• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Americká buchta
Napište svůj komentář k receptu

Americká buchta

autor: Lidka Kábrtová
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 234
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Americká buchta
Americká buchta
Americká buchta
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 4
      ks vejce
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      hrnek vlašské ořechy hrubě posekané
    • 0,50
      hrnek rozinky
    • 3
      hrnek jablka na kostky krájená - ne strouhaná
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Krupicový cukr, vejce a olej ušleháme a přidáme všechno ostatní. Vlejeme do vymazaného a vysypaného plechu s vysokým okrajem a pečeme při 180 °C.
2
Koláč je velmi vláčný. Lze péct i jako muffinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Americká okurková čalamáda

Americká okurková čalamáda

Americká pizza

Americká pizza

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kjik | 6. 5. 2015 20:49

    Před chvílí jsem do pekla, první ochutnávky moc dobrá a krásně voní :-)

  • Zuzana | 2. 3. 2015 19:32

    není to škoda? Ubírat vejce. Je to zdroj bílkovin.

  • Wio | 14. 5. 2014 11:45

    Teď jsem dopekla..Je výborná a i ingrediencí neni potřeba moc! :3 Výborná! :)

  • alenaeb | 9. 3. 2014 18:17

    Dnes jsem udelala- presne muj recept-rychly-jednoduchy-VYBORNY!!!!

  • Lucie | 27. 2. 2014 11:09

    Pšeničnou mouku jsem vyměnila za jeden hrnek pohankové a jeden hrnek rýžové mouky a je to výborný! Stále jemná, kyprá a vláčná buchta, jen ještě znatelně lehčí. Ubrala jsem dvě vejce a úplně stačí :-)

  • Lucie | 27. 2. 2014 09:30

    Recept je skvělý a už pětkrát se stal základem pro mé buchty. Trochu ho ale obměňuji: - vynechávám rozinky a kakao - přidám čerstvý strouhaný zázvor (kousek cca 7 cm délka a 1 cm v průměru - dost velký kus) - skořice dám dvojnásobnou dávku + doplním i hřebíček (5 ks roztlouct v moždíři) - kypřícím práškem šetřím, navíc dávám raději ten do perníku - cukr používám třtinový a někdy trochu dochutím javorovým sirupem, má to karamelovější chuť Jednou nebyly k dispozici ořechy, tak jsem nahradila půlenými mandlemi a bylo to skvělé :-[ Je perfektní, že je recept tak jednoduchý, vše se měří na hrníčky, míchá dohromady jak když vařili pejsek s kočičkou a pak je z toho pokaždé tak výborná a kyprá buchta. Teď to jdu zkusit z pohankové mouky, dám vědět :-))

  • zloobidlo | 26. 1. 2014 14:46

    diky za vyborny recept.....:-)

  • Pavla | 11. 10. 2013 10:56

    Včera jsem ji dělala a dneska mám prázdný plech! Úžasná, vláčná, bomba!

  • bambi, | 26. 9. 2013 16:23

    a jak dlouho se pece?

  • kikihrib | 17. 4. 2013 18:37

    Peču ji teď,místo jablek sem dala banány a místo ořechů čokoládu.Tak čekám na výsledek. O:-) :-\ :-))

  • olanza | 27. 3. 2013 13:30

    Báječná a vláčná ryhclo-buchta:-) Doporučuji všem!

  • petra | 19. 3. 2013 19:08

    tuto budchtu nás naučila učitelka na základce když jsme meli vaření a tak zachutnala že jí dělám 15 let

  • Míša | 17. 3. 2013 14:28

    Buchta výborna, ale zkusila jsem v pekáči na vrchu těsta vyložit plátky jablek a jedině mohu doporučit...:-)

  • kristýna šímová | 19. 2. 2013 11:02

    líbí se mi to :-)

  • Minnie | 17. 2. 2013 14:07

    <3 nejlepší <3

  • david | 8. 1. 2013 14:00

    dobra buchta

  • peblousek
    peblousek | 15. 10. 2012 20:44

    buchtu jsem dala na cely plech, coz jsem asi nemela, protoze buchta moc nenabehla a je moc placata, nebo jak bych to jinak nazvala, ale jinak se da. Bohuzel ale znam lepsi recepty s jablky, takze k tomuhle se asi uz nevratim.

  • Opijo
    Opijo | 2. 9. 2012 11:36

    Výborná, jednoduchá, rychlá :)

  • :-) | 25. 8. 2012 19:53

    Hodně dobrá buchta ;-)

  • anonim | 1. 6. 2012 17:43

    Dobrá a snadná...píšete tady,že přidáváte i mléko,aby těsto nebylo tak tuhé. Vůbec! mléka není potřeba,jde to aj tak. :D

  • g | 28. 3. 2012 16:39

    Buchta vypadá velmi slibně, jen se chci zeptat, jak dlouho jste ji v troubě nechali??

  • OloZX6R | 18. 3. 2012 16:43

    Loni jsem objevil tento recept a vyzkoušel. Od tý doby jí peču vždycky, když mám čas a baštíme jí s manželkou. Určitě se může použít míň oleje i cukru, variací obměny je hodně moc. Hlavní je jednoduchost a rychlost. Všem doporučuji. Zatím se nestalo, že by někomu nechutnala a třeba zbyla 8-)

  • Nikol | 4. 12. 2011 18:54

    Zkoušela jsem mnoho buchet.. Jedna suchá, jiná mě chuťově zklamala.. Jiná chutnala mě, ale taťkovi ne. Touhle buchtou se zavděčím všem. Jednou jsem ji vzala i k sestře, když jsem u ní spala a ona, její spolubydlící a sestry přítel ji během hodinky snědli. Brala jsem tam 3/4 plechu. I taťka je nadmíru spokojen - jen kvůli němu nesmím přidávat rozinky.. Tahle buchta je opravdu perfektní.. Jeden kousek (zapomněli jsme na něj, jinak by nezbyl ani ten :-) ) nám v lednici zbyl a i po čtyřech dnech byl kouzelně měkký.. Můžu jen DOPORUČIT. :-) Pozn. V troubě mám další plech, už se mi peče. ;-)

  • Klárča | 6. 10. 2011 16:26

    Buchta už se peče.. :-) .Ale podle chuti těsta bude fakt luxusní :P..dík moc za recept ;-)

  • GAbina | 27. 9. 2011 07:49

    VYborna!!!!!!!! <3

  • Andrea | 10. 9. 2011 17:10

    Buchte je fakt skvělá :-) ... je krásně vláčná a moc nám všem chutná .... Nemela jsem orechy tak je to jen s jabky a skořicí a taky je to dobré ... <3

  • Bibinka | 19. 7. 2011 15:46

    Buchtu, podle tohoto receptu, pecu uz skoro dva roky a opravdu se po ni u nas pokazde zaprasi :-) Jen nedavam rozinky ;-) Je to perfektni a rychla priprava a da se do ni misto jablicek dat treba i jine ovoce, jako ananas a podobne, holt podle toho,co ma clovek po ruce, skvele :-) :-*

  • Martin | 21. 5. 2011 17:12

    No je dobrá jen se bojim těch nastrouhaných jablek, pač jsem nenašel normální ale jinak vypadá jako muffin dobře tak snad :)

  • Jana | 1. 5. 2011 14:24

    Buchta byla vynikající,vydržela jsem hustotu a i bez mléka dala na plech a prostě mnamka :-) :-) :-)

  • Katie | 15. 4. 2011 12:23

    Akorát jsem ji dopekla a musím uznat, že je fakt výbnorná. Je mi jen 15 let, ale musím se pochválit, že jsem ji zvládla výborně ;-) do těsta jsem taky přidala trochu mléka, protože se mi zdálo trochu husté. Z ovoce jsem použila rozinky, jablko a hrozny.. chuť je taková víc pestřejší ;-) Děkuji za recept :-)

  • stana | 26. 3. 2011 16:30

    dekuji za receptik,i pro me to bylo snadne :-)

  • Ejný | 13. 2. 2011 17:54

    Tak akorát je v troubě..tak jsem zvědavá jak to dopadne..:) děkuju za recept:)

  • Bára Lomová | 12. 2. 2011 09:59

    z těsta jsem nedělala buchtu ale muffiny a jen se po nich zaprášilo a okolí pělo samou chválu, 1* <3

  • tulík | 6. 2. 2011 19:39

    Dnes jsem jí vyzkoušela, a je na přípravu lehká a to je super. Je moc dobrá ;-)

  • Macek | 5. 2. 2011 14:06

    Tak se nechlub a ukaž tady:-) uvidíš na příspěvkách :-D

  • klaudie007 | 2. 2. 2011 10:36

    Výborná buchtička. Rumíček jsem dle komentářů také přidala. Děkuji za recept.

  • maxlik | 31. 1. 2011 14:28

    jo je dobrara ale znam lepsi :-|

  • elldarka | 21. 1. 2011 12:52

    Bezvadná, vláčná, paráda, určitě jsem ji nedělala na posledy..

  • Hanyyy | 12. 1. 2011 07:36

    Velice dobrá buchtička,ale jelikož se mi taky zdálo těsto dost tuhé,přidala jsem trochu mléka a vůbec jsem s tím neměla potíže.Doma všem chutnala,tak že dávám za jedna ;-) ,jen tak dál.

  • edda | 6. 1. 2011 19:04

    výborná, dělala jsem jí už několikrát a vždycky se povedla, díky za skvělý recept :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 7. 12. 2010 16:09

    Doplněno, díky.

  • Petulka | 7. 12. 2010 10:03

    nevím kdo to je,ale je výborná a mooooooooooooc :-)

  • pippiva
    pippiva | 7. 12. 2010 09:54

    Dobry den,chtela jsem upozornit,autorem tohoto receptu je Lidka Kabrtova.

  • Petulka | 7. 12. 2010 08:26

    jojo taky to bylo hustý ikdyž jse to vyšlehala tak jsem tam dala taky trochu mlíka aby se to aspoň trochu dobře dávalo na plech tak se to už peče a výsledek uvidíme zachvíli :-P :-\

  • ludwa | 26. 11. 2010 18:56

    tak to jsme dva :-D já taky nevyšlehal,tak jsem to musel zředit mlékem,tak snad se povede

  • Katka A. | 24. 10. 2010 16:32

    Zapomněla jsem vyšlehat ty tři ingredience :-D ale i tak se povedla. Příště se to už nestane, tak jsem zvědavá jak velký rozdíl mezi tím bude...Dávám 1

  • Alice Nušlová | 30. 8. 2010 16:07

    Upekla jsem tuhle buchtu jako muffinky, jen se změnou, že místo celého hrnku cukru jsem dala pouze půlku. Vanilkový cukr pak jeden sáček. A dostala jsem ooobrovskou pochvalu od rodinky :-) Tímto ji předávám Vám, Lidko, protože bez Vás bych se tímto úžasným receptem nemohla pochlubit :-)

  • Michaela Linhartová | 17. 8. 2010 09:18

    Vynikající..... 1*

  • Miroslav Adamec | 20. 7. 2010 16:58

    buchta moc dobra a rychlá :-) chválim :-)

  • Zdenka Kocmichová | 9. 7. 2010 13:19

    Mooc dobrá buchta. A jednoduchá. Díky za recept! Hodnotím za 1.

  • Rostislav Pavela | 11. 5. 2010 07:38

    Snadné a přitom opravdu chutné, Moje 3-letá dcerka si moc moc pochutnala a to je nejlepší odměna. díky.

  • Zora Manasová | 20. 3. 2010 21:07

    Lidka, máme rovnaký názor. Už som to aj písala, ale odozva z relevantných miest žiadna. No, uvidíme. Pekný víkend.

  • Lidka Kábrtová | 17. 3. 2010 21:56

    Děkuji všem. Už na tyto stránky chodiván jen málokdy, přístup k jejich vedení se mi nelíbí. Proto nepřispívám ani žádnými dalšími recepty.

  • Martina Pohlová | 17. 3. 2010 11:32

    Již dlouho jsem se nebála výsledku jako s touto buchtou... těsto tak husté že jsem se sním musela poprat ale vyhrála jsem ... krásně provoněný byt a dobře na bříšku co víc si přát! Teď jen čekat na večer co tomu řekne přítel. Paní Lidko jste jednička!

  • Ivona Niemczyková | 15. 3. 2010 21:24

    tak tahle buchta si fakt zaslouží pochvalu :))) Před chvíli jsem dopekla, a zkouším - mňam, mňam. :)) jednoduchá, no paráda, sice jsem neměla ořechy a rozinky, ale zkusila jsem místo toho trochu kokosu a je to taky lahoda. :)

  • Monika Š. | 14. 3. 2010 09:46

    Já koláče, buchty atd. moc nemusím a přítel je někdy nepříjemný kritik... Ovšem tohle nám moc zachutnalo!!! Udělala jsem přesně podle receptu a až na to loupání ořechů, které by mi tam ale rozhodně chyběly, fakt rychlé a snadné ;-)

  • Iva- Ma | 10. 3. 2010 17:52

    Paní Lidko K. vyzkoušela jsem.Přesně podle receptu jen bez rozinek /ty u nás moc nejdou/.A těsto dala do muffinek, bylo jich 24. Pekla jsem asi 35 min. Trošku sice některá nahoře lehce popraskala,dalo by se třeba pocukrovat nebo čokolád. polevou zakrýt.Ale není třeba,rychle mizí. Výborný recept, díky za něj a hodnotím 1, určitě si to zaslouží.

  • Lenka H. | 2. 3. 2010 17:35

    Buchta byla opravdu velmi povedená! A bohužel i velmi žravá - už je pryč.

  • markéta plíhalová | 24. 2. 2010 19:51

    Buchta všem chutnala...až mě to překvapilo!Je moc dobrá:)

  • marie rusnokova | 17. 2. 2010 08:07

    Jedna z nejlepších buchet!!Nádherně vláčná i když těsto je tuhé, výsledek je mňamozní :-).Oceňují super fígl ,krájení jablíček přes kolečko na bramborový salát.

  • Olga Zehnalová | 13. 11. 2009 20:41

    Ja mám tento recept aj s mliekom- asi 1 a 1/2dl, bez mlieka je cesto ozaj veľmi husté a jablk sa môže tiež pridať, ja som dala ešte jeden 3 decový sterilizovaných vo vlastnej šťave a buchta bola výborná, ostala dlho vláčna.

  • Kristýna Novotná | 4. 11. 2009 11:41

    Výborná buchta, budu dělat opět v neděli. Jen přidávám mléko, protože jinak se mi nedaří těsto "rozhňahňat" po plechu, jak je husté. Hodnotím 1*

  • Ivana Birtová | 2. 11. 2009 19:15

    Buchta byla dobrá, těsto husté, ale neředila jsem ho, dala jsem o něco méně cukru. Boule za ušima měli všichni, doma i v práci :)

  • Jana Ešnerová | 1. 11. 2009 16:33

    Těsto se mi husté nezdálo, je pravda, že jsem jablka trochu prolila rumem. Buchta se setkala s maximáním uznáním, dcera měla co dělat, aby urvala do krabice na kolej. Dávm za 1 a do oblíbených :-)

  • Kateřina Rudincová | 28. 9. 2009 10:08

    Buchta byla výborná, jenom bych ubrala trochu prášku do pečiva, na můj vkus tam byl dost cítit.

  • helus helus | 27. 7. 2009 13:40

    Túto buchtu pečiem veľmi často - je to naša raňajková buchta. Cesto je síce veľmi husté - ale výsledok stojí za to.

  • Lucie Blechová | 27. 7. 2009 08:53

    Buchta NEMÁ CHYBU, pekla jsem v sobotu a jen se po ní zaprášilo! Ubrala jsem také cukr a přidala rum, jak se radí v komentářích, a buchtička po upečení krásně vláčná, jemná a chuťově vynikající. Určitě jsem nedělala naposledy, zkusím i s jiným ovocem. Zasloužená 1!

  • Jana G | 20. 7. 2009 04:30

    Pridala som 2 vajcia, ubrala som 1/2 hrnceka oleja, pridala trochu rumu, v ktorom boli namocene hrozienka a kolac bol fantasticky.

  • Monika T | 18. 7. 2009 21:29

    Dala som menej cukru a bola fakt výborná :)

  • PajaP *** | 8. 6. 2009 18:14

    Hm...tak trochu jiná buchta, ale na me az moc sladka, priste uberu cukru.

  • Marketa Urbanova | 6. 6. 2009 14:47

    Buchta nás nenadchla. Je sušší, než by se dle komentářů dalo čekat. Chutově nijak výjimečná, ale příprava velmi snadná a rychlá. Děkujeme.

  • Martina Vaníčková | 7. 5. 2009 20:38

    Zrovna jsem dopekla, buchta je výborná... Dávám za 1

  • alžběta chottova | 26. 4. 2009 12:38

    Skvělý moučník, jen jsem musela přidat trochu mléka, těsto bylo příliš husté. Možná i proto, že jsem bílky nevmíchala rovnou, ale ušlehala sníh a přidala nakonec. Každopádně výsledek vynikající; na podobné recepty by tu měla bý speciální známka- nejméně jednička s hvězdičkou...

  • Iveta Janatová | 12. 3. 2009 13:47

    Tak máme vyzkoušeno a super,rychlé a lahodné,vláčné.

  • Jana Kubáčková | 15. 1. 2009 12:21

    Buchta je moc dobrá a rychlá. Dělala jsem bez rozinek a ořechů a dala jen půl hrnku oleje a vůbec to nevadilo.

  • Markéta Valentíková | 13. 12. 2008 16:02

    Výborná jablečná buchta! Ještě ji polévám čokoládovo-rumovou polevou a nemá chybu :o)

  • Dita Lukášková | 2. 12. 2008 21:50

    právě díky těm jablkám mi to připadalo, že to není vůbec suché. super american pie :-)

  • Terezie Pitelová | 26. 11. 2008 14:06

    Tak jsem zkusila a je vítečná fakt samá chuť doporučuji.

  • Míša Š. | 18. 11. 2008 10:32

    Na můj vkus suchá buchta.Mohla by být vláčnější,přidat džem nebo tak něco.Jinak chuťově dobrá.

  • Iveta Hodinová | 13. 11. 2008 22:02

    Výborná, všem moc chutnala. Dávám 1.

  • Mirka P. | 2. 11. 2008 18:59

    Lidko, vaše recepty jsou vážně super, jsem na to jako vy, rovněž studující matka...

  • Lidka Kábrtová | 2. 11. 2008 13:45

    Jsem opravdu ráda, že vám moje recepty chutnají. Nemívám moc času, tak se snažím vařit jednoduše a rychle. Letos se už bohužel moje děti smiřují s tím, že bohužel asi nezvládnu výrobu vánočního cukroví - čeká mě 5 zkoušek na VŠ a k tomu rozepsaná diplomka...

  • karolina bohackova | 2. 11. 2008 07:45

    Včera rychle upečeno. povedlo se, rychle snězeno, budu opakovat častěji. Nevím, proč mi recept dříve unikl. Dávám 1

  • Martina B. | 17. 10. 2008 12:39

    Jednoducha a tim i rychla priprava,vysledek perfetni.Po buchte se jen zaprasilo!!!

  • Věra Uhlířová | 28. 8. 2008 16:04

    Tak si tu tak sedím,buchta chladne na plechu,čtu si zbytek komentářů a v polovině jsem už neodolala a zvedla jsem se,že si kousek ukrojím.Buchta sice není moc vychladlá(doufám,že se nezdrcne),ale je výborná.Nejdřív mi připomněla buchtu,kterou znám,pak jsem ukrojila další kousek a další....a už ji misím nechat být,nebo se nevejdu do kalhot(za chvíli odjíždím).Dávám 1* ...pokapala jsem jí čokoládovou polevou a nedala rozinky(manžel je nejí)

  • Věra Uhlířová | 28. 8. 2008 15:13

    Právě jsem nandala na plech,jsem na výsledek opravdu zvědavá-to těsto-připadlo mi tuhé,ale mléko jsem nepřidávala,jsem zvědavá,co z toho bude.Určitě dám vědět.Jinak jsem asi pojala jablka na kostičky nakrájená trochu jinak-jak tu navrhjete použití kulatého kráječe na bramb.salát,tak jsem v porovnání s tím udělala asi moc veliké kostky...jak říkám,jsem na to teda dost zvědavá

  • Jitřenka Němcová | 27. 8. 2008 12:26

    Tuhle buchtu peču dlouho, ale včera jsem ji trochu pozměnila,tak se chci rozdělit o novou zkušenost. Namísto jablek jsem do buchty nakrájela na kostičky švestky,které jsem koupila.Byly veliké, krásné, ale nedobré. Nehodily se k jídlu ani na knedlíky, tak jsem je zkusila dát sem. A výsledek je fantastický, troufám si říci, že lepší, než s jablky. Švestky buchtě dodají prima vůni i chuť. Zkuste a napište, jestli vám to taky tak chutnalo.

  • Olga Zehnalová | 26. 8. 2008 10:33

    Mirka P., velmi pekne ďakujem, ani som nepočítala , že tak rýchlo niekto zareaguje. Už je to tam, ešte raz "ďakujem".

  • Mirka P. | 25. 8. 2008 21:13

    Olgo, je to ta ikonka nad fotografií nejvíce vpravo. Vypadá jako žlutý kufřik s modrou kytičkou :-))).

  • Olga Zehnalová | 25. 8. 2008 20:12

    Buchta je výborná, chutila všetkým, chcem si ju dať do "obľúbených", len bohužial neviem ako, je to smiešne, ale je to tak.Poradí mi niekto?

  • Dana Minaříková | 25. 8. 2008 10:47

    Je naprosto úžasná, voní, a je hlavně rychlá. V plynu to bylo středně za 30min hotový, a myslím že i tak rychle zmizí...Ani jsem ji neředila mlékem.

  • Jana Kozlová | 9. 8. 2008 12:22

    Známe a děláme je vláčny a výborny pro ty zdravěji žijící :)) doporučuji přidat celozrnou mouku cca tak z 1/5 a o 1/2 hrnku více jablek protože celozrná mouka více váže vodu

  • Mirka P. | 29. 6. 2008 14:11

    Dle komentářů jsem čekala těsto tužší, tekutinu jsem přidávat nemusela. Výsledek je výborný!

  • Justin | 15. 6. 2008 17:43

    Když jsem to těsto dostávala na plech ,tak si říkám ,ježíš co z toho bude . Ale vysledek nezklamal .Moc moc dobrá buchtička, dávám 1.

  • Iveta Odvárková | 18. 5. 2008 14:05

    Tuhle buchtu jsem pekla už několikrát, kdo ji ochutnal, chtěl recept. Mám ho tedy přepsaný v PC a dál ho předávám s poznámkou, že těsto sice vypadá jako kousky jablek umazané od těsta, ale není třeba se té nezvyklé hustoty bát, neboť výsledek je překvapivě skvělý. :-)

  • L K | 12. 4. 2008 14:57

    vynikající buchta a ještě ke všemu jednoduchá a rychlá. neměla jsem dost ořechů, ale i tak byla výborná. zkoušel to už někdo péct jako muffiny? docela mě to láká...

  • venyss | 4. 4. 2008 17:45

    Recept se mi líbil i podle komentářů, tak jsem dnes udělala přesně podle receptu,tj. bez mléka a buchta byla moc dobrá, vláčná...po upečení jsem zjistila,že tuto buchtu dělá moje mamka a jmenuje se buchta s jablky...ale dávám jedničku!

  • Anna | 28. 3. 2008 20:24

    To vypadá dobře, to zkusím.

  • Lenka | 17. 3. 2008 07:26

    Zarazilo mě, že v receptu není mléko, těsto se mi zdálo tuhé, tak jsem přidala cca 1 dl mléka. Líbí se mi v komentáři názor přidat místo oříšků slunečnicová, dýňová semena. V robotu jsem je trochu rozsekala a přidala do těsta. V upečeném moučníku nejsou vůbec vidět. Dala jsem celý 100g sáček slunečnicových semen. Jsou velmi zdravá, vřele doporučuji, uděláte něco dobrého pro své tělo. Jinak moučník je opravdu dobrý a jednoduchý.

  • mia | 17. 3. 2008 07:10

    upečena,téměř sežrána, pochválena,výborná,bezva recept:-)

  • týna | 14. 3. 2008 19:12

    Hodnotím za 1!Jednoduchá a mňam..Rozinky nam nechutnají,tak jsem dala více oříšků.Těsto bylo jaksi tužší,přidala jsem asi 1 dcl mléka a v pohodě.Je sice na menší plech,ale je vysoká,že nejde dát do pusy:))Možná by snesla nějakou polevu??...Asi dám příště pudinkovou..

  • ivana zimanová | 13. 3. 2008 15:12

    buchta je fakt skvělá, voní po celém baráku a mám obavy, že ke snídani nevydrží.Dávám 1*

  • Gábi | 10. 3. 2008 08:42

    No to je vážně dobrota. Nějak jsem se překoukla a dala dva hrnky oleje - i tak to bylo výborné a rozdávám recept dál.

  • lenka | 4. 3. 2008 20:23

    Už jsem tuhle buchtu pekla v poslední době několikrát a až ted´ jsem si všimla,že do receptu patří rozinky.Ale stejně...i bez těch rozinek byla skvělá.

  • Jana Kutačová | 2. 3. 2008 16:48

    Taky jsem namočila rozinky do rumu a všem moc chutnalo:o)

  • bs | 2. 3. 2008 16:26

    Výborná buchta, zkuste dát místo rozinek sušené brusinky, skvělé.

  • Hana | 1. 3. 2008 22:50

    Vynikající, rychle vždy zmizí. Přidávám větší kousky ořechů a hodně rozinek. Dávám 1.

  • Jana Komárková | 29. 2. 2008 17:42

    Včera jsem ji pekla...dneska už není :) Jen rozinky jsem přes noc namočila do rumu a trošku musela naředit těsto mlékem.Dávám 1 :)

  • justin | 28. 2. 2008 15:37

    Tak opět vynikající recept spolu s drobenkovým dortem od paní Vencové bezkonkurenční moučníky a hlavně tak jednoduché .Dávám 1*

  • Mali Lípová | 28. 2. 2008 14:34

    Podle tohoto receptu jsem vyzkoušela ty muffiny. Přidala jsem nastrohanou citronovou kůru, aby hezky voněly. Bylo jich třicet do papírových košíčků a naše čtyčlenná rodina je spořádala na posezení. Výborný a rychlý recept. Možná by snesl i trochu méně cukru. Jsou dobré s kakaem i bez. Dávám také 1*, je to fakt mňaminka.

  • Mali Lípová | 28. 2. 2008 14:34

    Podle tohoto receptu jsem vyzkoušela ty muffiny. Přidala jsem nastrohanou citronovou kůru, aby hezky voněly. Bylo jich třicet do papírových košíčků a naše čtyčlenná rodina je spořádala na posezení. Výborný a rychlý recept. Možná by snesl i trochu méně cukru. Jsou dobré s kakaem i bez. Dávám také 1*, je to fakt mňaminka.

  • Věra Děrgelová | 28. 2. 2008 13:32

    Dneska jsem upekla tuto úžasnou buchtu,je snad ještě lepší než jsem si představovala, měla jsem strach aby to těsto pěkně vyběhlo, když jsou tam kousky jablek, ale upekla se uplně akorát. Horkovzdušná trouba na 170 stupňů asi 25min. Místo ořechů jsem dala dýňová a slunečnicová semínka a cukru tak 3/4 hrnku, místo kakaa jsem na malé kousky nakrájela čokoládového mikuláše, taky jsem přidala trochu mléka a rumu - od oka :-)) Manžel má smůlu. že odjel na služební cestu, snad mu trochu zbyde... :-) Určitě jsem nepekla naposledy, díky za super recept, dávám 1*.

  • Šárka | 27. 2. 2008 08:16

    Recept je úúúúžasný :) dávám 1*

  • Irena Zahoříková | 25. 2. 2008 08:36

    Tak jsem jí také zkusila a je naprosto skvělá! Držela jsem se receptu, jen jsem přidala lžíci rumu a mňam! Rodina moc chválila! :-D Díky za skvělý recept!

  • Chezzie | 24. 2. 2008 19:40

    Dneska rano jsem ji pekla - aby bylo co ke kavicce - no a vecer si dame cajik uz bech buchty - u toho kafca jsme ji totiz s navstevou sbastili.... vyborna!!!! (orechy jsem dala mlete a rozinek opravdu hodne :-))

  • Anonym | 24. 2. 2008 10:39

    Tak jsem neodolala a delala znovu tuhle buchticku... Tentokrat jsem pouzila vetsi hrnek,vetsi plech aby toho bylo vice a zkusila dat misto jablek hrusky... HMMMMMMMM...... :-)

  • Lidka K. | 23. 2. 2008 20:16

    Právě jsem přijela ze školy, začal mi letní semestr. Děkuji všem za pochvaly, jsem ráda, že Americká buchta vám chutná...

  • Andra | 23. 2. 2008 19:00

    Dobry kolac...

  • marie rusnokova | 23. 2. 2008 12:47

    Vcera vecer jsem ji pekla a tak tak nam zbylo na snidani:-) je fakt skvela a hlavne rychla a vlacna.Fakt SUPEEER!

  • Helena Maxikova | 22. 2. 2008 18:58

    Testo jsem dala do formy na frankfurtsky venec, a pekla pri 175 stupnich hodinu, bylo akorat, nedavala jsem mleko, ani jsem neslehala vejce s cukrem. Vsechno jsem jen zamichala, mouku jsem samozrejme prosela s praskem do peciva. Zkusila jsem vykrajovat kosticky z jablek koleckem na bramborovy salat, slo to jen z mekych jablek, je to ale dobry napad.

  • iva nemcova | 22. 2. 2008 17:30

    Jeste dodam:vsimla jsem si ,ze pribyly kladne komentare,ale zadna znamka a to je skoda,ne? Kuchtici,hodnotte,znamkujte! A nejen u tohoto receptu,ale i u dalsich...

  • iva nemcova | 22. 2. 2008 17:27

    Pro Miladu:Je hodne rychle upecena,ja ji vytahovala po 25 minutach.Teda,tak konecne mohu prispet krasnou 1!Cely tyden jsem se chystala,ze tuhle buchtu upecu a uvidime.... Pekla jsem po obede,uz jsem snedla sama pul plechu a jeste chodim ukrajovat :-),priste klidne dam vic rozinek i orechu,jo a rozinky jsem mela tyden namocene v rumu.Jinak testo jsem cekala vic huste,jak tu zaznelo,ale bylo akorat.Jednoduche ,rychle a je to mnamka.

  • PAVEL ŠVANCARA | 22. 2. 2008 16:59

    Jsem chlap,ale s buchtou jsem si poradil hravě.Je velice dobra,vsem chutnala!Manzelka rikala,ze jsem se minul povolaní.Dekuji za tento recept,budu skouset dalsi z nabidek.Doporucuji!Mejte se hezky,PAVEL.hodnotim 1!

  • PAVEL ŠVANCARA | 22. 2. 2008 16:37

    Jsem chlap,ale s buchtou jsem si poradil hravě.Je velice dobra,vsem chutnala!Manzelka rikala,ze jsem se minul povolaní.Dekuji za tento recept,budu skouset dalsi z nabidek.Doporucuji!Mejte se hezky,PAVEL.

  • Jana Malinová | 22. 2. 2008 12:40

    Výborná buchta,všem moc chutnala,přidala jsem ještě mléko protože těsto bylo moc husté,dávám za jedna

  • Míša | 21. 2. 2008 17:26

    Skvělé!! Velmi jednoduché a dobré. Akorát jsem musela přidat trochu mléka. Neměla jsem rozinky, tak jsem místo nich nakrájela sušené švestky. Příště zkusím nahradit část jablek hruškama. A děkuju za nápad nakrájet jablka sítkem na brambory :-)

  • Milada | 21. 2. 2008 13:59

    Recept vypadá úžasně. Nemohl by mi ale, prosím, někdo poradit, jak dlouho se má buchta přibližně péct? Nejsem ještě zkušená kuchařka, a chtěla jsem něco upéct pro přítele k narozeninám, takže bych to nerada zkazila :).

  • Jana Kasparkova | 21. 2. 2008 11:41

    Americka buchta je nase oblibena,davam do ni co mam doma ,udelam misu smesi a podle hustoty testa pridavam nastrouhanou mrkev,cuketu,pak neni potreba mleko na redeni a rozinky ci jine kandovane ovoce ,kokos a orechy dodavaji buchte chut musli tycinek, pokud je testo moc ridke,tak pridavam ovesne vlocky.Testo davam do silikonove formy ,mam ruzne tvary i muffins, srdce nebo chlebickovou a podle velikosti formy,tu chlebickovou davam do mikrovlnky na 8-10minut na plny vykon mam 800,ale pokud mate mene tak staci pridat cas,male muffins staci i 5 minut,hotove postrikam cokoladovou polevou,nebo pomazu domaci marmeladou a posypu orechy nebo kokosem, proste fantazii se meze nekladou, je to rychle cutne a vypada to lepe nez dort.

  • Monika N. | 21. 2. 2008 10:57

    Dělám tento moučník již 2 roky, dostala jsem recept od sousedky, ona na něj dělá ještě čokoládovou polevu a je opravdu štavnatý.Zkoušela jsem místo jablek ananas ale není to ono.

  • Hela - | 20. 2. 2008 10:34

    No, nejrychlejší je jablko oloupat, vykrojit jadřinec škrabkou na brambory nebo tou speciální trubičkou na jadřince a jablko tím kolečkem na bramborový salát protlačit celé. Záleží na tom, jak tuhá jsou ta jablka nebo jejich slupka.

  • Jana T. | 18. 2. 2008 15:48

    Tak jsem si myslela, že znám všechny možné vychytávky, jak si zjednodušit práci v kuchyni, ale ten nápad s kolečkem na bramborový salát je skvělý, že něco tak jednoduchého člověka nenapadne. Já podobně strouhám jablka, taky mně zůstane v ruce slupka. Helo díky!

  • Hela - | 17. 2. 2008 19:33

    Místo krájení jablek můžete ideálně využít kovové kolečko na bramborový salát. Jablko stačí rozčtvrtit, vykrojít jadřinec , protlačit a slupka vám zůstane v ruce.

  • Ester | 17. 2. 2008 18:45

    Buchta je výborná, taká šťavnatá a vláčna. Podľa rád z diskusie som urobila 1 plech muffinov a 1 srnčí chrbát, vyšlo to akurát:) Malá obmena: orechy som dala strúhané, kakao som vypustila, miesto neho som dala kúsky čokolády z adventného kalendára:)

  • radka | 17. 2. 2008 13:38

    buchta vyborna musela jsem pridat mleko testo bylo tuhe cukru jsem dala jen pul rozinky nejime ale i tak spica.

  • Evangelina Ciprová | 8. 2. 2008 00:28

    Věřím, že to bude dobré. Ale jinak je to zcela klasické těsto na olejovou bábovku, akorát jsou tam navíc ta krájená jablka. Určitě to s nimi vyzkouším, protože to bude vláčné.

  • Dana B. | 5. 2. 2008 10:59

    Zdravim vsechny, buchta je skvela, pekla jsem ji uz hodnekrat, pritel je na ni doslova zavisly. Vyhovuje mi, protoze v moji nove skromne kuchynce nemam moc nadobi a tady staci jen hrnek a remoska. Pekla jsem ji nejdriv presne podle receptu, jen jsem dala 1 hrnek rozinek misto 1/2. taky jsem dala vic kakaa. Z koreni navic badyan, vanilku a kardamon - ne moc, aby z toho nebyl pernik, ale bylo to hrozne chutne.Vyzkousela jsem variace s ananasem a an.stavou misto pulky tuku, polo mouku misto hladke, polovinu cukru+ cokolada na kousky. Je to dobre ale drobivejsi. Priste tedy opet hladka mouka a 3/4 oleje, 1/2 cukru se osvedcila.

  • Bara Prchalova | 4. 2. 2008 17:09

    Vyborne! Manzelovi moc nelezlo kvuli kakau, nicmene rodice co prijeli na navstevu si pochutnavali a ja taktez :o) hodnotim za 1

  • Pavla Pavelková | 27. 1. 2008 12:57

    Rychlá a dobrá buchta, právě ještě teplý ochutnávám první kousek :-) Buchta pro příště vybízí k experimentování a přidání nějaké té suroviny dle vl. fantazie (nasekaná čokoláda?, kandované ovoce? kokos? ...). Také jsem musela přidat "dle oka" mléko, těsto bylo dost hutné. Hl. mouku jsem vyměnila za polohrubou napůl s celozrnnou.

  • Šárka | 23. 1. 2008 14:01

    Je opravdu moc dobrá. Sice jsem musela přidat trochu mléka, protože těsto bylo dost tuhé (možná malá vajíčka), ale chuťově vynikající.

  • Marie Frantová | 22. 1. 2008 18:18

    Tedˇjsem ji dopekla, oleje jsem dala jen 1/2 hrnku a mouku polohrubou,(jsem zvyklá ji používat), buchta je vynikající a rychlá. Mám tu 3 chlapy a podle rychlosti mizení z plechu bude za chvíli pryč, jdu si zachránit 2 kousky na zítra ke kávě.

  • Jana Srbová | 14. 1. 2008 13:31

    Dobrá,rychlá buchta,také jsem část jablek nahradila ananasem.

  • Dáša-šá | 14. 1. 2008 11:16

    Hrnek je ta nejlepší míra co znám!!!A je jedno jestli je menší, větší, tlustý, hubený...jde o poměr všech surovin, a ten je vždy dodržen, dle jeho velikosti pak vybírám velikost formy nebo plechu, takže více takových receptů, méně nádobí a více času pro nás!

  • Lusinda | 21. 12. 2007 19:25

    I já jsem zvyklá používat odmerku.Občas peču podle mé americké tchýně a tak jsem zvyklá měřit na ml nebo cups.Je to věc zvyku.Dnes už to mám v oku a i na české buchty podle mé mámy si "navážím"v odměrce.

  • Daniella O. | 21. 12. 2007 17:17

    Jano, v nazvu je uvedeno Americka buchta a zde se hrnicek (cup) pouziva jako klasicka merna jednotka. 1 cup=8 oz. 1 ounce je 28.35 gramu. Pokud chcete prevadet tekutiny, 2 hrnicky jsou 1 pinta= 0.568 litru. Snad Vam to pomuze, pokud to chcete mit uplne presne, ja na to pouzivam z lenosti odmerku, ale nevim, jestli se da u nas koupit. Mozna s tim ma nekdo zkusenosti a poradi Vam kde.

  • jana kubíčková | 20. 12. 2007 16:29

    litrový půllitr-tak to je teprve míra.Co Vy víte p.Di co bychom třeba vymyslely za nový recept pro celou gardu s takovým množstvím?Horší by to bylo s velikostí nádobí a prostoru.Zdravím.

  • Zora Manasová | 18. 12. 2007 13:26

    Jani, ak neznášate "hrnčekové" recepty, tak je úplne jednoduché riešenie - podľa nich nevarte.

  • Linda | 16. 12. 2007 14:18

    ...a já zase Jano nesnáším lidi jako ty, kteří napíšou takový komentář...někdo sem v dobré víře dá recept s tím,že udělá radost někomu druhému a pak sem napíše někdo jako ty....mimochodem slovo "míry" se píše s "y"...ty budeš mít asi jiný problém než hrnkové recepty co? :-)

  • Di | 13. 12. 2007 19:21

    Ahoj Lidko, to jsem ráda, že jste se jednou zase ozvala. Držím Vám palce, ať se ten první semestr povede. Paní Jano, tak ještě jednu pro zasmání: Nedávno jsem vysvětlovala, že v Mnichově Vám normální (rozumějte ne kvasnicové) pivo načepují pouze do tupláku, což je - dle mého výkladu - litrový půllitr! Tím se už asi při vaření řídit nelze!

  • jana kubíčková | 13. 12. 2007 02:46

    P.Di,rozesmála jste mně vysvětlením kolik je-hrnek-protože stejný dotaz měla dcera když jsem ji dávala-lekce vaření-a nakonec je to fakt a já jí to vysvětlila stejně jako Vy.To ani jinak nejde.Já když si nejsem opravdu jistá,dodnes používám plastovou odměrku/UŽ JSOU I LUXUS.nerezové/a je to stejná rychlovka jako ty hrnky p.JANO a máte tam načárkované gramy skoro na všechno.

  • jana kubíčková | 13. 12. 2007 02:43

    P.Di,rozesmála jste mně vysvětlením kolik je-hrnek-protože stejný dotaz měla dcera když jsem ji dávala-lekce vaření-a nakonec je to fakt a já jí to vysvětlila stejně jako Vy.To ani jinak nejde.Já když si nejsem opravdu jistá,dodnes používám plastovou odměrku/UŽ JSOU I LUXUS.nerezové/a je to stejná rychlovka jako ty hrnky.

  • Lidka K. | 12. 12. 2007 23:11

    Milá Di, moc děkuji za vysvětlení. Píšu seminárky, učím se a totálně nestíhám...

  • Pavlinka D | 12. 12. 2007 18:21

    "Hrnkový" recepty jsou lepší a rychlejší, nemusí se nic vážit. Tato buchta je moc dobrá.

  • Di | 12. 12. 2007 13:51

    Já myslím, že to není žádný problém. Pojmem hrnek se většinou myslí klasický kafák, ne šálek, tedy cca 1/4 l. V tomto receptu tomu nasvědčuje i množství vajec. Ostatně u řady buchet tohoto typu je jedno, jestli bude mít hrnek o 1/2 dl méně či více. Půllitr je půllitr a ne hrnek.

  • jana | 12. 12. 2007 11:36

    Nesnáším recepty, kde lidi používaj jako vyjádření množstvý " hrnek", "pytlík" atd, já mám hrnky 4 a každej jinej, ten největší 1/2 litru. Proboha to neznáte řádný míri.

  • lenka žilková | 8. 12. 2007 09:02

    Moc dobrá, šťavnatá buchta.Jednoduchá příprava.Hodnotím 1*.

  • Anonym | 24. 11. 2007 19:04

    come

  • elyzabeth | 8. 11. 2007 05:44

    vyborna..byla u me v sobotu sestra pulku plechu snedla a v nedeli volala o recept, ze to udela taky:-)

  • josef týfa | 29. 10. 2007 06:24

    Byla moc dobrá dávám za 1*

  • Karolina Brožová | 9. 10. 2007 19:03

    Je moc dobrá, ale na mě že dost sladká. Příště dám polovinu množství cukru.

  • Monika2 | 5. 10. 2007 06:30

    Je moc dobré nahradit část jablek plechovkou ananasu i se šťávou. (Šťávu jsem dala do hrnku a doplnila olejem).

  • Markéta Valentíková | 4. 10. 2007 09:00

    Tato buchta nám moooc chutná, peču ji tento týden už podruhé. Bez ořechů by to nebylo ono, dodají tomu skvělou chuť :o) Jen mě překvapilo, že paní Hanáková ji peče v pekárně. To je dobrý nápad!!! Takže si ušleháte vajíčka, cukr a olej a pak už jen vše nasypete do pekárny???

  • Alena Hanáková | 25. 9. 2007 15:15

    také jsem ji vyzkoušela,ale upekla ji v domácí pekárně a byla moc výborná.Pekla jsem ji na program dort

  • Martina Nováková | 18. 9. 2007 14:21

    Mooc dobrá, právě jsem ji upekla a ochutnala. Nejprve jsem zkusila Jablečný koláč na plech, ale ten mě nechutnal. Osobně preferuji hladkou mouku do těsta, přijdou mě ty buchty lepší a kypřejší.

  • N. | 2. 9. 2007 15:56

    Zrovna je v troubě, tak jsem zvědavá:) i když toho těsta je nějak málo...

  • Katka | 31. 8. 2007 16:59

    moc dobrá, jednoduchá - jen se po ní zapráší. Neměla jsem jablka, dala jsem ty hrušky-jak tu někdo doporučuje, vynechala jsem ořechy a skořici a je to snad ještě lepší

  • Anna Suttnerova | 9. 5. 2007 17:35

    Byla moc dobra dedovi se delali boule za usima

  • Trio ze Chicaga za $ vse | 23. 4. 2007 07:30

    Takze, pred hodkou sem dopekla.Uz sme to vsichni tri dojedli a i nebuchtovy Lenin chvalila jako o dusu.Od nas z Chicaga zdravime podavatleku receptu Americka buchta, davame jednicku jako prase a jsme desne stastni, ze je tak bajecna!!!!

  • veronika | 3. 4. 2007 12:37

    je fakt rychla a moc dobra :)

  • SV | 15. 3. 2007 18:07

    Moc dobrá . Jak byla rychle udělaná , tak jsem ji rychle snědli.A to se u nás kakaové věci moc "nemusí".

  • Lenka | 14. 3. 2007 18:32

    Je to výborná buchta, doporučuji ji i známým.Opravdu všem chutná, vydrží max 2 hodiny a to jen proto, že se návštěva ostýchá.

  • marie chocholová | 17. 2. 2007 20:41

    Výborná buchta,zkuste místo jablek dát hrušky-dávám i kompotované.Mám tento recept pod názvem ,,hruškové vlnobití",a je to ňamka!

  • Radka Honková | 17. 2. 2007 13:50

    vyzkoušela jsem a je opravdu fakt dobrá

  • Bára Pánková | 8. 2. 2007 11:04

    Opravdu vynikající buchtička. Všichni se jen oblizujou. SUPR!!!

  • Hela | 19. 1. 2007 13:25

    Díky za inspiraci,všem velmi chutnalo,doporučují vyzkoušet.

  • Zdeňka | 13. 1. 2007 15:48

    To "sqěle" mi připomnělo vtip o policajtovi,který hledal na klávesnici písmeno Q,aby mohl napsat co bude dnes k večeři.

  • ZuZ | 13. 1. 2007 14:42

    Poprvý sem ji jedla od kamarádky, která peče sqěle a teď sem ji zkoušela vytvořit sama. Sice nebyla tak nadýchaná ale do druhého dne nezbyl ani kousek :o) je výbornáá

  • Kamča | 28. 11. 2006 23:47

    Je výborna,jsem moc spokojena. Díky.

  • Lidka Kábrtová | 16. 11. 2006 08:35

    Jsem moc ráda, že chutná :-)

  • PETRA VANÍOVÁ | 15. 11. 2006 14:14

    KOLÁČ JE VÝBORNÝ,JEN SE PO NĚM ZAPRÁŠILO.

  • Emily Valentine | 13. 11. 2006 23:01

    Zdar holky, jsem ráda, že se konečně najde nějaká buchta,kterou upeču a je hezká na pohled a hlavně chutná,dokonce chutnala i mým dětem,které jsou strašně vybíravé.Je to jednoduché,levné a hlavně dobré.Díky za tip!

  • rudá sonia | 26. 10. 2006 12:44

    Včera jsem ji dělala a byla vynikající.Dávám 1***********

  • Lidka Kábrtová | 16. 10. 2006 08:49

    Dagmar, moc děkuju :-). Pokud hledáte bezlepkové recepty, v těch mých jsou dva - Nebeská roláda a Luxusní čoko dekadentní dort. Obojí mnohokrát vyzkoušené, mám kolegyni celiačku, takže tyhle věci hledám i pro ni.

  • Dagmar Kautská | 16. 10. 2006 00:17

    V Ý B O R N Ý - DOPORUČUJI. Protože držím bezlepkovou dietu, tak jsem místo normální mouky použila bezlepkovou a pekla v domácí pekárně. Protože je těsta poměrně hodně a též jablek, musela jsem po ukončení programu CAKE ještě dopékat 25 min. Dopekla jsem, ještě to pořádně nevychladlo a nedočkavě jsme ochutnali. Už vím, jak likvidovat padaná jablka.

  • Lidka Kábrtová | 12. 10. 2006 10:49

    Jsem ráda, že buchta chutná !

  • Edita Oláhová | 10. 9. 2006 19:39

    Buchtu jsem dnes zkoušela poprvé, je vynikající, šťavnatá, bude zřejmě velmi oblíbená. Chutný recept.

  • Jamat | 21. 8. 2006 14:42

    Výborná, šťavnatá buchta, hodnotím za 1.

  • Danuše Bednářová | 6. 8. 2006 13:28

    Vynikající, krásně vláčná. A domácí pekárna (program DORT, CAKE apod.) ji také zvládá bez problémů.

  • zdenka Kačerovská | 29. 6. 2006 00:17

    Moc dobrá,dělalala jsem i ,jako mufínky a pocákala čokoládou moc to všem chutnalo.Děkuji určitě buchtu nepeču naposled.

  • Martina | 12. 6. 2006 22:30

    Vyborna, dekuju, taky jsem nenasla vanilkovy cukr a nema chybu!

  • Lidka Kábrtová | 6. 6. 2006 08:12

    Musím vám říct, že jste mě zviklali tak, že jsem znova prověřila původní recept. Mléko v něm skutečně není...ale když se ho trošinku přidá, ničemu to nevadí :-). Lidka

  • Radka | 2. 6. 2006 13:48

    Jsem začínající kuchtička a buchta se mi povedla. Přidala jsem trochu mléka a nenašla jsem doma vanilkový cukr, ale i přesto je buchta výborná! Snad mě doma pochváli :o)

  • Jitulka | 1. 6. 2006 12:43

    Takovéto recepty miluji - za málo práce a ušpiněného nádobí úžasný výsledek!!! Úžasně vláčná a šťavnatá, druhý den ještě o 100% lepší! Oleje jsem dala jen 3/4 hrnku a přidala jsem 1/2 hrnku mléka, trochu mě vyděsila konzistence těsta po přidání oříšků, rozinek a hlavně jablek :o) roztahování vzniklé směsy po plechu bylo napínavé, ale jakmile začla buchtička v troubě kynout, tak jsem se trochu uklidnila ...no a po pár minutách pečení se začala celá rodina (rodiče, včetně babičky) sbíhat okolo dvířek trouby :o) Děkujeme za skvělou dobrotu, každopádně za 1

  • Zuzana Korbová | 31. 5. 2006 21:02

    Všichni píšou, jak je buchta vítečná, ale já musím konstatovat, že nám moc nechutnala. Jestli se mi zdcla? Fakt nevím. Vše jsem dělala přesně jak je uvedeno, nejsem nějaká kuchtička začátečnice, ale zklamání. Jak mnoho lidí píše o vláčnosti, tak mě to nepřipadá. Na můj vkus moc suchá. Ale je to asi tím, že mám ráda křehčí a šťavnatější buchtičky.

  • Eva Kaiserová | 31. 5. 2006 18:40

    Opravdu vynikající a rychlá.Občas jí i poliju čokoládou.Recept už má celé mé příbuzenstvo!

  • Kačka | 31. 5. 2006 13:16

    Opravdu výborná, chutná, rychlá buchta, nemá chybu, pro začínající kuchařku jako já úplně super!

  • Martina Knížková | 30. 5. 2006 14:39

    Buchta je rychlá a výborná,přidala jsem ještě pár kostiček hořké čokolády.A kdo nemáte rádi rozinky,jako já,slibuji,že je tam můžete s klidným srdcem přidat,vůbec tam totiž nejsou cítit,je to pikantní a jak se vše spojí ,skoro nemáte šanci poznat,co vše tam je,výsledek je vynikající.

  • Renata Bednářová | 30. 5. 2006 13:03

    Dneska jsem buchtu vyzkoušela, je moc dobrá a vláčná. Určitě recept předám dál.

  • Anna | 27. 5. 2006 11:05

    Proti drolení koláču, myslím pomuže více oleje, tuku na pečení, nebo másla,ale to platí hlavně na těsta na cukroví. Takže nevím,jestli to pomuže u tohoto koláče.

  • Misa K. | 22. 5. 2006 13:50

    Vynikajici a velmi rychla buchta, vsichni doma byli nadseni. Jen se mi trosku drolila. Nevite nekdo, v cem mohl byt problem? Diky.

  • Dot Jani | 22. 5. 2006 13:41

    Je to skvele, pridala som dve nastruhane mrkvy a lieskovce do cesta. Obcas i cokoladove hoblinky, ale to uz je rozmarna verzia ;-)

  • Anna Valentová | 19. 5. 2006 18:02

    Recept tento a další uplně skvělé recepty na koláče z jablek sem taky oběvila v kuchařce a pak časopisech,které sem začala sbírat,co sem se vdala,a ted co mám" zbojníka" ,jablkový koláče na všechny zpusoby miluje. Do školy je to dobrá svačina.Ten Americký koláč peču na podzim dost často. Dávám i jablek více podle toho jak jsou štavnatá a skořicí vubec nikdy nešetřím, moje babi říkala, že skořice je dobrá na nervy a myšlení. Tak tomu věřím.

  • Lidka Kábrtová | 18. 5. 2006 08:47

    Verooniko, čas pečení fakt neodhadnu, ale je to docela rychle hotové. Prostě zkusím špejlí a jakmile se nelepí, jde z trouby ven. Pak už ji skutečně stačí jen pocukrovat.

  • ZDENINA | 17. 5. 2006 17:26

    BUCHTA JE VELMI CHUTNÁ A NENÍ SUCHÁ ,JE TAKOVÁ VLÁČNÁ A VŠEM MOC CHUTNALA DEKUJI

  • Pastis Petite | 17. 5. 2006 16:40

    Moc jsem si s tím nelámala hlavu, dala jsem jen polovinu oleje a cukru, pekla v horkovzdušné troubě 45 minut na 180°C a všechno se povedlo. Koláč byl hotový ve 3 odpoledne. Teď je 6 a už je prázdný pekáč! Díky za recept.

  • veroonika | 17. 5. 2006 15:04

    dobry den...chtela bych se jeste zeptat jak dlouho se ma zhruba ta buchta pect??

  • karel Sezemský | 17. 5. 2006 13:37

    Moc dík za recept buchta se povedva je moc dobrá ,prej jí budu muset píct každý týden.U manželky sem si udělal velkýé tlus.Rscept pošlu dál svým známým.Dobrou chuť Všem kuchtíkům.Varlos

  • Lidka Kábrtová | 17. 5. 2006 13:06

    Tedy Karle, taky bych se nechala takhle rozmazlovat :-). Muffinky jsou takové minibábovičky - ale s plným středem - pečou se ve speciálních formičkách a je to prima třeba do práce nebo pro děti do školy - stačí říct v domácích potřebách,že chcete formu na muffinky. A dejte vědět, jak jste dopadl :-). Lidka

  • kAREL sEZEMSKÝ | 17. 5. 2006 12:40

    Tak sem to dal akorád do trouby a čekám co to provede.Mám to jako překvapení pro manželku tak si snad trochu šplhnu.doufám že ta buchta bude podobná těm vašim. moc dík za recepr byla to rychlovka,no nic já letím k troubě .dám vědět jak sem uspěl u manželky.Varlos. Jo posím o vysvětlení co jsou to ty muffinky.

  • Lidka Kábrtová | 17. 5. 2006 09:34

    Jsem opravdu moc ráda, že vám chutná. Tohle je ideální třeba pro začínající kuchařky - nedá se na tom nic zkazit a je to hned hotové. Nemusí se dělat sníh, míchat krém, cokoli odvažovat...právě proto ho mám ráda.

  • Helena | 17. 5. 2006 09:13

    Buchta nam velmi chutnala.pulku oleje jsem nahradila orechovym olejem(dochazel nam repkovy),druhou pulku dynovym pyre.prasek do peciva jsem pridala az nakonec,rozmichany v trosce mouky.Priste to zkusim z polovicni davky s celozrnnou moukou,ale nevim,jestli to nezkazim.1.

  • Lidka Kábrtová | 16. 5. 2006 19:22

    Jsem ráda, že vám chutná :-). Tenhle recept jsem zdědila po kamarádce architektce - stejně jako Francouzský ořechový koláč - taky je tady v mých receptech.

  • Abies Alba | 15. 5. 2006 18:51

    Veroniko, olej dejte takový, jaký máte. Olivový je moc výrazný, takže stačí určitě slunečnicový nebo řepkový. Hrnečky odměřujte klidně po okraj, jde spíše o poměry surovin vůči sobě.

  • veronika | 15. 5. 2006 16:20

    muzu se zeptat jaky olej?? a ty hrnecky se odmeruji az po okraj??

  • Jířa | 11. 5. 2006 12:24

    Upekla jsem muffinky, povedly se a byly výborné. (A to jsem použila prášek do pečiva ze zdravé výživy a přírodní cukr!). Nejsem zase až tak zkušená pekařka, ale mě se osvědčilo nejdříve rozpálit troubu na maximum, dát do trouby, jak to vyběhne, stáhnout na požadovanou teplotu, třeba tam bude zakopaný pes, Yveto?Muffiny peču ve formě (z Ikey tuším za 150 Kč) nebo dávám dva košíčky do sebe a na plech naplním do 3/4 těstem - pokud chci menší než je forma. Určitě budu americký koláč opakovat!

  • Yveta | 10. 5. 2006 22:38

    Vyzkouseno, ale nejak a nekde mi asi neco nevyslo. Nevybehlo mi to, ackoliv jsem tam dala cerstvy prasek do peciva. Ridila jsem se predpisem, ale bohuzel se "Americka buchta" nepovedla a to ziji v Americe. Skoda. Jinak zni recept moooc pekne.

  • Terezie Bartusková | 10. 5. 2006 13:20

    Já tuhle buchtu peču už několik let (pod klasickym nazvem jabkova buchta), ale v posledni dobe se mi moc nedari... Vzdycky je to takova rozjeta placka... No nevim, treba ji jeste nekdy vyzkousim...

  • Lidka Kábrtová | 8. 5. 2006 19:26

    Muffinky jsou malinkaté koláčky pečené v miniformičkách nebo v papírových košíččích, jde to i v obalech od paštiček.

  • Anonym | 8. 5. 2006 09:44

    Prosim Vás co jsou to ty muffinky?

  • Marie | 7. 5. 2006 18:09

    Výborné

  • Lucie K. | 7. 5. 2006 14:47

    Výborné, excelentní....ale přidala jsem 1/2 hrnku mléka.......Opravdu fenomenální......

  • Lidka Kábrtová | 18. 2. 2006 15:42

    Miško, možná by to šlo, ale buchta je vysoká a na celý plech, tak by to asi stačilo z poloviny dávky. Dejte vědět, jak jste dopadla. Lidka

  • Lidka Kábrtová | 18. 2. 2006 15:36

    Miško, to nevím, nezkoušela jsem. Vím, že to jde jako muffinky. Ale viděla jsem dobrý tip - jestli nemáte formičky na muffinky, tak známá si schovává takové ty kelímečky od paštiček - myslím, jak mají na vrchu jen fólii, normálně je vymastí, vysype a peče v tom. A fakt to jde dobře.

  • Miška | 18. 2. 2006 13:23

    Myslíte si že by se to dalo upéct i ve formě na bábovku?

  • Jaroslava Stará | 18. 2. 2006 02:45

    Výborná, já ji dělám z polohrubé mouky a s lískovými oříšky. A dávám jen půl hrku oleje. Ale to je jen detail :) Recept a chuť to nemění. Mňam!

  • Alisia Z. | 13. 2. 2006 19:47

    Přidala jsem 1 hrnek nakrájených hrušek místo jednoho hrnku jablek a bylo vynikající!!

  • Emilia Šípová | 9. 2. 2006 22:28

    Velmi šťavnatá, vláčná, výborná

  • Eva Š | 5. 2. 2006 11:35

    Dnes jsem musela upéct znovu tuhle výbornou buchtu dceři na internát.Včera se po ní jen tak zaprášilo,půlku snědl manžel.Ořechy tomu dávají tu pravou chuť.Jsem moc ráda že jsem ten recept včera vyskoušela a budu ho dělat často. A proto dávam za 1.

  • Eva Š | 4. 2. 2006 23:05

    Je to moc chutné

  • Táňa K. | 24. 1. 2006 18:17

    Před chvilkou jsem buchtu vyndala z trouby a už je jí téměř polovina pryč.:-) Neměla jsem ořechy, tak jsem přidala ovesné vločky. Těsto jsem trochu zředila mlékem. Buchta je pěkně šťavnatá.

  • Lidka Kábrtová | 20. 1. 2006 09:50

    Tak přeju hodně zdaru. A nebojte se toho, že těsto je skutečně tužší...Tuláku, jsem ráda, že se povedlo :-)).

  • Jarka Mrvková | 19. 1. 2006 18:40

    Recept je jednoduchý jistě chutná výborně tak zítra hned vyzkouším a již se nám všem doma sbíhají sliny.

  • tulák ZR | 12. 1. 2006 07:49

    Včera jsem buchtu upekl a dneska ráno je na plechu zbytek. Nevím jen kde jsem udělal chybu - když jsem všechno smíchal bylo těsto hodně husté..přidal jsem trochu mléka a výsledek? Vynikající.. :-) Kolegyně v práci už chtěly recept, takže se buchta bude tento týden dělat na více místech ve Žďáře.

  • Lidka Kábrtová | 11. 1. 2006 12:56

    Tak držím palce :-)

  • tulák | 10. 1. 2006 13:45

    Dneska večer budu péct - snad mě dcera pochválí :-)))

  • Veronika Hilenkova | 3. 12. 2005 10:44

    Tak dnes budu péct tuto dobrotu, tak uvidíme ;-)

  • Anonym | 25. 11. 2005 16:13

    Výborné!

  • Jana | 19. 10. 2005 23:23

    Moc oleje,nahradila jsem polovinu pomerancovym dzusem,a vubec to nezmnenilo na chuti.

  • Lidka Kábrtová | 19. 10. 2005 14:41

    Cukru můžete dát klidně i míň. Tenhle koláč chutná mým dětem.

  • airan | 19. 10. 2005 10:34

    Lidko, je bezva, ze to vas neodradilo a vyrukovala jste s dalsim receptem. Buchta vypada velice slibne a ja ji urcite vyzkousim. Jsou v tom i jablka - nemuze byt pohyb o uspechu:-))

  • Jana z VM | 19. 10. 2005 10:24

    Lidko, Lidko, to je zase dobrota, kdypak já to všechno mám dělat ? Ještě, že se toho u nás dost sní a hlavně chlapci odvezou s sebou na koleje - posílám i jejich spolubydlícím !! Já už mám ve svých oblíbených takovou spoustu receptů, že si píšu do kalendáře co kdy budu péct, abych pro jeden recept nezapomněla na druhý, atd.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jablka Kakao Prášek do pečiva Rostlinný olej Rozinky Skořice Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované steaky

Marinované steaky

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Cupcakes

Cupcakes

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Sezamové kuře v těstíčku

Sezamové kuře v těstíčku

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
53
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
53
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
46
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
45
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Alsaský jablečný koláč
Alsaský jablečný koláč
Amaretti sušenky
Amaretti sušenky
Amasaké s pudinkem a ovocem
Amasaké s pudinkem a ovocem
Americká kukuřičná polévka
Americká kukuřičná polévka
Americká kukuřičná polévka BIG super
Americká kukuřičná polévka BIG super
Americká mrkvová buchta
Americká mrkvová buchta
  • Recepty.cz
  • Americká buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact