• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Alsaský jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Alsaský jablečný koláč

autor: Laila.eso
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 22
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Alsaský jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 125
      g máslo
    • 125
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kg jablka Kyselejší jablka jsou do koláče lepší
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 50
      ml mléko
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkové aroma

Postup přípravy receptu

1
1 - Mouku nasypeme do mísy, přidáme jedno vejce a promícháme. Dále přidáme změklé máslo, 25g cukru, sůl a vypracujeme hladké těsto. Nedrží-li těsto u sebe přidáme pár lžic vody. Poté necháme 30 minut odpočinout
2
2 - Mezitím oloupeme jablka, nakrajíme je na libovolně tlusté plátky (záleží na vás například 0,5cm-1cm) a ihned je pokapeme šťávou z citronu. Troubu zahřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Z těsta vyválíme placku a vytvoříme asi 3 centimetry vysoký okraj, těsto několikrát propíchneme vidličkou.
3
3 - Jablka rozložíme na těsto a posypeme 25 gramy cukru. Koláč pečeme asi 30 minut (záleží na výkonu trouby). Mezitím našleháme zbylá vejce (lepší je šlehat zvlášť bílky i žloutky). Přidáme k nim cukr a šleháme do pěny, pak přidáme mléko, smetanu a vanilkové aroma.
4
4 - Po 30 minutách vyjmeme koláč z trouby a nalijeme na něj polevu a v troubě ji necháme ztuhnout (to poznáme tak, že na povrchu bude krásně zlatá). hotový koláč necháme vychladnout a pak můžeme ozdobit třeba šlehačkou:)
5
Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • margarosa | 25. 10. 2016 19:08

    Urobila som presne podľa receptu a podaril sa výborne.

  • Renata | 16. 8. 2016 18:39

    Už dělám podruhé a je fakt výborný. Pro ty, co nepohrdnou celozrnnou moukou, doporučuji vyzkoušet. Někdo to míchá ale já dávám jenom celozrnnou a super. A pokud máte doma vanilkové lusky tak jeden tam vyškrábněte, stojí to za to. Souhlasím s Lenkou, že je nejlepší ještě vlažný, mňam. Děkuji za recept! ;-)

  • Lenka | 9. 2. 2016 16:15

    více cukru znamená více než 2x 25 g, jak je uvedeno (zřejmě chybka) v receptu, v soupisu surovin je cukru víc než dost... 8-)

  • Lenka | 9. 2. 2016 14:49

    Výborný, náš oblíbený, jen nedávám žádné mléko, smetanu k vyšlehaným vajíčkům dávám rovněž vyšlehanou do polotuha tak, aby poleva byla hustá, ale tekutá, udělá to pak krásnou tu "krustičku" nahoře, jo a přidávám trochu více cukru. Když nemám vanilkové aroma, dám vanilkový cukr... Alsaský koláč je nejvíc nejlepší podávat ještě vlažný! Jinak super! <:-)

  • Lenka | 9. 2. 2016 14:49

    Výborný, náš oblíbený, jen nedávám žádné mléko, smetanu k vyšlehaným vajíčkům dávám rovněž vyšlehanou do polotuha tak, aby poleva byla hustá, ale tekutá, udělá to pak krásnou tu "krustičku" nahoře, jo a přidávám trochu více cukru. Když nemám vanilkové aroma, dám vanilkový cukr... Alsaský koláč je nejvíc nejlepší podávat ještě vlažný! Jinak super! <:-)

  • Jana | 15. 2. 2015 13:15

    prave jsem ho upekla,vse podle orig.receptu,povedlo se a je moc chutny...dekuji za dobry napad.uz jsem ho zaradila do oblibenych receptu... ;-)

  • Kindlová | 12. 11. 2014 09:09

    Koláš jsme hodnotila PRÝ 3 ALE MRZÍ MĚ TO, JE TO JEDNIČKA S HVĚZDIČKOU A MOC DĚKUJI ZA TENTO RECEPT Jen jsme změnila mléko za šlehačku na šlehání a dala jsme polohrubou mouku, je to luxus, pekla jsme již 5 těchto koláčů na přání přátelům i dceři a jejím spolubydlícím, mlaskali :-) díky a mějte se krásně Šárka O:-)

  • Šárka | 12. 11. 2014 09:06

    Dobrý den všem, také jsem dala jen smetabu, vyšlehala jsme jí a dala jsem jen půl litru, a polohrubou mouku mám raději, než hladkou, není jako bláto a souhlasím, je to luxusní koláč !!! Všichni se rozplývali, již jsme upekla na přání 5 koláčů :-D O:-)

  • Sue | 29. 9. 2013 20:27

    Dnes jsem udělala z 300g polohrubé mouky a místo mléka a smetany jsem tam dala jen smetanu a je to luxusní!!! Děkuji moc... ;-)

  • Tatyana | 12. 7. 2013 17:00

    Thinking like that is really imirvsspee

  • Eriii | 1. 5. 2013 07:27

    Tento koláč skutečně neměl chybu. Vše se povedlo tak, jak mělo a byl opravdu výborný. :-)

  • Domi | 12. 3. 2013 17:52

    Tak jsem recept vyzkousela , vzdy dela same slozite buchty a rekla jsem si ze. To vyzkousim vse jsrm udelala dle postupu , ale huchta je pdobr ste ve skupenstvi tekutem . Jsrm z toho celkem nestastna , nebo se mi to nikdy s zadnou jinou nestalo .

  • Any | 17. 11. 2012 18:37

    Ten sníh se mi nepoved

  • Dagmar | 11. 11. 2012 18:53

    Koláč dopadl úžasně a byl moc dobrý, doporučuji:-) a řidká poleva nevadila ;-)

  • Dagmar | 10. 11. 2012 15:35

    Koláč je v troubě, bude luxusní, jen se mi ta poleva zdála řitká:-) tak uvidíme...ale moc se těším.

  • Markéta | 15. 10. 2012 21:30

    Také musím pochválit, dělala jsem víc koláčů a tenhle byl zatím nejlepší, zvládla jsem ho i jako velmi amatérský kuchař, jen těsto se trochu trhalo a pak byla řídká poleva, tak se trochu spálila, když vytekla do trouby, jinak pohoda. A byl výborný, i příteli chutnal moc. Dělala jsem hned dva najednou, dala jsem na ně čokoládové zdobení a sekané mandle, bylo to super.

  • Jonášek Tomy | 13. 9. 2012 15:15

    JE TO SKVĚLÝ FAKT BOMBA MOC MY CHUTNALO <3 :-)) <:-) 8-) :-* :-[ :-D :-P ;-) :-)

  • kristián | 13. 9. 2012 15:10

    :-) ;-) :-P :-D :-[ :-* 8-) :-)) <3 <:-) SUPR-ČUPR JE TO SKVĚLÝ

  • kristián | 13. 9. 2012 14:28

    :-) ;-) :-P :-D :-[ :-* 8-) :-)) <3 <:-) SUPR-ČUPR

  • Zuzka | 22. 8. 2012 10:08

    Tato delikateska je u nás nejoblíbenější :) Vždycky okamžitě zmizí. Když jsem se chtěla vytáhnout před mamkou a babičkou přítele, tak jsem jej upekla a olizovaly se až za ušima! ;)

  • Zuzana | 10. 8. 2012 13:39

    Koláč je výborný a vcelku jednoduchý! Určitě doporučuju!! :-)

  • Jeanet | 9. 8. 2012 15:22

    Musím koláč pochválit!! <:-) Je opravdu výborný.. ;)

  • Laila.eso | 29. 5. 2012 09:25

    Jsem ráda, že Vám chutná. Ano poleva je trošku řidší, ale pak zatuhne a udělá tu krásnou zlatou krustu :)

  • Radka | 15. 5. 2012 13:43

    Dort momentálně peču v troubě ale zdá se mi že ta poleva docela řídká má to tak být a nebo něco dělám špatně? pokud ano, končím s pečením :-))

  • Kamila | 28. 11. 2011 13:36

    Vynikající! Těsto se mi taky trochu trhalo a omylem jsem do něj zapomněla dát cukr, ale i tak je koláč výborný!!:-)

  • Irena | 28. 11. 2011 10:56

    Tak jsem to upekla ;-) sice se mi těsto trochu trhalo,ale přeprala jsem ho.Výsledek jako celek byl úžasný a jsem ráda,že zbyl kousek do druhého dne na snídani!Díky za inspiraci!

  • zdenka.petrice | 1. 11. 2011 09:17

    Udělala jsem tento báječný koláč přesně dle postupu. Povedl se, je rychlý a neskutečně chutný. Bohužel, ale pro mne....musím ho dnes udělat znova, manželovi tak chutnal.... ☺ :-D

  • :P | 30. 9. 2011 21:34

    Moc dobré, těsto trochu tvrdší a polevy je moc. Ale se šlehačkou je opravdu luxusni. P.S.: neměla jsem vanilku, tak jsem ho posypala skořicí a vlašskými ořechy..:)

  • DARINA DUŽDOVA | 13. 9. 2011 22:23

    JE docela dobry jenom připrava je trochu delši :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Říjen Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Jablka Máslo Mléko Smetana ke šlehání Sůl Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový pohár se šlehačkou

Jahodový pohár se šlehačkou

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Párky na černém pivu

Párky na černém pivu

Bábovka s jablky a ořechy

Bábovka s jablky a ořechy

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Česneková pomazánka z tvarohu

Česneková pomazánka z tvarohu

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Medová žebra

Medová žebra

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

89
Bigos
Bigos
66
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Zelňáky z kysaného zelí…
59
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
51
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
32
Rybí filé zapečené se sýrem
Rybí filé zapečené se…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Rock’n’roll i na talíři, vo*e! Ozzák peče svatomartinskou husu a vydává kuchařku!

Rock’n’roll i na talíři, vo*e! Ozzák peče svatomartinskou husu a vydává kuchařku!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Alpský Kaiserschmarrn
Alpský Kaiserschmarrn
Alsaské zelí
Alsaské zelí
Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Amaretti sušenky
Amaretti sušenky
Amasaké s pudinkem a ovocem
Amasaké s pudinkem a ovocem
Americká buchta
Americká buchta
  • Recepty.cz
  • Alsaský jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact