12:35

    idem to skusiť potom vám napíšem ako to dopadlo

  • Maruš | 31. 7. 2006 17:55

    Tak čtu a nabrala jsem odvahu vyzkoušet.Jinak na mixéru Ronic,na kotouči na hranolky strouhám jablka a ty pak dělám steril.ve vlastní šťávě.Více se mi osvědčily.Když chci hranolky z brambor,tak mám z toho sečku a šlehání močníků se mi taky nedaří.

  • tequilla Tequilla | 31. 7. 2006 15:48

    Já jsem očištěné okurky nastrouhala i se slupkami na mixeru RONIC - struhadlo "hranolky".Dávala jsem do sklenic 0,7 l - nálevu mi zbylo. Měla jsem proto obavu,ˇže jsem okurky příliš vymačkala ne chuť bude mdlá. Nevydržela jsema a jednu sklenici otevřela - chuť byla velmi dobrá - spíše ostřejší. Jako příloha k jídlu nebo do bramborového salátu - nebude mít chybu.Oceňuji_ rychlou přípravua fakt, že polovinu sklenice netvoří nálev.

  • Květoslava B. | 27. 7. 2006 18:38

    Spíš trochu silnější, odhadem tak 1/2 centimentru, může být i silnější.

  • Jana | 27. 7. 2006 14:35

    Nakrájajú sa kolečka na silnejšie alebo na slabšie.Vyzerá to ako šalát. Robila som niečo podobné,ale som vodu nezlievala, ale všetko zaliala marinádou a nechala 1 1/2 hod. stáť - pustilo to ešte i vodu a tak som to potom dala do pohárov.Bolo to vynikajúce - ale je to ako okurkový šalát,čiže kolečká nakrájané ako na šalát. Neviem ako je to u tohto receptu - môžte ozrejmiť?

  • Květoslava B. | 26. 7. 2006 19:18

    To nastrouhání by asi nebylo moc dobré, ale zkusit to můžete.

  • Anonym | 21. 7. 2006 10:06

    Daly by se ty okurky nastrouhat?

  • Marie Svobodová | 20. 7. 2006 22:08

    Tu vodu jsem si ověřovala z důvodu, že je zde ještě jeden skoro stejný recept Americká okurková čalamáda a tam voda je. Bohužel než jsem dostala odpověď okurky jsem zavařila. Tak vyzkoušíím při další příležitosti.

  • Anonym | 19. 7. 2006 19:04

    Taky bych měla obavu,ale třeba je to vážně dobré.o)

  • anonym | 19. 7. 2006 07:29

    ano, žádná voda, máte to napsané v poslední větě

  • Květoslava B. | 17. 7. 2006 22:04

    Opravdu žádná voda, dlouho stály na lince, než jsem se odvážila je ochutnat, ale byly opravdu vynikající, což mi potvrdila i má jinak zmlsaná 10-leta dcera.

  • Marie Svobodová | 17. 7. 2006 14:24

    Do nálevu se nepřidává žádná voda??????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Okurky
Zdravě i chutně Ostatní Zelenina Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli Cibule Cukr Kari Kopr Ocet Okurka Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka kávová

Bábovka kávová

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Lívance s tvarglemi

Lívance s tvarglemi

Marinované špízy

Marinované špízy

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Knedlíčky ze strouhanky

Knedlíčky ze strouhanky

Čínská dýně

Čínská dýně

Těstovinový salát s červenou řepou

Těstovinový salát s červenou řepou

Dýňová polévka.......Danča

Dýňová polévka.......Danča

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

89
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
18
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
18
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Kotek s manželkou odhalili: Strach o nenarozené dítě! A velká ztráta

Kotek s manželkou odhalili: Strach o nenarozené dítě! A velká ztráta

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Americké lívance
Americké lívance
Americké muffiny
Americké muffiny
Americké nepečené sušenky (No-bake cookies)
Americké nepečené sušenky (No-bake…
Americké palačinky s horkými jablky
Americké palačinky s horkými jablky
Americký banánový koláč
Americký banánový koláč
Americký Coca-Cola koláč (buchta) s polevou
Americký Coca-Cola koláč (buchta) s…
  • Recepty.cz
  • Americké okurky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact