• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Americké Brownies
Napište svůj komentář k receptu

Americké Brownies

autor: Dejf88
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 453
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Americké Brownies
Americké Brownies
Americké Brownies
Americké Brownies
Americké Brownies
Americké Brownies
Americké Brownies
5fotografií
Nahrát fotku
 

Jeden z nejoblíbenějších amerických dezertů. Uprostřed vláčné, na povrchu lehce křupavé a plné čokolády. Je to doslova čokoládová slast!

Suroviny

12 porce
    • 250
      g máslo
    • 0,50
      lžička sůl
    • 6
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr nebo lžička vanilkové esence
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 300
      g hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa
    • 4
      lžíce kakao nejlépe holandské
    • pečící papír
    • 250
      g cukr

Postup přípravy čokoládových brownies

1
Nejprve si připravíme plech. Ten vymažeme kouskem másla z celku (asi 10 g) a poté vyložíme pečícím papírem, který se máslem pěkně přilepí a drží tvar. Zbytek másla nakrájíme na kousky, čokoládu nalámeme na kostky.

RADA: Jak poznat kvalitní máslo?

2
Připravíme vodní lázeň na rozehřání čokolády a másla. Větší hrnec naplníme do poloviny vodou, kterou přivedeme k varu. Voda by neměla vařit "příliš", měla by pouze zlehka bublat. Do tohoto hrnce vložíme menší hrnec. Horká voda ve spodním hrnci ohřívá menší hrnec tak, že se suroviny v něm nepřipalují a nepřichytávají.
3
V menším hrnci rozpustíme kostky čokolády a kousky másla. Rozpuštěné suroviny by měly mít hladkou polotekutou konzistenci. Poté odstraníme menší hrnec z lázně a přimícháme cukr, sůl, vanilkový cukr a kakao. Zhoustne-li hmota příliš, je možné ji pomocí lázně ještě lehce rozehřát. Poté přidáváme vejce, jedno po druhém, a po přidání každého směs dobře promícháme. Nakonec přimícháme i mouku. Těsto je stále tekuté, ale už dosti husté.

RADA: Jak skladovat vejce?

4
Rozehřejeme troubu na 175°C. Těsto vylejeme na plech a rozetřeme do rovna (můžeme posypat ořechy či mandlemi) a pečeme. Pečení je nejdůležitější část - je důležité Brownies nepřepéci. Pečeme tedy přibližně 25-30 minut a v průběhu pečení Brownies kontrolujeme píchnutím párátkem - těsto by mělo stále na párátku tvořit malé vlhké drobky, ale nemělo by se příliš barvit (jako v neupečeném těstě).

RADA: Tipy při pečení sladkého!

5
Při pečení se bude zvedat na povrchu lesklá krusta. Ta po vychladnutí spadne a je žádaná. Upečený plech necháme dobře vychladnout a poté krájíme na jednotlivé cca 5x5 cm velké Brownies. Vytvoříme tak cca 32 Brownies. Brownies by měly být uvnitř mokré a vláčné. Dle receptu do těsta nepatří žádné kypřící složky, záleží však na typu a chuti.
6
Doplnění z komentářů: Píšete, že doba pečení je velmi závislá na troubě a jejím typu. V různých troubách tak pečení může zřejmě trvat i pouhých 15 minut - důležité je tedy těsto kontrolovat během pečení. Napsali jste také, že je těsto možné s úspěchem péci ve formičkách na muffiny - výborný nápad. ;) Za příjemné komentáře všem velmi děkuji!

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na dortový piškot

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brownies z USA

Brownies z USA

Americké Brownies (vynikající)

Americké Brownies (vynikající)

Čokoládové brownies s marshmallows

Čokoládové brownies s marshmallows

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#333625) | 2. 11. 2021 18:30

    Naprosto vynikající :3 !!! pekla jsem brownie poprvé, a jsem nadšená. Úplně jsem se vyprdla na kyprici prášek, přidala o 3 řady čokolády a dvě kostky maslička navic, cukru dala 150g nalila do menší zapekaci mísy a je to přesně tak, jak má být. Žádná placata susenka ani sucha buchta, ale krasne vlačne a mekkoucke a tak akorát sladké. Děkuji za recept :3

  • jpospis1 | 5. 5. 2019 18:19

    Dala jsem jen 100 g cukru a je to málo sladké. Jinak těsto bylo v pohodě, dala jsem pečící papír na velký plech. Pekla jsem na 175 stupňů v elektr. horkovzdušné troubě jen 10 minut, a je to vyschlé, vůbec se neudělala ta krusta, buchta je nízká jen 1 cm, max. 1,5 cm. Je to dusivka, až hrůza. Příště tedy určitě malý plech s vyšším okrajem a péct bez horkovzduchu.

  • nvjt6
    nvjt6 | 29. 1. 2017 20:45

    :-S To se mi taky stalo. Čokoládu rozehřát a pryč z ohně, jinak se z ní stane taková divná hmota a nespojí se už s ničím...

  • nvjt6
    nvjt6 | 29. 1. 2017 20:43

    Taky se mi to stalo. Podle mě je to proto, že se ta čokoláda zahřála moc. Jen rozpustit a pryč z ohně. Pak se z ní stává taková divná tuhá hmota a nespojí se s ničím... :-S

  • Hanks | 10. 12. 2016 13:43

    Delala jsem nekolikrat, ale vzdy se mi oddeli maslo od cokoladove smesi, nevite, cim by to mohlo byt?zas jsem zahrala, nic, neslo to ani rozmixovat, tak jsem maslo slila, ale pak to tam stejne v kosickack plavalo...uplne na poprve jsem je mela krasne, ale zaboha nevim, co delam ted jinak, moc diky za rady

  • Pepinie1 | 28. 8. 2016 19:50

    Dneska jsem je dělala a naprosto dokonalé, brownies miluji, ale zatím jsem je nezkoušela doma. Teď předpokládám hodně přiberu :) Každopádně v elektrické troubě jsem pekla na 175 stupňů cca 17 minut.

  • Nom | 20. 8. 2016 15:16

    mělo by, dělal sem to na cca 1/2 plechu a byla to tak 2 cm vrstva :-$

  • Jaja | 13. 8. 2016 10:40

    :-D

  • Jaja | 13. 8. 2016 10:31

    Chci se zeptat jestli te mouky tam ma byt opravdu 200g. Protoze v jinych receptech je vzdy tak 80g. Krusta mi nepopraskala tak jak by mela a ani nebyla ani lehce leskla. Tak kde jsem udelala chybu? :-!

  • Šárka | 29. 7. 2016 09:31

    Ahoj, chci se jen zeptat, recept je předpokládám napsaný na klasickou velikost plechu...? Díky za odpověď! :)

  • klára | 5. 6. 2016 16:49

    recept se nam povedl a navíc jsme pridali kokos a cokoladovou polevu mnam.......... :-P ;-) :-) :-P :-D

  • janmac11(a)seznam.cz | 4. 6. 2016 12:44

    Pekla jsem je poprvé a použila jen pět větších vajec. Pekla 20 minut a dalších 5 nechala v otevřené troubě dojít. Díky za skvělý recept, určitě budu používat opakovaně. :-)

  • Vlasta | 2. 5. 2016 14:27

    Výborný recept :-) přidala jsem navíc ještě vlašské ořechy, ktere jsem nejdřív orestovala a sušené ovoce (naložené v rumu) :-D :-D. Pekla jsem je cca 20 minut

  • Katka | 10. 3. 2016 09:34

    Recept je úžasný! Včera jsem ho zkoušela poprvé, držela se postupu a dnes už zbývá poslední kousek a s rodinou se pereme o to, kdo ho dostane :-D Cukru jsem použila 50 g, vajec pouze 5, hladkou mouku a i přesto se to povedlo na jedničku :-) Během pečení jsem každou chvilku otevírala troubu a zkoušela špejlí. Upečeno bylo přibližně za 12 minut v plynové troubě na plný výkon :-) a musím se přiklonit k jednomu z názorů, že brownies chutnají ještě lépe druhý den, po odležení :-P

  • Mikella | 28. 2. 2016 15:30

    recept je výborný stačí piecť na 160 st 20 minut na menší plech pridať aj pdpdo muky a postup tak že najprv vymiešať vajcia s cukroma van.cukrom do penista potom pridat rozpustenu čokoládu s maslom a nakoniec muku a stačí menj cukru najviac 100g inak fakt skvelý zmizol hned <3 <3 <3 zostane už rodinným receptom 8-)

  • Zuzka | 15. 2. 2016 17:39

    Ahoj, upekla jsem na klasickém plechu, dala méně cukru a držela se postupu, pekla jsem v el.troubě 170, necelých 10 min. Použila jsem kvalitní suroviny a vyšla mi z toho čokoládo-vajíčková placka :-D :-$ škoda čokolády :-*

  • petra | 5. 2. 2016 21:14

    Tyto brownies jsem pekla uz dvakrat. Poprve jsem je prepekla, protoze se mi zdáli takové lepivé, pravděpodobně "lepivost" způsobuje ta čokoláda. Podruhé už jsem se poučila a pekla je kratší dobu a hlaavně jsem přidala méně cukru, protože 250g se mi zdá moc. Brownies jsou výborné a hlavně jednoduché na přípravu.

  • Silvie | 10. 1. 2016 16:51

    Dnes jsem dělala podruhé v rozmezí 1 měsíc, poprvé jsem přepekla, dnes už jsem věděla, že v mojí troubě na horkovzduch max. 10 min. Dávám méně cukru, přidávám maliny, pro mě skvělá kombinace. Používám plech s rozměry 26x42 cm. Toto sděluji pro paní Vlastu B.

  • Vlasta B | 3. 10. 2015 23:06

    Dobrý večer, chci zkusit tento recept, ale nevím na jak velký pekáč je toto množství. I když už jsem tuhle mou otázku našla v komentářích 2x, ještě nikdo není neodpověděl. Prosím, poradíte mi někdo? Děkuji mooc. :-(

  • Hana | 9. 9. 2015 17:35

    Tohle Brownies je výborné. Záleží, jak tlusté těsto máte a musíte ho v troubě hlídat, abyste ho nepřepekli. Já dělám tenčí, proto nechávám klidně jen 15 minut. Tenhle recept je výborný a všichni si můj zákusek chválí. Děkuji!

  • Alex | 10. 7. 2015 23:13

    Jsem vážně rozhořčena! Brownies jsem nechala v troubě pouhých 18 minut namísto 30ti a jsou suchý jak sláma. Život už nemá smysl!! Děkuji velice!

  • Alex | 10. 7. 2015 22:44

    Jsem vážně rozhořčena!! Brownies jsem v troubě nechala pouhých 18 minut a jsou suchý jak sláma! Život už nemá smysl. Děkuji velice!!

  • Ell | 28. 6. 2015 17:01

    Dobrý den, koukala jsem na netu na jiné brownies recepty a tam psali že o hladký mouce ve stejném množství ale jen místo polohrubý tam psali hladkou tak ted nevím jestli mám přidat hladkou nebo tu polohrubou děkuji předem :)

  • Ell | 28. 6. 2015 17:01

    Dobrý den, koukala jsem na netu na jiné brownies recepty a tam psali že o hladký mouce ve stejném množství ale jen místo polohrubý tam psali hladkou tak ted nevím jestli mám přidat hladkou nebo tu polohrubou děkuji předem :)

  • Kristýna | 22. 6. 2015 19:25

    Dobrý den, těsto se nedává do formiček na muffiny, ale na plech. :-)

  • Kristýna | 22. 6. 2015 19:21

    Dobrý den, mohla bych se zeptat, na kolik je to porcí? Děkuji :-)

  • Kristýna | 16. 6. 2015 18:19

    S kamarádkou jsme tam dali krupicový a dělalo to takové hrudky, takže bych spíše doporučila moučkový :-)

  • Anežka | 6. 6. 2015 09:58

    Mohla bych se zeptat, cukr krupice nebo moučkový cukr? :-) Děkuji

  • lenka | 5. 6. 2015 19:15

    tak nějak se to děti naučit musí ne ?!

  • KatkaJ | 23. 5. 2015 16:48

    Dobrý den, na jak velký plech lijete těsto na tento koláč?Děkuji

  • Markéta | 21. 5. 2015 17:02

    Zvládla jsem to a to je mi 15 :) dělala jsem je přesně podle tohoto receptu a jsou výýýbornéééé! O:-) děkuju moc..jenom jsem to v naší troubě nechala jen 20 minutek :)

  • katko , krávo | 20. 5. 2015 19:33

    Blde keci sem nepatři, to si nech pro doma :-*

  • kat | 11. 5. 2015 10:08

    bez zbytečných komentářů, jako kolika gramy másla vymazat plech v postupu, by to bylo super ;) a neříkejte, že někdo nezkušený takové maličkosti ocení. Takový člověk pak nepatří do kuchyně

  • Květa | 26. 4. 2015 14:44

    V receptu na brownies jsem upravila poměr cukru jen na 50 g a bylo to dost. Opravdu pečte jen cca 10 minut. Já pekla 15 minut v horkovzdušné troubě na 170 st. a bylo to příliš, brownies bylo vysušené, ale jinak dobré :-) Květa

  • Barbora Dubská | 24. 4. 2015 11:08

    Parádní, rychle hotovo a pekla jsem 10 min a i to v mé troubě bylo příliš. Každopádně manžel už spořádal půlku plechu a to už něco znamená. ;-)

  • ŠÁRKA | 31. 3. 2015 10:47

    výborná m'ňamka děláme doma často akorát dáváme cukru jen 50 g a přidáváme si kokos a rozinky a chutná nám všem :) 8-)

  • Eva | 18. 2. 2015 11:27

    Super recept. Jen určite péct na mín. Já pekla 15 min a stačilo by 10. A cukru jsem dala 100g a příšte dám jen 50.

  • Leli_83 | 14. 2. 2015 22:02

    Výborný! :-) Dělala jsem minulý týden na "babinec" a měl úspěch, pro rodinu skoro nezbylo, takže jsem tento týden pekla znovu. Zařazuji do repertoáru... :-)

  • Lenka | 13. 2. 2015 22:41

    Výborný moučník! Poprvé jsem ho pekla minulý týden na "babinec" a zaprášilo se po něm, takže tento týden jsem ho upekla znovu pro rodinu a nevydržel ani dva dny... :-) Zařazuji do pečicího repertoáru... :-)

  • calwen.lucy | 2. 2. 2015 14:49

    Prosím vás, když jste dávali těsto fo formiček na muffiny, jak dlouho jste je pekli? Děkuju :-\

  • calwen.lucy | 2. 2. 2015 14:48

    Prosím vás, když jste dávali těsto fo formiček na muffiny, jak dlouho jste je pekli? Děkuju :-\

  • Lůca | 12. 1. 2015 17:54

    Jednou jsem ho doma vyzkoušela a byl báječný...ani den nám nevydržel :-D :-) a teď jsem nemohla najít recept, ale našla <3 <:-) :-)

  • Markéét | 2. 1. 2015 14:42

    Je to ten nejlepší moučník, který jsem kdy jedla :-[ :-)) <3

  • bohajda | 14. 11. 2014 08:58

    Dobrý den, pokud máte rádi čokoládu tak Vám dlouho nevydrží ( u nás životnost tak 2 - 3 hodiny). Jinak já jsem ho měla jednou na internátu asi 10 dní protože jsem na něj zapomněla a když jsme ho objevila byl plesnivý :-(

  • šobrovka | 9. 11. 2014 21:27

    Dobrý den, prosím jak dlouho brownies vydrží dobré?? Chtěla bych napéct na vánoce (nakrájet na trojúhelníčky a ozdobit jako stromečky). Ale nemám představu ani zkušenost, jak dlouho vydrží. Děkuji

  • šobrovka | 9. 11. 2014 19:09

    Dobrý den, prosím jak dlouho brownies vydrží a je dobré?? :) Přemýšlím, že bych napekla na vánoce(nakrájela na trojúhelníčky a ozdobila jako stromečky), ale nemám představu ani zkušenost jak dlouho vydrží. Děkuji

  • Bebu | 1. 11. 2014 11:06

    Dnes jsem pekla a vypada to dobre. Mam horkovzdusnou troubu tak jsem pekla jen na 170° asi 20 minut :)

  • Rad92 | 15. 10. 2014 11:06

    Chvalim autora receptu! Napsan velmi srozumitelne a podrobne (viz popis vodni lazne). Take velmi chvalim doplneni receptu o komentare ctenaru. :) (y)

  • Cukrar Tom | 9. 10. 2014 13:28

    Brownies je jeden z nejlepších čokoládových receptů. Pro hezčí kurčíčku můžete po upečení naít ještě čokoladu navrch dortu a nechat ztuhnout a pokud jste dort přepekli poznate tak ze je hořký

  • Maggie | 1. 9. 2014 05:30

    Super recept! Snadné a opravdu výborné brownies :-) Moje nová oblíbená mňamka <3

  • stop.jedka | 15. 8. 2014 14:14

    Chutna to jak sracky a kurva se mi to nechtelo zpojit! Ale chlap to sezral :-* mel pak sracku!!

  • Dabel | 13. 7. 2014 10:08

    Skousel nekdo delat brownies ala Berta ze serilai Dva a pul chlapa ?? :-) tzv. vesele brownies

  • Seresei | 9. 7. 2014 14:02

    úžasný recept! zamilovala jsem se do něj :) Jen doplním, že se dá posypat i cukrem (nejlépe třtinovým), než dáte upéct, krusta je pak o něco hezčí

  • terezka | 10. 5. 2014 19:40

    je to super recept nejdřív jsem se divila že je to těsto nějaké husté ale potom to ta vajíčka rozředila - je to super recept ale trošku těžší ;-)

  • Veronika | 7. 5. 2014 18:21

    Tak teďka jsem to dooekla, jen mě štve že tam nemám tu krásnou leskou krustičku :/ doufám, že sem to moc neupekla, pokud jo tak aspoň vim pro příští, jinak skvělý recept, děkuji ani né těžký.. :-)

  • Majkíííííííííí | 25. 4. 2014 13:07

    já jsem taky v zahraničí, mouku jsem dala hladkou (resp. tu jedinou která je k dostání) a nic se tomu nestalo, naopak: chuťové buňky skáčou radostí ;-)

  • Markéta | 12. 4. 2014 22:03

    Myslíte si, že mohu nahradit polohrbou mouku hladkou?? Jsem v zahraničí a tady polohrubou nekoupím :(

  • Adéla | 12. 4. 2014 16:48

    Souhlasím. Brownies jsou o tom, že tam vyniká chuť té hořké čokolády, na které se to celé zakládá. Já dělám ze 100% hořké čokolády. Na Brownies nedáme dopustit :-) :-) :-)

  • Kristýna | 12. 4. 2014 14:17

    Naprosto úžasné! :3 Pekla jsem poprvé, podle receptu zvládne i naprostý neznalec, jako třeba já... :D Důležité je brownies dát do vhodné formy a správně upéct, takže až je dáte na normální plech, tak se nedivte, že jsou během pár minut hotové! Já je pekla něco málo přes půl hodiny, troubu máme novou, elektrickou, žádný dosluhující šunt, akorát byly ve vysoké formě. Kdo se zvládné řídit podle receptu, má delikátní brownies zaručeny! :)

  • Dmi | 28. 3. 2014 10:12

    Myslím si že Brownies jsou tak skvělé že nepotřebují vylepšení.. Peču poprvé, jsem muž a už nikdy nebudu věřit své přítelky ni "že to není žádná sranda" :-D

  • Fuj | 28. 3. 2014 09:04

    Ne nebylo. Nutela nemá s čokoládou nic společného. Je to jen lahvička plná palmového oleje, cukru a trošky kakaa.

  • Eva | 23. 3. 2014 19:08

    Velice dobréé ,dávám za 1 Ještě jsem na víc ,přidala nasekané lískáče ,mňamka :-) :-)

  • Barbora | 19. 3. 2014 10:11

    Každý má jiný způsob, myslím si, že kdyby jste se vyjádřil/a spíše radou, (já doporučuji to a to) než ponížením dotyčné osoby, Váš názor by byl více respektován. Tím, že napíšete větu typu: "Ach jo - pouzitvat hlavu asi nekoho boli ..." jen zbytečně zdůrazníte Vaší povrchní povahu.... :-! :-|

  • aaa | 15. 3. 2014 12:33

    Kdo muze napsat vymazat plech maslem a pote rozprostrit pecici papir ??? :-D :-D :-D To je prece ... K tomu aby se papir nehnul staci plech POKAPAT treba jen VODOU - A NEMUSIM SPINIT PLECH. Ach jo - pouzitvat hlavu asi nekoho boli ... 8-)

  • Catherine Zoe :-D | 8. 3. 2014 09:24

    Doufám :-D Chci to vyskoušet ;)) Potom ti napíšu :-P :-)) ;-)

  • Milan | 13. 2. 2014 21:32

    dal som na radu ostatných a vmiešal menej cukru, asi 100g a podarili sa perfektne :-) odporúčam!

  • Alma | 13. 2. 2014 15:27

    Myslíte,že když bych místo čokolády dala nutelu ,tak že to by bylo dobré? ;-)

  • štěstíčko | 28. 1. 2014 20:07

    Jo, pokud si nespletete 2 lžičky soli se 2 lžícemi soli, tak to bude určitě výborný.. :D

  • verča | 10. 12. 2013 19:52

    moc mi to chutnalo, dělala jsem to už asi třikrát a pokaždé se mi to povedlo :-) jednou jsem to ale zkusila jen se 4 vejci a bez soli a to je trochu lepší :-P

  • Aja | 20. 9. 2013 17:26

    15 minut úplně stačí, já to nechala na těch 25 a je přepečený, příště budu vědět :-)

  • Klaudia | 16. 8. 2013 14:58

    Ja som ich piekla iba 15 minut a boli vynikajuce, neprepecene, mali presne taku tu hustu vlhkejsiu konzistenciu a vsetkym chutili ;-)

  • an. | 29. 7. 2013 17:56

    asi taky záleží na čokkoládě :-))

  • Karla | 24. 7. 2013 00:27

    Dnes jsem pekla také poprvé, po dvaceti minutách jsem se šl podívat a je přepečené. Chutná jako obyčejná třená buchta...

  • Johana | 15. 7. 2013 21:57

    Mňam! :-*

  • Johana | 15. 7. 2013 21:56

    Slečna ale neřekla, že dělá muffinky. Pouze řekla, že brownies těsto dává do formiček (košíčků) na muffiny :-\ :-)

  • majda | 6. 7. 2013 08:39

    Brownies peču vcelku pravidelně a vždy se po něm jen zapráší:-) Dokonce jsem nedavno recept začala pouzivat i pro přípravu korpusu na dorty( nejsou pak tak suché jsou vlačné a šťavnaté) v kombinaci se šlehačkovými krémy,ať obyč nebo pařížskou jsou nepřekonatelnou dobrotou..

  • Martin | 23. 6. 2013 17:47

    WTF???Do muffinek tohle jsou brownies

  • Martina | 21. 6. 2013 22:21

    Ahoj, dělám něco podobného, ale do mufinek a přidávám rozdrcený hřebíček a mleté nové koření - dle chuti. Je to úžasné :-) Doporučuji vyzkoušet.

  • Monika | 26. 5. 2013 15:04

    Dělala jsem dnes po prvé...přesně podle návodu a pekla jsem asi 28 minut. Bohužel to vevnitř není mokré a vláčné, ale bohužel hodně nedopečené a mazlavé :-( Příště to snad vyjde.

  • legally-blond | 22. 4. 2013 15:06

    můžu poprosit o tahák? na jak velký plech, cca? Díky moc

  • Adéla | 22. 4. 2013 10:41

    Brownies je vynikající.... <3 <3

  • Monča | 7. 4. 2013 21:28

    Když to je právě ono - my neumělkyně se držíme receptu, kdežto zkušené kuchařinky pořád vylepšují a pak se ji to nepovede :-D

  • :-* | 5. 4. 2013 17:49

    Ta ky si mislíme :-) <3

  • Tobík a Lumík | 5. 4. 2013 17:47

    Ahoj všichni, tatínek Kravík nám dovolil upéci pravé americké braunýýýs a dokonce nám nakoupil suroviny!!!! <3 :-* Musíme říct, že se nám moc povedly, moc jsme si pochutnali. Dokonce jsme je donesli do školky a všechny děti i paní učitelka nás moc chválily za to, že to je moc dobré a hlavně za to, že jsme se rozdělili. Děkujeme za skvělý recept. Vaši oddaní T + L <3 :-* :-) :-[ O:-) <:-)

  • I.P. | 5. 4. 2013 17:31

    Lepší je dělat přesně podle receptu, alespoň na poprvé :-| Bříško má pak větší radost ;-) :-D

  • tatatata | 5. 4. 2013 17:27

    A co? =-O :-P :-D :-S

  • Mík | 5. 4. 2013 17:25

    K pekáči? Vždyť tam má být pečící papír :-* 8-) <:-)

  • CC | 24. 3. 2013 18:25

    Pointa je v tom, že to má být úplná placka, zapomenutím přidání prášku do pečiva tento recept vznikl...

  • R. | 21. 2. 2013 22:03

    Udělala jsem vše podle receptu, jen o 50g cukru jsem dala méně, pekla jsem jen 20 minut a stejně je to přepečené a krustička se nevytvořila. Vůbec se mi to jako americké brownies nelíbí :(

  • klára | 19. 2. 2013 19:29

    Stačí péct o něco kratší dobu, tak 20 minut (u elektrické trouby)

  • Markéta | 14. 2. 2013 22:23

    Díky za senzační recept. zamilovala jsem si tuto dobrůtku v "nejmenovaném fastfoodu" a díky tomuto receptu už si jej můžu dopřát doma a navíc jím oblažovat své blízké a přátele. recept je dokonalý, po vychytání si doby pečení a okopírování zde zmíněného nápadu s muffinovými formičkami není co dodat <3

  • Klára | 30. 1. 2013 16:35

    NTak jsem upekla, jen nevím proč, ale neudělala se mi tam ta lesklá krusta.. čím to může být?

  • changlee | 26. 1. 2013 19:10

    napoprve moc dobre ,trochu jsem ubral cukru a pridal jsem pul lzicky prasku na peceni at to neni uplna placka podavam se zmrzlinou a trochou slehacky, naprosta spokojenost

  • pan008 | 10. 1. 2013 18:54

    to dle bilo to nejlepši na světe povedlo se a moc dobré :-) :-P :-))

  • NONAME | 1. 12. 2012 11:58

    Jsem totální začátetečník a BROWNIES jsem dělala poprvé. Povedlo se všechno jak mělo :D DOPORUČUJU VŠEM :)

  • Lu | 13. 11. 2012 10:32

    Ahoj, vyšel mi z toho karamelový spečenec, sice s krustou, ale vnitřek absolutně moc sladký - nepoživatelný a mazlavý přichycený k pekáči, nízký.... vyhodim, taky je mi líto těch surovin.... :-$

  • ohnoyoko | 3. 11. 2012 15:12

    :D píše se tam 1/2 lžičky. takže půlka kávový lžičky :D takže jestli jsi tam dala polévkovou lžíci soli, nedivím se že to bylo hnusný :D

  • Věra | 14. 10. 2012 17:36

    Dnes jsem vyzkoušela, dala jsem tam dvě hořký obyč. čokolády z Lídlu cca 50% kakaa a třetí 80% kakaa (ale stačily by všechny tři ty obyčejnější), o 100g míň cukru a brownies je naprosto luxusní. Určitě si tenhle recept schovám a budu péct znova. A je to jednoduchý, za chvilku bylo v troubě a za další chvilku upečené. Děkuji za recept.

  • cowgirl | 26. 9. 2012 11:16

    :-D to je moc 1-2 lžíce chiiiiiii

  • Monča | 21. 9. 2012 11:03

    Brownies jsem nikdy nejedla, ale je výborný. Cukru jsem dala méně, aby to nebylo přeslazené, vajec jsem dala jen 5, víc jsem doma nenašla :D čokoládu mají dobrou v Lidli, cca 27 korun za 200g a má 52% kakaa. (orion, figaro a podobné mají kolem 35% a cenově jsou dražší) chuťově moc dobrý, akorát ta konzistence mi přijde jako sražená.. Na plech bych to nedávala, bylo by to příliš tenké, pekla jsem ve větší hranaté pánvi (vhodná i do trouby!), nemusí se vymazávat, je nepřilnavá a nepřipéka se. Díky za recept, určitě budu péct častěji. :-[

  • j | 3. 9. 2012 12:20

    reaguji na 2 polévkové lžíce soli...:-O

  • j | 3. 9. 2012 12:19

    Dobrý úlet !!!! Asi nepečete často, co? :-O

  • Anonym | 14. 8. 2012 19:35

    Newm co tady někdo řeší, péct neumím a dopadlo to lépe než některé brownies, co jsem kdy jedla.....recept je superv ;-)

  • já | 6. 7. 2012 00:26

    Prý super je to, když ten kousek brownies dáte do skleničky, přidáte kopeček zmrzky a do poloviny zalijete horkým pressem ;-)

  • lišej | 25. 5. 2012 22:12

    Ahoj všem! Péct moc neumím, vlastně skoro vůbec, ale dopadlo mi to skvěle. Přihodila jsem tam ještě brusinky a nasekané mandle, vypadá to moc hezky, voní to a je to jedlé! Recept je naprosto v pořádku :-)

  • Tereza | 12. 5. 2012 21:31

    Tak jsem právě dopekla, byl to můj prní pokus o brownies, recept jsem přesně dodržela, ale bohužel můj výtvor má do brownies dost daleko.. Vůbec není vláčné, podobá se spíše betonu, tak nevím, kde jsem udělala chybu :-!

  • xxxx | 11. 5. 2012 17:59

    vyšlo mi z toho, prostě něco, je to divný recept...

  • Martinka | 9. 5. 2012 18:28

    špetek :D bylo tam půl lžičky :D a ja do buchtiček nedávám žádnou sůl není podlš me třeba..

  • Kačka | 29. 4. 2012 11:10

    Nene, to znamená polovinu kávové lžičky, té malé, co si dáš do hrnku, když si uvaříš čaj nebo kafe...

  • Miran71 | 21. 4. 2012 18:43

    Super recept :-P

  • :-) | 5. 4. 2012 18:44

    v receptu je uvedeno 1/2 lžička, to znamená polovinu čajové malé lžičky! tak příště :-)

  • xxxxxxxxxxx | 4. 4. 2012 16:43

    ahoj,zkousela jsem tento recept , ale vysel mi z toho uplnej BLYVAJZ!!!!!!! :'( bylo to slany jak neco.ja nevim,ale vazne jsem tam mela dat 1-2 polivkovych lzic soli nebo spis špetek????!!!!tolik vyplejtvanych ingredienci. :-X :-$ ach jo. :-( :'(

  • Žanetka2411
    Žanetka2411 | 5. 3. 2012 14:54

    VÝBORNÉÉÉÉ , MOOOOC DĚKUJI ;-)

  • Radim | 22. 2. 2012 20:47

    Mám dotat, jaký cukr tam patří? :)

  • zuzka | 2. 1. 2012 18:05

    super !!! vysly mi uplne krasne, a to i presto, ze jsem pouzila pouze hladkou mouku a trochu prasku do peciva (jina nez hladka, neni zde ve Spanelsku k sehnani).

  • Zuzka Gita | 7. 9. 2011 18:44

    Luxusni !Lepsi,nez nadivane buchty.Nejvic chutnala manzelovi a babicce :-* Moc Chvalim a dekuji :-*

  • dan 18.7 2011 | 18. 7. 2011 17:26

    Říkali jsme si , že si něco upečem a tak jsme hledali až jsme našli tento recept divali jsme se na to a vypadalo to docela dobre . Tak jsme je upekli ale jako muffiny je to dobrá verze odle me je to jeste lepsi my jsme si ten recept trochu poupravili a udelali jsme dobre toho cukru jsme dali min a je to lepší na vrch jsme dali trochu kokosu a je to vynikající ;-) danecek 12 let :-!

  • Anna16 | 17. 5. 2011 18:31

    Recept je dobrý, jen cukru dávám méně (asi 100g + sáček vanilkového) a mám vlastní způsob na přípravu. Do rozpuštěného másla s čokoládou dám všechno, krom vajec. Pořádně zamíchám a potom postupně přidávám vajíčka. :-)

  • Zdenka | 18. 3. 2011 21:03

    Naprosto skvělý recept, dávala jsem to do papirových košíčků jako muffiny a jen se po nich zaprášilo.Nejlépe chutnaly 2 kousky co jsem dala uležet na 2 dny do lednice .Jako muffiny se ale samo musí péct jen chvilku .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Brownies
Moučníky Ostatní Zákusky Buchty Pro děti Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hořká čokoláda Kakao Máslo Pečící papír Polohrubá mouka Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Třešňovo-čokoládové muffiny

Třešňovo-čokoládové muffiny

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Pribináček

Pribináček

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
53
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
53
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
46
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
45
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Americké "Sloppy Joes"
Americké "Sloppy Joes"
Americké bochánky
Americké bochánky
Americké brambory III.
Americké brambory III.
Americké Brownies (vynikající)
Americké Brownies (vynikající)
Americké cukroví
Americké cukroví
Americké čokoládové cookies
Americké čokoládové cookies
  • Recepty.cz
  • Americké Brownies
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact