• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Americké hovězí
Napište svůj komentář k receptu

Americké hovězí

autor: Ivana Přikrylová
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Americké hovězí
Americké hovězí
Americké hovězí
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso
    • česnek
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • bazalka
    • 0,50
      kg brambory
    • 2
      ks cibule 1-2
    • 1
      lžička škrobová moučka
    • 2
      hrnek mrkev na kolečka, (nebo baby karotka)

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso vcelku osolíme, pokapeme citrónem, potřeme česnekem, posypeme bazalkou a prudce po všech stranách osmažíme, aby se maso zatáhlo. Poté maso dáme do pekáče, podlijeme vodou a přikryté pečeme 2 hod. při 210 °C. Zatím oloupeme brambory a pokrájíme na kostky, mrkev na kolečka a cibuli na větší kusy. Po 2 hod. pečení přidáme zeleninu k masu a pečeme dále do změknutí. Po upečení šťávu zahustíme lžičkou škrobové moučky. Vše se peče v jednom pekáči, takže chutě se dokonale propojí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Americké bochánky

Americké bochánky

Americké KFC kuře

Americké KFC kuře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Erika | 20. 8. 2014 07:28

    Je to super nenáročný recept a přitom výborně chutná... Určitě zopakuji.

  • Milada | 7. 11. 2013 18:59

    Parádní mńamka. Ještě k tomu naše nové talíře z www.dinezon.cz. Nemělo to chybu!!! :-))

  • Lucie Kadera | 6. 11. 2013 12:00

    je to vyborne, maso stavnate, super recept <3

  • Sand | 2. 11. 2013 17:06

    Právě jsem vyndala z trouby!!! Výbornééé!!!!

  • sýr | 30. 5. 2013 14:41

    dobrý, jen tu cibuli by to chtělo víc nakrájet

  • stepka | 15. 2. 2013 13:10

    A jaké hovězí maso? Nejsem mamka od plotny, tak nevím co mám koupit ;-)

  • kirinda
    kirinda | 6. 12. 2012 14:07

    Ještě jsem zapomněla dodat, že jsem maso neorestovala, ale rovnou šoupla do pekáčku a trouby a i přesto bylo krásně šťavnaté, uvnitř měkké a nevysušené 8-)

  • kirinda
    kirinda | 6. 12. 2012 14:02

    Výborná pochoutka, na které jsme si všichni pochutnali, děti snědli celý talíř, to se málokdy stává :) Maso bylo uvnitř krásně propečené, přitom měkké a šťavnaté, přidala jsem ještě na kostičky slaninu na chuť a na konci maso nakrájela na kusy a smíchala se zbytkem, šťávu už jsem nezahušťovala. Už dlouho jsem měla recept v oblíbených a jsem ráda, že na něj konečně došla řada, určitě se k němu budu vracet!

  • Eva | 25. 11. 2012 13:57

    Jednoduchá příprava, takové hovězí s dušenou mrkví...

  • Telperaen | 30. 9. 2011 12:55

    Vyborne papani, zkouseli jsme upect v remosce a super... brambory klidne snesou trochu koreni na americke/pecene brambory, pak to ma teprve riz :-))

  • barbanka
    barbanka | 21. 7. 2011 17:52

    Už dlouho jsem si tak nepochutnala.Místo bazalky jsem ale použila tymián,protože jsem jí doma neměla.I tak to bylo výborné :-)

  • evkadlouha | 4. 5. 2011 23:45

    Vypadá to super, určitě vyzkouším

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 2. 2011 15:50

    Opraveno, díky.

  • Blanka | 8. 2. 2011 09:29

    Myslím, že by mrkev, která je uvedena v popisu, měla být i v ingrediencích. Nejlépe i s množstvím.

  • Simona Sek.
    Simona Sek. | 2. 2. 2011 00:01

    Moc dobré. Dávám za jedna.

  • rybizek | 25. 1. 2011 13:17

    stalo to za hovno

  • jakub´=ůpé=o | 13. 12. 2010 12:16

    je to

  • Ladislav Dorazin | 17. 1. 2009 18:36

    Oldo, koukám, pořád je tady hlavně sranda, že? Ale ten recept se mi opravdu moc líbí a dávám za jedna

  • Ivana Přikrylová | 22. 12. 2008 20:16

    Díky oběma za odpověď

  • Daniella O. | 18. 12. 2008 19:37

    Ivanko, pomaly hrnec je keramicky hrnec, ktery ma po obvodu topne spiraly. Vnitrni nadoba je vyjimatelna a da se krasne umyt i v mycce. Vyhodou je, ze vsechny ingredience davate do hrnce soucasne a pouze nastavite casovac, kdy se hrnec zapne a vypne. Nemusi se pridavat zadny tuk a maso zustava velice stavnate a zelenina ani pri dlouhem vareni neni vubec rozblemcana. Pouze kdyz delam gulas, ciduli predsmazim, protoze jinak by zustala docela tvrda, a nebo nekdy pred koncem vareni dochutim nebo zahustim. Pomaly hrnec vari pri velmi nizke teplote, ale vse si zachovava svou chut, je to temer bez prace a rano, kdyz si chcete prispat, staci vecer vse nacpat do hrnce, nastavit spinac napr. na 5 hodin rano, muzete si prispat a v poledne mate hotovy obed. Dokonce v nem zapekam i brambory nebo delam pouze maso a prilohu zvlast. Dusim v nem jablka a delam marmelady. Spotreba energie je minimalni.

  • Gábina H | 18. 12. 2008 08:09

    Ivano, něco málo je třeba tady http://www.vareni.cz/trendy/pomaly-hrnec-setri-nas-cas/

  • Ivana Přikrylová | 17. 12. 2008 22:35

    Paní Daniello, co je to pomalý hrnec, to neznám? Nebo jestli mi to může objasnit i někdo jiný budu ráda.

  • Jana Pátková | 6. 12. 2008 13:05

    Tak začínám brousit - jsou to perly, nebo diamatny, jen zkouším,ale, ale, to je přece úplně zbytečná "diskuzička", ale zase máte asi pravdu oba dva ! Paní Di je moc dobrá v přispíváních receptů a komentářích, (jinak ji neznám ?), a pan Olga - Olinka, na Vás si ještě počkám, však zajíci uvidíme ? Ne ?

  • Olga . | 6. 12. 2008 09:49

    Že to budete zrovínka Vy, kdo první skočí na špek, mně ani v nejbujnější fantazii nepřišlo na mysl :o()

  • Di - | 6. 12. 2008 07:59

    Pane Garguláku, když už máte tak velkou zálibu ve slovních úletech a všechno víte nejlíp, nebuďte alespoň trapný! Člověk nemusí být odborník na jazyk, aby poznal, že pod dvojím jménem se skrývá jeden a týž autor. Ženské jméno Vás neschová! Praktikům stačí, když si kliknou na obě jména a vyjede jim stejná mailová adresa.

  • Oldřich Gargulák | 5. 12. 2008 22:24

    I když sem už také nepřispívám, souhlasím s Lusindou :o()

  • Daniella O. | 4. 12. 2008 20:14

    Tento recept delam v pomalem hrnci. Vsechny suroviny smicham, soupnu do hrnce a rano pred odchodem do prace zapnu. Zhruba po 7mi hodinach je hotovo, zadna prace, zadne michani, hrnec si poradi sam. Chute se krasne propoji a po navratu domu maji vsichni na stole vybornou teplou veceri. Na tento receptik nedam dopustit. Zahustovat ani neni potreba a pro zmenu chuti lze pridat trochu raj. protlaku, kulicky pepre, bobkovy list a podlit cervenym vinem. Take moc dobre a dietni. V troube nemam bohuzel vyzkouseno.

  • Zuzana Šindlerová | 4. 12. 2008 09:35

    A co se týče "jednoho pekáče" zrovna hovězí natáhnuté vůní a chutí zeleniny je pro mě úžasná kombinace a to nejsem lenošná umývat dva pekáče, páč mám myčku :-)) Takže Ivi, o víkendu vyzkouším, už se mi sbíhají sliny...

  • Lusinda - | 3. 12. 2008 21:29

    Ivanko máte můj obdiv..a to už sem nepřispívám.Napsala jste to decentně.

  • Ivana Přikrylová | 3. 12. 2008 21:24

    Pro Olgu: Recept je přesně přeložený z amerického časopisu, v naší rodině patří mezi oblíbené, první ochutnejte a pak hodnoťte. Co se týče vaší poznámky ohledně hovězího masa z krku, když si u řezníka vyberete hezký kousek, klidně z něho můžete udělat i roštěnou nebo svíčkovou - já tak nahrazuji pravou roštěnou, která je podstatně dražší. Mám to vyzkoušené, hovězí krk je skvělý a nedám na něho dopustit.

  • Olga . | 19. 11. 2008 11:36

    AMERICKÉ HOVĚZÍIvano,prošel jsem si Vaše recepty a tento mi do jejich úrovně nezapadá, připadá mi šitý horkou jehlou: 1.volba masa-krk je o dvě třídy níže než roštěná. 2.názory na solení před opékáním se různí, tedy neoduzuji, ale já nesolím. 3.citron-možná jste jenom nenapsala "nechat odležet". 4.česnek-opravdu při opékání nezhořkne? 5.210°C-asi máte energie grátis, těsné poklice a účinné odsavače :-) 6.škrob-možná pro začínající kuchtíky napsat, že se rozmíchá ve studené vodě. 7.jeden pekáč-"chutě se dokonale propojí"-vaříte snad guláš? Rád umyji dva kastroly navíc abych si pochutnal na jemně česnekové bejkovině s brambory na(s) cibulce(cibulkou) a mrkvovými miminky (na cibuli?) zakápnutými máslem :o)) Násl. nemyslím ironicky: pro nedostatek fantazie by mě nenapadlo maso pečené vcelku krájet jinak než na plátky... P.S. pokud mi někdo chcete dát kartáč, tak prosím na DISKUZI :0)

  • Jiří Brei | 18. 11. 2008 23:05

    Moc zajímavé doufám,že i dobré.

  • Zdena Praksinová | 7. 4. 2008 15:47

    Moc dobré,právě jsme dojedli.Šťávu jsem nezahušťovala nebylo potřeba.Dávám velkou 1

  • Honza K. | 20. 2. 2008 14:52

    Já jsem to dělal víceméně přesně podle receptu a bylo to opravdu dobré. Bude se opakovat... :)

  • Ivana Přikrylová | 17. 1. 2008 16:49

    Bazalka se mi nikdy nespálila, protože maso se opéká jen krátce (aby se zatáhlo) a pak se podlévá vodou ...

  • georg aaa | 2. 1. 2008 01:48

    no,nevím jak s tou bazalkou...asi se spálí ne?Bylinky se přece davejí vždy až nakonec....

  • Ivana Přikrylová | 28. 5. 2007 16:51

    Ano, maso pečeme vcelku a krájíme až hotové

  • Jana Kutačová | 22. 5. 2007 06:15

    Nejsem autorka receptu,ale podle toho,co se tady píše,tak se maso dělá vcelku:-))

  • Marika | 21. 5. 2007 17:56

    Maso sa pecie vcelku, nakraja sa az hotove?

  • Ivana Přikrylová | 11. 5. 2007 09:37

    K tomuto receptu jsem dodala foto, nevím co jsem uděla špatně, že se tam neobjevilo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Česnek Cibule Citronová šťáva Hovězí maso Mrkev Škrobová moučka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Lasagne s masem a žampiony

Lasagne s masem a žampiony

Chanso omáčka na špagety

Chanso omáčka na špagety

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Velikonoční kopřivová nádivka

Velikonoční kopřivová nádivka

Jednoduchá lososová pomazánka

Jednoduchá lososová pomazánka

Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím

Jednoduchá masová směs (nejen) se…

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
16
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
16
Cuketový perník
Cuketový perník
15
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Americké Brownies (vynikající)
Americké Brownies (vynikající)
Americké cukroví
Americké cukroví
Americké čokoládové cookies
Americké čokoládové cookies
Americké KFC kuře
Americké KFC kuře
Americké lívance
Americké lívance
Americké muffiny
Americké muffiny
  • Recepty.cz
  • Americké hovězí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact