• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Amasaké s pudinkem a ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Amasaké s pudinkem a ovocem

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Amasaké s pudinkem a ovocem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l amasaké (Jáhlové, rýžové)
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 2
      lžíce maizena 1-2
    • 1
      lžíce cukr
    • 0,40
      l mléko
    • 1
      hrst sušené švestky Jablka, hrušky a meruňky

Postup přípravy receptu

1
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve studeném mléku. Pomalu vmícháme do vařicího amasaké a mírně povaříme 2 minuty. Přelijeme do misek a přiklopíme je. Podáváme teplé nebo studené.
2
Tipy: použijeme kakaový pudink a přidáme 1/2 lžíce kakaa - těsně před přelitím do misek zamícháme kousky čokolády s ovocem přidáme 1 lžíci kokosu - na dno misek dáme piškoty.
3
Vlastní zkušenost: amasaké vždy připravuji 2-4 litry, co zbude převařím a dále zpracujeme na pudinky, nákypy, jahelníky apod. Dá se i zmrazit, ale zatím nikdy nezbylo :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drobenka - koláč s pudinkem a ovocem

Drobenka - koláč s pudinkem a ovocem

Zapečená sladká rýže s pudinkem a ovocem

Zapečená sladká rýže s pudinkem a…

Moučník s broskvemi a pudinkem

Moučník s broskvemi a pudinkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • barbora | 17. 2. 2013 17:18

    je to moc dobry a hlavne kdyz si ten dortik strcim do pici a pak mi ho muj kluk vylize :-P a pak mu jeho curaka tim potru a lizu twl to je takova basta a jeste me to tak vzrusuje az jsem se s toho posrala a udelala jsem se mu do drzky <3 ale trochu se za to stidim tak co bravo je to pekne O:-)

  • david | 15. 11. 2012 14:21

    vipdáto dobře 8-) :-)

  • kuchařky | 11. 7. 2011 17:49

    hm...... :-\ vypadá to hezky a doufáme že to bude taky tak dobře chutnat <3

  • Z21
    Z21 | 21. 4. 2011 11:11

    :-\ :-D :-| :-S

  • Z21
    Z21 | 21. 4. 2011 11:10

    Zbíhají se mi sliny

  • Fanda Trevoris-Magoris Heyda | 27. 2. 2011 17:48

    Deto(mnaaaaaam) :-*

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:17

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:16

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • MartinV | 22. 12. 2007 22:43

    Můžeme použít jakýkoliv škrob nebo pudink, je pouze pro zahuštění, bez něj má Amasaké konzistenci kaše a nedrží tvar.

  • Máří | 18. 11. 2007 14:11

    Maizena je kukuřičný škrob, najdete ho běžně např. pod názvem Gustin (dr. Oetker)

  • Bara K | 17. 11. 2007 15:14

    Co je to Maizena?Da se v ČR bezne koupit,nebo pouze ve specializovanych obchodech?

  • MartinV | 2. 2. 2007 22:29

    Amasaké je sladká kaše bez přídavku cukru. Příprava viz recept "Amasaké se švestkami - sladký, zdravý a levný mls". Více o Amasaké, příznivém účinku a použití je v Diskuzi v článku "Článek o Amasaké od MUDr. Strnadelové" (http://recepty.atlas.cz/diskuze_prispevek.asp?id_prispevek=JMRRNNLNL3).Aledost teorie, doporučuji vyzkoušet, skvělá věc ! :-)

  • Miroslava Severová | 31. 1. 2007 13:11

    Co je to AMASAKÉ ? a jak a z čeho se připravuje ? ještě nikdy jsem se s tímto názvem nesetkala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Dopolední svačina Svačina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amasaké Cukr Maizena Mléko Sušené švestky Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Dietní karbanátky

Dietní karbanátky

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

48
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
44
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
32
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
29
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Alsaský jablečný koláč
Alsaský jablečný koláč
Amaretti sušenky
Amaretti sušenky
Americká buchta
Americká buchta
Americká kukuřičná polévka
Americká kukuřičná polévka
Americká kukuřičná polévka BIG super
Americká kukuřičná polévka BIG super
  • Recepty.cz
  • Amasaké s pudinkem a ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact