Brambory (nové, nebo s pevnou a zdravou slupkou) pečlivě kartáčkem očistíme a opláchneme. Potom je rozkrájíme na osminky.
2
Do hlubšího plechu vložíme papír na pečení. ( před použitím jej můžeme zmačkat do kuličky, lépe potom kopíruje tvar pekáče)
3
Vlhké brambory rozprostřeme na papír, posypeme grilovacím kořením a špetkou majoránky. Rukama dobře promícháme a opět rovnoměrně rozprostřeme. Nesolíme! Brambory osolíme až na talíři.
4
Nepřidáváme žádný tuk, není tady k ničemu, brambory jsou po upečení chutnější a nematlají se.
5
Troubu rozehřejeme na 180-200°C (horkovzdušná-klasická). Pečeme 20 - 30 minut. V průběhu pečeni třikrát promícháme, zároveň tím brambory při pečení uvolňujeme od pečícího papíru.