• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Americká mrkvová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Americká mrkvová buchta

autor: magazinka
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 42
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Americká mrkvová buchta
Americká mrkvová buchta
Americká mrkvová buchta
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na koláč
    • 2
      hrnek hladká mouka (Čtvrtlitráčky)
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička bi-soda
    • 1
      lžička skořice
    • sůl 1/4 lžičky
    • olej 1 a půl hrnku oleje
    • 2
      hrnek moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 2
      hrnek mrkev
    • 1
      hrnek nasekané ořechy
  • Poleva
    • 125
      g máslo Změklého
    • 250
      g tvaroh Změklý
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 225
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme troubu na 180 °C. Smícháme prvních pět ingrediencí a odložíme je stranou. Smícháme dohromady další tři ingredience (nejlépe elektrickým mixérem) a postupně přisypeme již promíchanou mouku s práškem do pečiva, skořicí, solí a sodou. Poté přidáme mrkev a ořechy. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku (20x30 cm nebo obdobného).
2
Pečeme 50-60 minut. Po upečení necháme vychladnout a vytvoříme polevu (dobře promixujeme všechny přísady). Navrstvíme na koláč a můžeme vložit na hodinu do ledničky (i poté můžeme koláč uchovávat v lednici).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americká buchta

Americká buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová buchta

Mrkvová buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • silvik T.
    silvik T. | 22. 1. 2015 20:13

    Moc dobrá a vláčná buchta.Během večera zmizela.

  • silvik T.
    silvik T. | 22. 1. 2015 20:12

    Moc dobrá a vláčná buchta.Během večera zmizela.

  • Soňka | 24. 9. 2013 15:36

    Dnes jsem zkoušela,dala jsem na doporučení jeden hrnek cukru a je fakt luxusníííí!Lepší jsem dlouho nejedla.Děkuju za recept :-)

  • kofola33 | 13. 6. 2013 17:39

    Trochu jsem spojila tenhle recept s tim, co jsem uz mela a vysledek je genialni:-) Cukru jsem dala jen jeden hrnek, sladke je to dost i diky mrkvicce a pridala jsem strouhany muskatovy orisek a tluceny hrebicek. Oleje jsem taky ubrala, takze jeden hrnek. Jako polevu jsem pouzila soft cheese Philadelphia, mlety cukr a trochu citronove stavy. Ale je skvely i bez toho. Diky za inspiraci!

  • prdka | 31. 5. 2013 18:36

    ten moučník jsem pekla už 4 krát.Napoprvé byl suchý, ale potom se mi povedl.

  • dafffca | 5. 10. 2012 10:53

    Buchtu jsem vyzkousel uz dvakrat. Je moc stavnata a dobra. A vubec jsem na ni nedelal zadny krem ani polevu. Je to zbytecne. Mozna bych tak jeste na ni mohl dat citronovou polevu z citronu a praskoveho sukru, ale je to podle mne zbytecne. Take jsem nemichal oddelen cast a pak druhou cast jak je v receptu napsane, vsehcno nacpat do velke mise, zamichat rucnim mixerem na plech a upect. V horkovzdusne troube byla hotova asi za 25 minut na 180 stupnu. A na druhy den mi prijde jeste lepsi nez hned po upeceni.

  • myrtil1 | 27. 11. 2010 21:54

    Mám ráda sladké, ale v tomhle receptu je tolik cukru, že to ani nemůžu pozřít. Pokud budu buchtu ještě někdy péct, dám ho nejméně o třetinu míň. Příliš sladká je i poleva. Navíc na jazyku cítím pachuť sody - nevím, čím to je, protože jsem jí dala jen rovnou kávovou lžičku.

  • Tereza Samiecova | 1. 5. 2010 08:53

    Já znám podle betty mcdonaldové polevu z : másla+tvarohu+cukru+pomeranče (šťáva+kůra)jinak je fakt dobrý moučník

  • Luba Jurcakova | 25. 1. 2009 18:08

    Tento recept priniesla dcera z anglicka, nie su tam orechy a na polevu ide Cream Cheese, ale ked nemam tak davam Lucinu (2 vanicky neochutenej). Mozem povedat ze kazdy kto ochutna pyta recept, uz ich mam natlacene dopredu!

  • Adéla Svobodová | 22. 3. 2008 13:55

    Tento moučník je opravdu skvělý

  • Anonym | 24. 11. 2007 19:04

    come

  • Hela - | 3. 8. 2007 14:04

    Markétko, tvarohovou vrstvu můžete zbrázdit vidličkou, nebo rozehřát trochu čokolády a lžičkou pocákat. Ale už jsem tu psala, buchta je výborná, tvaroh jí kazí. Chce to něco pikantního, citronovou polevu navrch nebo džem dovnitř.

  • Markéta Valentíková | 3. 8. 2007 12:09

    SKvělý koláč. Dala jsem na rady všech těch, co pekli přede mnou a dala míň cukru i oleje. Bohatě to stačilo, sladké i mastné to bylo dost. Buchta je dost vysoká. Jen mi někdo poraďte, jak nahoru plcáte tu tvarohovou polevu??? Když to jen tak rozetřu, nevypadá to moc vábně.. :o(

  • Radmila Magazu | 30. 7. 2007 02:40

    Jeste, Marketo, v USA je k dostani tvaroh - pod nazvem Farmer's Cheese - ve vsech vetsich supermarketech

  • Sabina Trojanová | 10. 6. 2007 09:15

    Výborná věc, ale pozor na olej, dala bych tak polovinu, (stejně tak cukr) protože byla moc mastná. Stejně byla hned pryč :-))) Nahoru jsem ještě na polevu dala ananas a chutnalo to skvěle :-))

  • Hela - | 24. 5. 2007 17:50

    Vyzkoušela jsem. Dala polovinu cukru i oleje, pekla jsem na plechu. Určitě jí budu dělat zase, ale na pekáči, prokrojím ji, promažu vynikajícím Rebarborovým džemem s ananasem (recept zde v kuchařce) a povrch poleju citronovou polevou. Zdá se mi, že ten tvaroh to ubíjí.

  • Radmila Magazu | 21. 5. 2007 23:30

    Marketo, po americku je tam cream cheese:-))

  • Helena Kučerová | 21. 5. 2007 10:55

    Buchta byla dobrá, vláčná, ale moc sladká, i když jem dala asi o třetinu cukru méně do těsta i polevy. Taky mi vyšla moc vysoká, i když jsem dala větší pekáček, než byl doporučen. Klidně by mohla být na normální plech. U nás doma se nějak neujala a nesnědla. Asi jsme zmlsaní.

  • Gábina H | 18. 5. 2007 11:02

    Markéto, je tu podobný recept "Mrkvová buchta z Austrálie", kde používají na polevu cream cheese

  • Marketa F. | 17. 5. 2007 18:58

    Radmilo, nevite, co je v te buchte puvodne misto tvarohu? V Americe se tvaroh neprodava, rekla bych ze tam bude cream cheese? Rada bych ji taky zkusila.

  • Eva | 16. 5. 2007 11:41

    Moc dobré, polevy může být i více. Doporučuji.

  • Jarka O. | 14. 5. 2007 10:23

    O víkendu jsem pekla, zpracovala jsem zbylou mrkev ze sklepa. Buchta je vláčná a moc dobrá, dávám 1. A určitě jsem ji nepekla naposled :-)

  • Jana Píšová | 27. 3. 2007 14:01

    Včera jsem ho pekla a moc mi ho vychválila celá rodina!!!jen ještě do té polevy jsem přidala trochu zakysané smetany a je to s tím také moc dobré!!!cukru jsem dala dle rad jen půlku a je fakt, že je to sladké tak akorát!!!!DOPORUČUJI VŠEM!!!!!

  • Adéla | 13. 11. 2006 10:58

    Buchta je opravdu výborná, jen dám o polovinu méně cukru, jak v buchtě tak i v poĺevě

  • Adéla | 1. 8. 2006 15:51

    Vážně výborná, ale oleje dávám tak půl až jeden hrnek. A polevu z tvarohu, van. cukru a skořice. Vždy se po ní jen zapráší!

  • tom | 10. 6. 2006 00:36

    Dost dobrej mrkváč mužu jen doporučit.Dělám ho v práci.

  • Anonym | 5. 5. 2006 07:51

    Buchta je moc dobrá. Do těsta jsem dala jen 1 hrnek cukru a 1 hrnek oleje, do tvarohu cukr podle chuti.Sypala jsem skořicí.Super.

  • Petra Jirsová | 17. 2. 2006 21:36

    Poslechla jsem ostatní názory a dala méně cukru a je to výborné.Ještě jsem nenarazila na někoho,komu by nechutnal.

  • Monika | 17. 1. 2006 12:52

    Dělávám něco podobného. Oleje jen 1/2 hrnku, 1 celou plechovku drceného ananasu (i se šťávou) a také mnohem méně cukru (cca 1 hrnek). Krém - 2 kysané smetany a dvě šlehačky v prášku a 2 vanilkové cukry - ušlehat. Je moc dobrá druhý den vychlazená z lednice.

  • Anonym | 17. 1. 2006 09:55

    Buchta je moc dobrá. Dávám o polvinu míň cukru do těsta a do tvarohové hmotxy dávám cukr podle chti. Sypala jsem pomletýma oříškama smíchanýma se skořicí-moc dobrý a vynikne ještě víc chuť buchty ve které jsou taky oříšky a skořice.

  • Biba | 6. 12. 2005 23:29

    Takze americka buchta sa pecie uz aj na Kanarskych ostrovoch najprv som spravila s polovicnej davky,pretoze som to chcela do tortovej formy,ale bola to velka chyba,pretoze toho bolo malo.Ja som dala pre zmenu lieskove orechy a menej oleja.Prave teraz dopekam druhu varku a zajtra uz fici do restauracie na predaj,tak som velmi zvedava ci aj tam zozenie uspech.Biba

  • magda | 29. 11. 2005 07:26

    Včera jsem ji pekla. Je opravdu moc dobrá.Cukru jsem dala téměř o polovinu míň než je v recptu a asi o 5dkg míň i do tvarohové polevy.

  • Mirka | 26. 11. 2005 01:12

    Upekla jsem buchtu uz trikrat za sebou! S polovicnim mnozstvim cukru slavim zde v San Diegu ohromny uspech. Polevy davam ruzne...

  • Kafenka :-) | 20. 11. 2005 14:36

    Tak právě mi ji mamka poslala na ochutnání, trošku si ji upravila, místo tvarohové polevy udělala polevu citrónovou a bylo to naprosto vynikající.

  • Lenka | 9. 11. 2005 09:25

    Buchta je opravdu výborná, protože moc nesladíme, dala jsem poloviční množství cukru a to třtinového krystalu.A poleva je velice zajímavá a osvěžující, i u té jsem snížila množství cukru podle chuti.

  • Kristýna | 8. 11. 2005 07:37

    Nemá to chybu !!!Po všech varování jak je buchta sladká jsem udělala takovou odlehčenou verzi: misto 2 skl. cukru jsem dala necelou 1, sodu jsem vynechala a jelikož jsem neměla ořechy, dala jsem nasekané mandle a nemělo to chybu. Na polevu jsem dala méně másla a více tvarohu a navrh posypala skořicí.Po vychlazení je buchta vynikající.

  • Jana Kozlová | 23. 10. 2005 08:34

    Bylo to vynikajici dneska jdu peci znova. Musela jsem už dávat recepty všem navštěvnícim které u nás byly. Díky moc za skvěly recept

  • Katka | 4. 5. 2005 10:49

    Je vyborna, po jednom dni v lednicce se rozlezi a je jeste lepsi:), pridala jsem hrozinky a ubrala cukru.

  • M H4 | 3. 4. 2005 19:21

    Nebylo špatné, jen jsme ubrali cukr. S ním by to bylo asi dost sladké.

  • Martina | 14. 2. 2005 08:26

    Buchta je výborná, snad trochu víc sladká

  • Lucie | 24. 1. 2005 11:33

    Vynikající, úplně stejná jako dostanete v Americe.

  • Hanka | 14. 12. 2004 14:43

    Strašně moc dobrá:))) Vřele doporučuji!!!

  • Barbora | 3. 12. 2004 09:15

    Určitě je moc dobrá

  • Petra | 25. 11. 2004 14:17

    super, super , taky doporučuju

  • LENKA | 18. 11. 2004 15:46

    Opravdu vynikající :-)

  • Anonym | 2. 9. 2004 09:14

    V Německu se jedlá soda koupí v lékárně, zkusila bych to tam.

  • Kuchařka on-line | 1. 9. 2004 16:17

    Místo jedlé sody můžete použít amonium (cukrářské droždí) myslím, že by šly i použít 2 lžičky prášku do pečiva místo zmíněné jedné. Určitě nějaký kypřící prostředek prodávají i v Německu.

  • Olga Stobart | 1. 9. 2004 13:20

    Co by se dalo dat misto sody ? Ja jsem v Nemecku a tady sodu nemaji, anebo ji neumim najit...

  • Lucka | 23. 8. 2004 12:31

    Jakých ořechů? (vlašských?)

  • HANKA | 7. 6. 2004 20:51

    VÝBORNÁ,TAKY DOPORUČUJI

  • Mája | 25. 5. 2004 11:36

    Super, vyzkoušeno, doporuřčuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bi-soda Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Mrkev Nasekané ořechy Olej Prášek do pečiva Skořice Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Paprikový salát

Paprikový salát

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Čokoládová bábovka bez vajec

Čokoládová bábovka bez vajec

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Nakládaný králík se zakysanou smetanou  Dočík

Nakládaný králík se zakysanou…

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné chipsy z hlívy

Špagety s cuketou a olivami

Špagety s cuketou a olivami

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

84
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
84
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
51
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
51
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
43
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Americká buchta
Americká buchta
Americká kukuřičná polévka
Americká kukuřičná polévka
Americká kukuřičná polévka BIG super
Americká kukuřičná polévka BIG super
Americká okurková čalamáda
Americká okurková čalamáda
Americká pizza
Americká pizza
Americké "Sloppy Joes"
Americké "Sloppy Joes"
  • Recepty.cz
  • Americká mrkvová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact