• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Alsaský jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Alsaský jablečný koláč

autor: Laila.eso
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 21
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Alsaský jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 125
      g máslo
    • 125
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kg jablka Kyselejší jablka jsou do koláče lepší
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 50
      ml mléko
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkové aroma

Postup přípravy receptu

1
1 - Mouku nasypeme do mísy, přidáme jedno vejce a promícháme. Dále přidáme změklé máslo, 25g cukru, sůl a vypracujeme hladké těsto. Nedrží-li těsto u sebe přidáme pár lžic vody. Poté necháme 30 minut odpočinout
2
2 - Mezitím oloupeme jablka, nakrajíme je na libovolně tlusté plátky (záleží na vás například 0,5cm-1cm) a ihned je pokapeme šťávou z citronu. Troubu zahřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Z těsta vyválíme placku a vytvoříme asi 3 centimetry vysoký okraj, těsto několikrát propíchneme vidličkou.
3
3 - Jablka rozložíme na těsto a posypeme 25 gramy cukru. Koláč pečeme asi 30 minut (záleží na výkonu trouby). Mezitím našleháme zbylá vejce (lepší je šlehat zvlášť bílky i žloutky). Přidáme k nim cukr a šleháme do pěny, pak přidáme mléko, smetanu a vanilkové aroma.
4
4 - Po 30 minutách vyjmeme koláč z trouby a nalijeme na něj polevu a v troubě ji necháme ztuhnout (to poznáme tak, že na povrchu bude krásně zlatá). hotový koláč necháme vychladnout a pak můžeme ozdobit třeba šlehačkou:)
5
Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • margarosa | 25. 10. 2016 19:08

    Urobila som presne podľa receptu a podaril sa výborne.

  • Renata | 16. 8. 2016 18:39

    Už dělám podruhé a je fakt výborný. Pro ty, co nepohrdnou celozrnnou moukou, doporučuji vyzkoušet. Někdo to míchá ale já dávám jenom celozrnnou a super. A pokud máte doma vanilkové lusky tak jeden tam vyškrábněte, stojí to za to. Souhlasím s Lenkou, že je nejlepší ještě vlažný, mňam. Děkuji za recept! ;-)

  • Lenka | 9. 2. 2016 16:15

    více cukru znamená více než 2x 25 g, jak je uvedeno (zřejmě chybka) v receptu, v soupisu surovin je cukru víc než dost... 8-)

  • Lenka | 9. 2. 2016 14:49

    Výborný, náš oblíbený, jen nedávám žádné mléko, smetanu k vyšlehaným vajíčkům dávám rovněž vyšlehanou do polotuha tak, aby poleva byla hustá, ale tekutá, udělá to pak krásnou tu "krustičku" nahoře, jo a přidávám trochu více cukru. Když nemám vanilkové aroma, dám vanilkový cukr... Alsaský koláč je nejvíc nejlepší podávat ještě vlažný! Jinak super! <:-)

  • Lenka | 9. 2. 2016 14:49

    Výborný, náš oblíbený, jen nedávám žádné mléko, smetanu k vyšlehaným vajíčkům dávám rovněž vyšlehanou do polotuha tak, aby poleva byla hustá, ale tekutá, udělá to pak krásnou tu "krustičku" nahoře, jo a přidávám trochu více cukru. Když nemám vanilkové aroma, dám vanilkový cukr... Alsaský koláč je nejvíc nejlepší podávat ještě vlažný! Jinak super! <:-)

  • Jana | 15. 2. 2015 13:15

    prave jsem ho upekla,vse podle orig.receptu,povedlo se a je moc chutny...dekuji za dobry napad.uz jsem ho zaradila do oblibenych receptu... ;-)

  • Kindlová | 12. 11. 2014 09:09

    Koláš jsme hodnotila PRÝ 3 ALE MRZÍ MĚ TO, JE TO JEDNIČKA S HVĚZDIČKOU A MOC DĚKUJI ZA TENTO RECEPT Jen jsme změnila mléko za šlehačku na šlehání a dala jsme polohrubou mouku, je to luxus, pekla jsme již 5 těchto koláčů na přání přátelům i dceři a jejím spolubydlícím, mlaskali :-) díky a mějte se krásně Šárka O:-)

  • Šárka | 12. 11. 2014 09:06

    Dobrý den všem, také jsem dala jen smetabu, vyšlehala jsme jí a dala jsem jen půl litru, a polohrubou mouku mám raději, než hladkou, není jako bláto a souhlasím, je to luxusní koláč !!! Všichni se rozplývali, již jsme upekla na přání 5 koláčů :-D O:-)

  • Sue | 29. 9. 2013 20:27

    Dnes jsem udělala z 300g polohrubé mouky a místo mléka a smetany jsem tam dala jen smetanu a je to luxusní!!! Děkuji moc... ;-)

  • Tatyana | 12. 7. 2013 17:00

    Thinking like that is really imirvsspee

  • Eriii | 1. 5. 2013 07:27

    Tento koláč skutečně neměl chybu. Vše se povedlo tak, jak mělo a byl opravdu výborný. :-)

  • Domi | 12. 3. 2013 17:52

    Tak jsem recept vyzkousela , vzdy dela same slozite buchty a rekla jsem si ze. To vyzkousim vse jsrm udelala dle postupu , ale huchta je pdobr ste ve skupenstvi tekutem . Jsrm z toho celkem nestastna , nebo se mi to nikdy s zadnou jinou nestalo .

  • Any | 17. 11. 2012 18:37

    Ten sníh se mi nepoved

  • Dagmar | 11. 11. 2012 18:53

    Koláč dopadl úžasně a byl moc dobrý, doporučuji:-) a řidká poleva nevadila ;-)

  • Dagmar | 10. 11. 2012 15:35

    Koláč je v troubě, bude luxusní, jen se mi ta poleva zdála řitká:-) tak uvidíme...ale moc se těším.

  • Markéta | 15. 10. 2012 21:30

    Také musím pochválit, dělala jsem víc koláčů a tenhle byl zatím nejlepší, zvládla jsem ho i jako velmi amatérský kuchař, jen těsto se trochu trhalo a pak byla řídká poleva, tak se trochu spálila, když vytekla do trouby, jinak pohoda. A byl výborný, i příteli chutnal moc. Dělala jsem hned dva najednou, dala jsem na ně čokoládové zdobení a sekané mandle, bylo to super.

  • Jonášek Tomy | 13. 9. 2012 15:15

    JE TO SKVĚLÝ FAKT BOMBA MOC MY CHUTNALO <3 :-)) <:-) 8-) :-* :-[ :-D :-P ;-) :-)

  • kristián | 13. 9. 2012 15:10

    :-) ;-) :-P :-D :-[ :-* 8-) :-)) <3 <:-) SUPR-ČUPR JE TO SKVĚLÝ

  • kristián | 13. 9. 2012 14:28

    :-) ;-) :-P :-D :-[ :-* 8-) :-)) <3 <:-) SUPR-ČUPR

  • Zuzka | 22. 8. 2012 10:08

    Tato delikateska je u nás nejoblíbenější :) Vždycky okamžitě zmizí. Když jsem se chtěla vytáhnout před mamkou a babičkou přítele, tak jsem jej upekla a olizovaly se až za ušima! ;)

  • Zuzana | 10. 8. 2012 13:39

    Koláč je výborný a vcelku jednoduchý! Určitě doporučuju!! :-)

  • Jeanet | 9. 8. 2012 15:22

    Musím koláč pochválit!! <:-) Je opravdu výborný.. ;)

  • Laila.eso | 29. 5. 2012 09:25

    Jsem ráda, že Vám chutná. Ano poleva je trošku řidší, ale pak zatuhne a udělá tu krásnou zlatou krustu :)

  • Radka | 15. 5. 2012 13:43

    Dort momentálně peču v troubě ale zdá se mi že ta poleva docela řídká má to tak být a nebo něco dělám špatně? pokud ano, končím s pečením :-))

  • Kamila | 28. 11. 2011 13:36

    Vynikající! Těsto se mi taky trochu trhalo a omylem jsem do něj zapomněla dát cukr, ale i tak je koláč výborný!!:-)

  • Irena | 28. 11. 2011 10:56

    Tak jsem to upekla ;-) sice se mi těsto trochu trhalo,ale přeprala jsem ho.Výsledek jako celek byl úžasný a jsem ráda,že zbyl kousek do druhého dne na snídani!Díky za inspiraci!

  • zdenka.petrice | 1. 11. 2011 09:17

    Udělala jsem tento báječný koláč přesně dle postupu. Povedl se, je rychlý a neskutečně chutný. Bohužel, ale pro mne....musím ho dnes udělat znova, manželovi tak chutnal.... ☺ :-D

  • :P | 30. 9. 2011 21:34

    Moc dobré, těsto trochu tvrdší a polevy je moc. Ale se šlehačkou je opravdu luxusni. P.S.: neměla jsem vanilku, tak jsem ho posypala skořicí a vlašskými ořechy..:)

  • DARINA DUŽDOVA | 13. 9. 2011 22:23

    JE docela dobry jenom připrava je trochu delši :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Říjen Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Jablka Máslo Mléko Smetana ke šlehání Sůl Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Friulské frico

Friulské frico

Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi

Přírodní plátky se zeleninou a…

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

78
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
71
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
51
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
33
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
29
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Alpský Kaiserschmarrn
Alpský Kaiserschmarrn
Alsaské zelí
Alsaské zelí
Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Amaretti sušenky
Amaretti sušenky
Amasaké s pudinkem a ovocem
Amasaké s pudinkem a ovocem
Americká buchta
Americká buchta
  • Recepty.cz
  • Alsaský jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact