• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Alsaský jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Alsaský jablečný koláč

autor: Laila.eso
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 21
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Alsaský jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 125
      g máslo
    • 125
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kg jablka Kyselejší jablka jsou do koláče lepší
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 50
      ml mléko
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkové aroma

Postup přípravy receptu

1
1 - Mouku nasypeme do mísy, přidáme jedno vejce a promícháme. Dále přidáme změklé máslo, 25g cukru, sůl a vypracujeme hladké těsto. Nedrží-li těsto u sebe přidáme pár lžic vody. Poté necháme 30 minut odpočinout
2
2 - Mezitím oloupeme jablka, nakrajíme je na libovolně tlusté plátky (záleží na vás například 0,5cm-1cm) a ihned je pokapeme šťávou z citronu. Troubu zahřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Z těsta vyválíme placku a vytvoříme asi 3 centimetry vysoký okraj, těsto několikrát propíchneme vidličkou.
3
3 - Jablka rozložíme na těsto a posypeme 25 gramy cukru. Koláč pečeme asi 30 minut (záleží na výkonu trouby). Mezitím našleháme zbylá vejce (lepší je šlehat zvlášť bílky i žloutky). Přidáme k nim cukr a šleháme do pěny, pak přidáme mléko, smetanu a vanilkové aroma.
4
4 - Po 30 minutách vyjmeme koláč z trouby a nalijeme na něj polevu a v troubě ji necháme ztuhnout (to poznáme tak, že na povrchu bude krásně zlatá). hotový koláč necháme vychladnout a pak můžeme ozdobit třeba šlehačkou:)
5
Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • margarosa | 25. 10. 2016 19:08

    Urobila som presne podľa receptu a podaril sa výborne.

  • Renata | 16. 8. 2016 18:39

    Už dělám podruhé a je fakt výborný. Pro ty, co nepohrdnou celozrnnou moukou, doporučuji vyzkoušet. Někdo to míchá ale já dávám jenom celozrnnou a super. A pokud máte doma vanilkové lusky tak jeden tam vyškrábněte, stojí to za to. Souhlasím s Lenkou, že je nejlepší ještě vlažný, mňam. Děkuji za recept! ;-)

  • Lenka | 9. 2. 2016 16:15

    více cukru znamená více než 2x 25 g, jak je uvedeno (zřejmě chybka) v receptu, v soupisu surovin je cukru víc než dost... 8-)

  • Lenka | 9. 2. 2016 14:49

    Výborný, náš oblíbený, jen nedávám žádné mléko, smetanu k vyšlehaným vajíčkům dávám rovněž vyšlehanou do polotuha tak, aby poleva byla hustá, ale tekutá, udělá to pak krásnou tu "krustičku" nahoře, jo a přidávám trochu více cukru. Když nemám vanilkové aroma, dám vanilkový cukr... Alsaský koláč je nejvíc nejlepší podávat ještě vlažný! Jinak super! <:-)

  • Lenka | 9. 2. 2016 14:49

    Výborný, náš oblíbený, jen nedávám žádné mléko, smetanu k vyšlehaným vajíčkům dávám rovněž vyšlehanou do polotuha tak, aby poleva byla hustá, ale tekutá, udělá to pak krásnou tu "krustičku" nahoře, jo a přidávám trochu více cukru. Když nemám vanilkové aroma, dám vanilkový cukr... Alsaský koláč je nejvíc nejlepší podávat ještě vlažný! Jinak super! <:-)

  • Jana | 15. 2. 2015 13:15

    prave jsem ho upekla,vse podle orig.receptu,povedlo se a je moc chutny...dekuji za dobry napad.uz jsem ho zaradila do oblibenych receptu... ;-)

  • Kindlová | 12. 11. 2014 09:09

    Koláš jsme hodnotila PRÝ 3 ALE MRZÍ MĚ TO, JE TO JEDNIČKA S HVĚZDIČKOU A MOC DĚKUJI ZA TENTO RECEPT Jen jsme změnila mléko za šlehačku na šlehání a dala jsme polohrubou mouku, je to luxus, pekla jsme již 5 těchto koláčů na přání přátelům i dceři a jejím spolubydlícím, mlaskali :-) díky a mějte se krásně Šárka O:-)

  • Šárka | 12. 11. 2014 09:06

    Dobrý den všem, také jsem dala jen smetabu, vyšlehala jsme jí a dala jsem jen půl litru, a polohrubou mouku mám raději, než hladkou, není jako bláto a souhlasím, je to luxusní koláč !!! Všichni se rozplývali, již jsme upekla na přání 5 koláčů :-D O:-)

  • Sue | 29. 9. 2013 20:27

    Dnes jsem udělala z 300g polohrubé mouky a místo mléka a smetany jsem tam dala jen smetanu a je to luxusní!!! Děkuji moc... ;-)

  • Tatyana | 12. 7. 2013 17:00

    Thinking like that is really imirvsspee

  • Eriii | 1. 5. 2013 07:27

    Tento koláč skutečně neměl chybu. Vše se povedlo tak, jak mělo a byl opravdu výborný. :-)

  • Domi | 12. 3. 2013 17:52

    Tak jsem recept vyzkousela , vzdy dela same slozite buchty a rekla jsem si ze. To vyzkousim vse jsrm udelala dle postupu , ale huchta je pdobr ste ve skupenstvi tekutem . Jsrm z toho celkem nestastna , nebo se mi to nikdy s zadnou jinou nestalo .

  • Any | 17. 11. 2012 18:37

    Ten sníh se mi nepoved

  • Dagmar | 11. 11. 2012 18:53

    Koláč dopadl úžasně a byl moc dobrý, doporučuji:-) a řidká poleva nevadila ;-)

  • Dagmar | 10. 11. 2012 15:35

    Koláč je v troubě, bude luxusní, jen se mi ta poleva zdála řitká:-) tak uvidíme...ale moc se těším.

  • Markéta | 15. 10. 2012 21:30

    Také musím pochválit, dělala jsem víc koláčů a tenhle byl zatím nejlepší, zvládla jsem ho i jako velmi amatérský kuchař, jen těsto se trochu trhalo a pak byla řídká poleva, tak se trochu spálila, když vytekla do trouby, jinak pohoda. A byl výborný, i příteli chutnal moc. Dělala jsem hned dva najednou, dala jsem na ně čokoládové zdobení a sekané mandle, bylo to super.

  • Jonášek Tomy | 13. 9. 2012 15:15

    JE TO SKVĚLÝ FAKT BOMBA MOC MY CHUTNALO <3 :-)) <:-) 8-) :-* :-[ :-D :-P ;-) :-)

  • kristián | 13. 9. 2012 15:10

    :-) ;-) :-P :-D :-[ :-* 8-) :-)) <3 <:-) SUPR-ČUPR JE TO SKVĚLÝ

  • kristián | 13. 9. 2012 14:28

    :-) ;-) :-P :-D :-[ :-* 8-) :-)) <3 <:-) SUPR-ČUPR

  • Zuzka | 22. 8. 2012 10:08

    Tato delikateska je u nás nejoblíbenější :) Vždycky okamžitě zmizí. Když jsem se chtěla vytáhnout před mamkou a babičkou přítele, tak jsem jej upekla a olizovaly se až za ušima! ;)

  • Zuzana | 10. 8. 2012 13:39

    Koláč je výborný a vcelku jednoduchý! Určitě doporučuju!! :-)

  • Jeanet | 9. 8. 2012 15:22

    Musím koláč pochválit!! <:-) Je opravdu výborný.. ;)

  • Laila.eso | 29. 5. 2012 09:25

    Jsem ráda, že Vám chutná. Ano poleva je trošku řidší, ale pak zatuhne a udělá tu krásnou zlatou krustu :)

  • Radka | 15. 5. 2012 13:43

    Dort momentálně peču v troubě ale zdá se mi že ta poleva docela řídká má to tak být a nebo něco dělám špatně? pokud ano, končím s pečením :-))

  • Kamila | 28. 11. 2011 13:36

    Vynikající! Těsto se mi taky trochu trhalo a omylem jsem do něj zapomněla dát cukr, ale i tak je koláč výborný!!:-)

  • Irena | 28. 11. 2011 10:56

    Tak jsem to upekla ;-) sice se mi těsto trochu trhalo,ale přeprala jsem ho.Výsledek jako celek byl úžasný a jsem ráda,že zbyl kousek do druhého dne na snídani!Díky za inspiraci!

  • zdenka.petrice | 1. 11. 2011 09:17

    Udělala jsem tento báječný koláč přesně dle postupu. Povedl se, je rychlý a neskutečně chutný. Bohužel, ale pro mne....musím ho dnes udělat znova, manželovi tak chutnal.... ☺ :-D

  • :P | 30. 9. 2011 21:34

    Moc dobré, těsto trochu tvrdší a polevy je moc. Ale se šlehačkou je opravdu luxusni. P.S.: neměla jsem vanilku, tak jsem ho posypala skořicí a vlašskými ořechy..:)

  • DARINA DUŽDOVA | 13. 9. 2011 22:23

    JE docela dobry jenom připrava je trochu delši :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Říjen Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Jablka Máslo Mléko Smetana ke šlehání Sůl Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Nivová pomazánka s mozzarelou

Nivová pomazánka s mozzarelou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

58
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…
22
Dýňová tortila
Dýňová tortila
19
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Tři roky po smrti Olivie Newton-Johnové (†73) prasklo: Vdovec se zamiloval do jejího „dvojčete“!

Tři roky po smrti Olivie Newton-Johnové (†73) prasklo: Vdovec se zamiloval do jejího „dvojčete“!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Další doporučené recepty:

Alpský Kaiserschmarrn
Alpský Kaiserschmarrn
Alsaské zelí
Alsaské zelí
Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Amaretti sušenky
Amaretti sušenky
Amasaké s pudinkem a ovocem
Amasaké s pudinkem a ovocem
Americká buchta
Americká buchta
  • Recepty.cz
  • Alsaský jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact