Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve studeném mléku. Pomalu vmícháme do vařicího amasaké a mírně povaříme 2 minuty. Přelijeme do misek a přiklopíme je. Podáváme teplé nebo studené.
2
Tipy: použijeme kakaový pudink a přidáme 1/2 lžíce kakaa - těsně před přelitím do misek zamícháme kousky čokolády s ovocem přidáme 1 lžíci kokosu - na dno misek dáme piškoty.
3
Vlastní zkušenost: amasaké vždy připravuji 2-4 litry, co zbude převařím a dále zpracujeme na pudinky, nákypy, jahelníky apod. Dá se i zmrazit, ale zatím nikdy nezbylo :-)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
barbora
|17. 2. 2013 17:18
je to moc dobry a hlavne kdyz si ten dortik strcim do pici a pak mi ho muj kluk vylize :-P a pak mu jeho curaka tim potru a lizu twl to je takova basta a jeste me to tak vzrusuje az jsem se s toho posrala a udelala jsem se mu do drzky <3 ale trochu se za to stidim tak co bravo je to pekne O:-)
david
|15. 11. 2012 14:21
vipdáto dobře 8-) :-)
kuchařky
|11. 7. 2011 17:49
hm...... :-\ vypadá to hezky a doufáme že to bude taky tak dobře chutnat <3
Můžeme použít jakýkoliv škrob nebo pudink, je pouze pro zahuštění, bez něj má Amasaké konzistenci kaše a nedrží tvar.
Máří
|18. 11. 2007 14:11
Maizena je kukuřičný škrob, najdete ho běžně např. pod názvem Gustin (dr. Oetker)
Bara K
|17. 11. 2007 15:14
Co je to Maizena?Da se v ČR bezne koupit,nebo pouze ve specializovanych obchodech?
MartinV
|2. 2. 2007 22:29
Amasaké je sladká kaše bez přídavku cukru. Příprava viz recept "Amasaké se švestkami - sladký, zdravý a levný mls". Více o Amasaké, příznivém účinku a použití je v Diskuzi v článku "Článek o Amasaké od MUDr. Strnadelové" (http://recepty.atlas.cz/diskuze_prispevek.asp?id_prispevek=JMRRNNLNL3).Aledost teorie, doporučuji vyzkoušet, skvělá věc ! :-)
Miroslava Severová
|31. 1. 2007 13:11
Co je to AMASAKÉ ? a jak a z čeho se připravuje ? ještě nikdy jsem se s tímto názvem nesetkala.