• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Americké hovězí
Napište svůj komentář k receptu

Americké hovězí

autor: Ivana Přikrylová
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Americké hovězí
Americké hovězí
Americké hovězí
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso
    • česnek
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • bazalka
    • 0,50
      kg brambory
    • 2
      ks cibule 1-2
    • 1
      lžička škrobová moučka
    • 2
      hrnek mrkev na kolečka, (nebo baby karotka)

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso vcelku osolíme, pokapeme citrónem, potřeme česnekem, posypeme bazalkou a prudce po všech stranách osmažíme, aby se maso zatáhlo. Poté maso dáme do pekáče, podlijeme vodou a přikryté pečeme 2 hod. při 210 °C. Zatím oloupeme brambory a pokrájíme na kostky, mrkev na kolečka a cibuli na větší kusy. Po 2 hod. pečení přidáme zeleninu k masu a pečeme dále do změknutí. Po upečení šťávu zahustíme lžičkou škrobové moučky. Vše se peče v jednom pekáči, takže chutě se dokonale propojí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Americké bochánky

Americké bochánky

Americké KFC kuře

Americké KFC kuře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Erika | 20. 8. 2014 07:28

    Je to super nenáročný recept a přitom výborně chutná... Určitě zopakuji.

  • Milada | 7. 11. 2013 18:59

    Parádní mńamka. Ještě k tomu naše nové talíře z www.dinezon.cz. Nemělo to chybu!!! :-))

  • Lucie Kadera | 6. 11. 2013 12:00

    je to vyborne, maso stavnate, super recept <3

  • Sand | 2. 11. 2013 17:06

    Právě jsem vyndala z trouby!!! Výbornééé!!!!

  • sýr | 30. 5. 2013 14:41

    dobrý, jen tu cibuli by to chtělo víc nakrájet

  • stepka | 15. 2. 2013 13:10

    A jaké hovězí maso? Nejsem mamka od plotny, tak nevím co mám koupit ;-)

  • kirinda
    kirinda | 6. 12. 2012 14:07

    Ještě jsem zapomněla dodat, že jsem maso neorestovala, ale rovnou šoupla do pekáčku a trouby a i přesto bylo krásně šťavnaté, uvnitř měkké a nevysušené 8-)

  • kirinda
    kirinda | 6. 12. 2012 14:02

    Výborná pochoutka, na které jsme si všichni pochutnali, děti snědli celý talíř, to se málokdy stává :) Maso bylo uvnitř krásně propečené, přitom měkké a šťavnaté, přidala jsem ještě na kostičky slaninu na chuť a na konci maso nakrájela na kusy a smíchala se zbytkem, šťávu už jsem nezahušťovala. Už dlouho jsem měla recept v oblíbených a jsem ráda, že na něj konečně došla řada, určitě se k němu budu vracet!

  • Eva | 25. 11. 2012 13:57

    Jednoduchá příprava, takové hovězí s dušenou mrkví...

  • Telperaen | 30. 9. 2011 12:55

    Vyborne papani, zkouseli jsme upect v remosce a super... brambory klidne snesou trochu koreni na americke/pecene brambory, pak to ma teprve riz :-))

  • barbanka
    barbanka | 21. 7. 2011 17:52

    Už dlouho jsem si tak nepochutnala.Místo bazalky jsem ale použila tymián,protože jsem jí doma neměla.I tak to bylo výborné :-)

  • evkadlouha | 4. 5. 2011 23:45

    Vypadá to super, určitě vyzkouším

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 2. 2011 15:50

    Opraveno, díky.

  • Blanka | 8. 2. 2011 09:29

    Myslím, že by mrkev, která je uvedena v popisu, měla být i v ingrediencích. Nejlépe i s množstvím.

  • Simona Sek.
    Simona Sek. | 2. 2. 2011 00:01

    Moc dobré. Dávám za jedna.

  • rybizek | 25. 1. 2011 13:17

    stalo to za hovno

  • jakub´=ůpé=o | 13. 12. 2010 12:16

    je to

  • Ladislav Dorazin | 17. 1. 2009 18:36

    Oldo, koukám, pořád je tady hlavně sranda, že? Ale ten recept se mi opravdu moc líbí a dávám za jedna

  • Ivana Přikrylová | 22. 12. 2008 20:16

    Díky oběma za odpověď

  • Daniella O. | 18. 12. 2008 19:37

    Ivanko, pomaly hrnec je keramicky hrnec, ktery ma po obvodu topne spiraly. Vnitrni nadoba je vyjimatelna a da se krasne umyt i v mycce. Vyhodou je, ze vsechny ingredience davate do hrnce soucasne a pouze nastavite casovac, kdy se hrnec zapne a vypne. Nemusi se pridavat zadny tuk a maso zustava velice stavnate a zelenina ani pri dlouhem vareni neni vubec rozblemcana. Pouze kdyz delam gulas, ciduli predsmazim, protoze jinak by zustala docela tvrda, a nebo nekdy pred koncem vareni dochutim nebo zahustim. Pomaly hrnec vari pri velmi nizke teplote, ale vse si zachovava svou chut, je to temer bez prace a rano, kdyz si chcete prispat, staci vecer vse nacpat do hrnce, nastavit spinac napr. na 5 hodin rano, muzete si prispat a v poledne mate hotovy obed. Dokonce v nem zapekam i brambory nebo delam pouze maso a prilohu zvlast. Dusim v nem jablka a delam marmelady. Spotreba energie je minimalni.

  • Gábina H | 18. 12. 2008 08:09

    Ivano, něco málo je třeba tady http://www.vareni.cz/trendy/pomaly-hrnec-setri-nas-cas/

  • Ivana Přikrylová | 17. 12. 2008 22:35

    Paní Daniello, co je to pomalý hrnec, to neznám? Nebo jestli mi to může objasnit i někdo jiný budu ráda.

  • Jana Pátková | 6. 12. 2008 13:05

    Tak začínám brousit - jsou to perly, nebo diamatny, jen zkouším,ale, ale, to je přece úplně zbytečná "diskuzička", ale zase máte asi pravdu oba dva ! Paní Di je moc dobrá v přispíváních receptů a komentářích, (jinak ji neznám ?), a pan Olga - Olinka, na Vás si ještě počkám, však zajíci uvidíme ? Ne ?

  • Olga . | 6. 12. 2008 09:49

    Že to budete zrovínka Vy, kdo první skočí na špek, mně ani v nejbujnější fantazii nepřišlo na mysl :o()

  • Di - | 6. 12. 2008 07:59

    Pane Garguláku, když už máte tak velkou zálibu ve slovních úletech a všechno víte nejlíp, nebuďte alespoň trapný! Člověk nemusí být odborník na jazyk, aby poznal, že pod dvojím jménem se skrývá jeden a týž autor. Ženské jméno Vás neschová! Praktikům stačí, když si kliknou na obě jména a vyjede jim stejná mailová adresa.

  • Oldřich Gargulák | 5. 12. 2008 22:24

    I když sem už také nepřispívám, souhlasím s Lusindou :o()

  • Daniella O. | 4. 12. 2008 20:14

    Tento recept delam v pomalem hrnci. Vsechny suroviny smicham, soupnu do hrnce a rano pred odchodem do prace zapnu. Zhruba po 7mi hodinach je hotovo, zadna prace, zadne michani, hrnec si poradi sam. Chute se krasne propoji a po navratu domu maji vsichni na stole vybornou teplou veceri. Na tento receptik nedam dopustit. Zahustovat ani neni potreba a pro zmenu chuti lze pridat trochu raj. protlaku, kulicky pepre, bobkovy list a podlit cervenym vinem. Take moc dobre a dietni. V troube nemam bohuzel vyzkouseno.

  • Zuzana Šindlerová | 4. 12. 2008 09:35

    A co se týče "jednoho pekáče" zrovna hovězí natáhnuté vůní a chutí zeleniny je pro mě úžasná kombinace a to nejsem lenošná umývat dva pekáče, páč mám myčku :-)) Takže Ivi, o víkendu vyzkouším, už se mi sbíhají sliny...

  • Lusinda - | 3. 12. 2008 21:29

    Ivanko máte můj obdiv..a to už sem nepřispívám.Napsala jste to decentně.

  • Ivana Přikrylová | 3. 12. 2008 21:24

    Pro Olgu: Recept je přesně přeložený z amerického časopisu, v naší rodině patří mezi oblíbené, první ochutnejte a pak hodnoťte. Co se týče vaší poznámky ohledně hovězího masa z krku, když si u řezníka vyberete hezký kousek, klidně z něho můžete udělat i roštěnou nebo svíčkovou - já tak nahrazuji pravou roštěnou, která je podstatně dražší. Mám to vyzkoušené, hovězí krk je skvělý a nedám na něho dopustit.

  • Olga . | 19. 11. 2008 11:36

    AMERICKÉ HOVĚZÍIvano,prošel jsem si Vaše recepty a tento mi do jejich úrovně nezapadá, připadá mi šitý horkou jehlou: 1.volba masa-krk je o dvě třídy níže než roštěná. 2.názory na solení před opékáním se různí, tedy neoduzuji, ale já nesolím. 3.citron-možná jste jenom nenapsala "nechat odležet". 4.česnek-opravdu při opékání nezhořkne? 5.210°C-asi máte energie grátis, těsné poklice a účinné odsavače :-) 6.škrob-možná pro začínající kuchtíky napsat, že se rozmíchá ve studené vodě. 7.jeden pekáč-"chutě se dokonale propojí"-vaříte snad guláš? Rád umyji dva kastroly navíc abych si pochutnal na jemně česnekové bejkovině s brambory na(s) cibulce(cibulkou) a mrkvovými miminky (na cibuli?) zakápnutými máslem :o)) Násl. nemyslím ironicky: pro nedostatek fantazie by mě nenapadlo maso pečené vcelku krájet jinak než na plátky... P.S. pokud mi někdo chcete dát kartáč, tak prosím na DISKUZI :0)

  • Jiří Brei | 18. 11. 2008 23:05

    Moc zajímavé doufám,že i dobré.

  • Zdena Praksinová | 7. 4. 2008 15:47

    Moc dobré,právě jsme dojedli.Šťávu jsem nezahušťovala nebylo potřeba.Dávám velkou 1

  • Honza K. | 20. 2. 2008 14:52

    Já jsem to dělal víceméně přesně podle receptu a bylo to opravdu dobré. Bude se opakovat... :)

  • Ivana Přikrylová | 17. 1. 2008 16:49

    Bazalka se mi nikdy nespálila, protože maso se opéká jen krátce (aby se zatáhlo) a pak se podlévá vodou ...

  • georg aaa | 2. 1. 2008 01:48

    no,nevím jak s tou bazalkou...asi se spálí ne?Bylinky se přece davejí vždy až nakonec....

  • Ivana Přikrylová | 28. 5. 2007 16:51

    Ano, maso pečeme vcelku a krájíme až hotové

  • Jana Kutačová | 22. 5. 2007 06:15

    Nejsem autorka receptu,ale podle toho,co se tady píše,tak se maso dělá vcelku:-))

  • Marika | 21. 5. 2007 17:56

    Maso sa pecie vcelku, nakraja sa az hotove?

  • Ivana Přikrylová | 11. 5. 2007 09:37

    K tomuto receptu jsem dodala foto, nevím co jsem uděla špatně, že se tam neobjevilo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Česnek Cibule Citronová šťáva Hovězí maso Mrkev Škrobová moučka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky pro silné muže

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Grilované obří krevety

Grilované obří krevety

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

Nočky se špenátem a slaninou

Nočky se špenátem a slaninou

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

100
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
58
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
43
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
42
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
41
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Americké Brownies (vynikající)
Americké Brownies (vynikající)
Americké cukroví
Americké cukroví
Americké čokoládové cookies
Americké čokoládové cookies
Americké KFC kuře
Americké KFC kuře
Americké lívance
Americké lívance
Americké muffiny
Americké muffiny
  • Recepty.cz
  • Americké hovězí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact