• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Amasaké s pudinkem a ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Amasaké s pudinkem a ovocem

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Amasaké s pudinkem a ovocem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l amasaké (Jáhlové, rýžové)
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 2
      lžíce maizena 1-2
    • 1
      lžíce cukr
    • 0,40
      l mléko
    • 1
      hrst sušené švestky Jablka, hrušky a meruňky

Postup přípravy receptu

1
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve studeném mléku. Pomalu vmícháme do vařicího amasaké a mírně povaříme 2 minuty. Přelijeme do misek a přiklopíme je. Podáváme teplé nebo studené.
2
Tipy: použijeme kakaový pudink a přidáme 1/2 lžíce kakaa - těsně před přelitím do misek zamícháme kousky čokolády s ovocem přidáme 1 lžíci kokosu - na dno misek dáme piškoty.
3
Vlastní zkušenost: amasaké vždy připravuji 2-4 litry, co zbude převařím a dále zpracujeme na pudinky, nákypy, jahelníky apod. Dá se i zmrazit, ale zatím nikdy nezbylo :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drobenka - koláč s pudinkem a ovocem

Drobenka - koláč s pudinkem a ovocem

Zapečená sladká rýže s pudinkem a ovocem

Zapečená sladká rýže s pudinkem a…

Moučník s broskvemi a pudinkem

Moučník s broskvemi a pudinkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • barbora | 17. 2. 2013 17:18

    je to moc dobry a hlavne kdyz si ten dortik strcim do pici a pak mi ho muj kluk vylize :-P a pak mu jeho curaka tim potru a lizu twl to je takova basta a jeste me to tak vzrusuje az jsem se s toho posrala a udelala jsem se mu do drzky <3 ale trochu se za to stidim tak co bravo je to pekne O:-)

  • david | 15. 11. 2012 14:21

    vipdáto dobře 8-) :-)

  • kuchařky | 11. 7. 2011 17:49

    hm...... :-\ vypadá to hezky a doufáme že to bude taky tak dobře chutnat <3

  • Z21
    Z21 | 21. 4. 2011 11:11

    :-\ :-D :-| :-S

  • Z21
    Z21 | 21. 4. 2011 11:10

    Zbíhají se mi sliny

  • Fanda Trevoris-Magoris Heyda | 27. 2. 2011 17:48

    Deto(mnaaaaaam) :-*

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:17

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:16

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • MartinV | 22. 12. 2007 22:43

    Můžeme použít jakýkoliv škrob nebo pudink, je pouze pro zahuštění, bez něj má Amasaké konzistenci kaše a nedrží tvar.

  • Máří | 18. 11. 2007 14:11

    Maizena je kukuřičný škrob, najdete ho běžně např. pod názvem Gustin (dr. Oetker)

  • Bara K | 17. 11. 2007 15:14

    Co je to Maizena?Da se v ČR bezne koupit,nebo pouze ve specializovanych obchodech?

  • MartinV | 2. 2. 2007 22:29

    Amasaké je sladká kaše bez přídavku cukru. Příprava viz recept "Amasaké se švestkami - sladký, zdravý a levný mls". Více o Amasaké, příznivém účinku a použití je v Diskuzi v článku "Článek o Amasaké od MUDr. Strnadelové" (http://recepty.atlas.cz/diskuze_prispevek.asp?id_prispevek=JMRRNNLNL3).Aledost teorie, doporučuji vyzkoušet, skvělá věc ! :-)

  • Miroslava Severová | 31. 1. 2007 13:11

    Co je to AMASAKÉ ? a jak a z čeho se připravuje ? ještě nikdy jsem se s tímto názvem nesetkala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Dopolední svačina Svačina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amasaké Cukr Maizena Mléko Sušené švestky Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Arabská rýže

Arabská rýže

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Dýňový krém

Dýňový krém

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Pikantní špagety s kuřecím masem, slaninou a česnekem

Pikantní špagety s kuřecím masem,…

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

60
Brokolice/květák v bramborovém těstě
Brokolice/květák v…
47
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
35
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč
30
Dýňová tortila
Dýňová tortila
29
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi
Treska s gratinovanou…

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Brooks Naderová zase provokuje: Ženská se vším všudy!

Brooks Naderová zase provokuje: Ženská se vším všudy!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Další doporučené recepty:

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Alsaský jablečný koláč
Alsaský jablečný koláč
Amaretti sušenky
Amaretti sušenky
Americká buchta
Americká buchta
Americká kukuřičná polévka
Americká kukuřičná polévka
Americká kukuřičná polévka BIG super
Americká kukuřičná polévka BIG super
  • Recepty.cz
  • Amasaké s pudinkem a ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact