ks
klobása
3 druhy, např. ostravská, čabajská, atd - od každého 1 pár
8
ks
jalovec
kuličky
sůl
pepř mletý
kmín
Postup přípravy receptu
1
Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu, a pak už "vrstvíme" - kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané) nakrájené na kolečka a zalijeme bílým vínem. Další vrstvu tvoří klobásy nakrájené také na kolečka a na ně kotlety (naklepané) a nakonec sůl, pepř, kmín, jalovec. Pečeme přikryté asi na 180 °C , až když jsou kotlety skoro měkké, odkryjeme, kotlety otočíme a dopečeme.
Kotlety na Tatranský způsob.4kotlety osolené a opepřené dát do pekáče a vrstvit plátek anglické slaniny šunkový salám nebo šunku kolečko cibule kolečko rajčete kolečko zelené papriky zalijeme smetanou a pečeme asi 20až25min.pak přidáme plátek sýrumůže být i gouda nebo ementál a pečeme až se sýrrozpustí příl.americké brambory