Okurky oloupeme a nastrouháme, přidáme sůl, cibuli na nudličky a promícháme, zakryjeme a 2 hodiny necháme stát. Potom jemně vymačkáme, slijeme tekutinu. Přísady na nálev svaříme a horký vmícháme do zeleniny. Hned naplníme do skenic a sterilujeme 20 minut při 85 °C. Konzumujeme nejdříve za 14 dnů.
Recept ,,Americké okurky,,(nepátrám,který tu byl dřív,ale je stejný).
Máme raději z nakládaček,salátová okurka je taková ,,blátivější,,.
Marie Svobodová
|10. 8. 2006 15:51
Dělala jsem již 2x a použla jsem hrnek o obsahu 0,25 litru, jen toho cukru jsem dala trochu míň. Jinak moc dobré.
Petr
|29. 7. 2006 11:32
Hrnkem se mysli hrnek s obsahem 0,2 ; 0,25 ; 0,33 litrudik za odpoved
Marie Svobodová
|27. 7. 2006 22:00
Vyzkoušela jsem jen jednu sklenici, 14 dnů jsem nečekala, po otevření byla okamžitě pryč. Měla jsem trochu pocit, že by stačilo méně cukru, ale rodina mě ubezpečila, že i tak je výborné.
Tereza Jarčušková
|24. 5. 2006 14:22
Podľa mňa by to šlo, veď cuketa sa dá nakladať narezaná na rezy s nakladačom alebo iným spôsobom ako uhorky.
Anonym
|24. 5. 2006 12:18
A co to tak zkusit s cukínou namísto okurek,to by nešlo?
Tereza Jarčušková
|24. 5. 2006 10:52
Čalamádu s kari ešte nemám. Ukladám : )))
Pavlína Svitáková
|24. 5. 2006 10:39
To se hodí až bude plno okurek,s tím kari to je zajímavé.