• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Amasaké s pudinkem a ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Amasaké s pudinkem a ovocem

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Amasaké s pudinkem a ovocem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l amasaké (Jáhlové, rýžové)
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 2
      lžíce maizena 1-2
    • 1
      lžíce cukr
    • 0,40
      l mléko
    • 1
      hrst sušené švestky Jablka, hrušky a meruňky

Postup přípravy receptu

1
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve studeném mléku. Pomalu vmícháme do vařicího amasaké a mírně povaříme 2 minuty. Přelijeme do misek a přiklopíme je. Podáváme teplé nebo studené.
2
Tipy: použijeme kakaový pudink a přidáme 1/2 lžíce kakaa - těsně před přelitím do misek zamícháme kousky čokolády s ovocem přidáme 1 lžíci kokosu - na dno misek dáme piškoty.
3
Vlastní zkušenost: amasaké vždy připravuji 2-4 litry, co zbude převařím a dále zpracujeme na pudinky, nákypy, jahelníky apod. Dá se i zmrazit, ale zatím nikdy nezbylo :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drobenka - koláč s pudinkem a ovocem

Drobenka - koláč s pudinkem a ovocem

Zapečená sladká rýže s pudinkem a ovocem

Zapečená sladká rýže s pudinkem a…

Moučník s broskvemi a pudinkem

Moučník s broskvemi a pudinkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • barbora | 17. 2. 2013 17:18

    je to moc dobry a hlavne kdyz si ten dortik strcim do pici a pak mi ho muj kluk vylize :-P a pak mu jeho curaka tim potru a lizu twl to je takova basta a jeste me to tak vzrusuje az jsem se s toho posrala a udelala jsem se mu do drzky <3 ale trochu se za to stidim tak co bravo je to pekne O:-)

  • david | 15. 11. 2012 14:21

    vipdáto dobře 8-) :-)

  • kuchařky | 11. 7. 2011 17:49

    hm...... :-\ vypadá to hezky a doufáme že to bude taky tak dobře chutnat <3

  • Z21
    Z21 | 21. 4. 2011 11:11

    :-\ :-D :-| :-S

  • Z21
    Z21 | 21. 4. 2011 11:10

    Zbíhají se mi sliny

  • Fanda Trevoris-Magoris Heyda | 27. 2. 2011 17:48

    Deto(mnaaaaaam) :-*

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:17

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:16

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • MartinV | 22. 12. 2007 22:43

    Můžeme použít jakýkoliv škrob nebo pudink, je pouze pro zahuštění, bez něj má Amasaké konzistenci kaše a nedrží tvar.

  • Máří | 18. 11. 2007 14:11

    Maizena je kukuřičný škrob, najdete ho běžně např. pod názvem Gustin (dr. Oetker)

  • Bara K | 17. 11. 2007 15:14

    Co je to Maizena?Da se v ČR bezne koupit,nebo pouze ve specializovanych obchodech?

  • MartinV | 2. 2. 2007 22:29

    Amasaké je sladká kaše bez přídavku cukru. Příprava viz recept "Amasaké se švestkami - sladký, zdravý a levný mls". Více o Amasaké, příznivém účinku a použití je v Diskuzi v článku "Článek o Amasaké od MUDr. Strnadelové" (http://recepty.atlas.cz/diskuze_prispevek.asp?id_prispevek=JMRRNNLNL3).Aledost teorie, doporučuji vyzkoušet, skvělá věc ! :-)

  • Miroslava Severová | 31. 1. 2007 13:11

    Co je to AMASAKÉ ? a jak a z čeho se připravuje ? ještě nikdy jsem se s tímto názvem nesetkala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Dopolední svačina Svačina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amasaké Cukr Maizena Mléko Sušené švestky Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Kuřecí cacciatore

Kuřecí cacciatore

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Jogurtová buchta s ovocem II.

Jogurtová buchta s ovocem II.

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

51
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
50
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
45
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
36
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
34
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Zpěvák z O5 a Radeček Polák a dohra stížnosti: Doktor „Hovado“ se ozval

Zpěvák z O5 a Radeček Polák a dohra stížnosti: Doktor „Hovado“ se ozval

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Alsaský jablečný koláč
Alsaský jablečný koláč
Amaretti sušenky
Amaretti sušenky
Americká buchta
Americká buchta
Americká kukuřičná polévka
Americká kukuřičná polévka
Americká kukuřičná polévka BIG super
Americká kukuřičná polévka BIG super
  • Recepty.cz
  • Amasaké s pudinkem a ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact